Dansk corona-app først klar om en måned
Den danske corona-app er forsinket, men nu forlyder det at den lanceres om en måned og gør brug af Apple og Googles fælles teknologi.
Netcompany arbejder netop nu på den danske corona-app, der skulle være udkommet, men som er er forsinket. Appen får navnet Smittestop.
Dansk corona-app forsinkes og droppes måske
Nu forlyder det, at appen vil være klar til lancering om en måned. Dette passer med, at den i stedet vil blive baseret på den nye fælles teknologi fra Apple og Google.
Google og Apple samarbejder i kampen mod corona
Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse efter Folketingets partier i fredags blev enige om, hvordan udformningen af appen skal være.
Regeringen og aftalepartierne er enige om, at formålet med appen er smitteopsporing. Danskerne skal nemt og anonymt kunne give besked til personer, som de har været tæt på, hvis de får konstateret covid-19. De vil ligeledes modtage besked, hvis de har været tæt på en person, som er blevet syg med covid-19.
En af de ting, som har været diskuteret er, hvor de forskellige data skulle gemmes. Men der er altså valgt, at appen bygger på det, som kaldes ”decentral kontaktregistrering”. Det betyder al data gemmes lokalt på danskernes telefoner.
-”Jo flere danskere, der downloader Smittestop, jo mere kan appen hjælpe os alle til at bremse smittekæder. Derfor er det vigtigt, at der er bred politisk opbakning til den kommende app med nogle helt klare principper for formål, privacy og beskyttelse af danskernes data. Appen skal være sikker og nem at bruge for danskerne,” udtaler Magnus Heunicke (S), sundheds- og ældreminister, i pressemeddelelsen.
Netcompany vil lancere appen i midten af juni. Den endelige dato er ukendt, men Netcompany afventer, at Apple og Google vil lancere deres fælles sporings-værktøj.
Coronakrisen fik myndighederne til at efterspørge adfærdsdata over danskernes bevægelser, hvilket teleselskaberne gik med til at udlevere i anonymiseret form.
Er det en glide bane, at myndighederne forholdsvis let kan få adgang til vitale data fra teleselskaberne? Det har vi spurgt journalist Anders Kjærulff som. Anders har i mange år dækket emnerne omkring vores digitale liv og beskyttelse af persondata. Du kan høre interviewet i vores techpodcast episode 73 eller i playeren herunder.
Mere til historien
Mens smartphone-markedet har haft trænge kår under coronakrisen, så ser det anderledes ud med smartwatch-markedet, som er vækstet her i coronatiden.