Historisk rekord på flow-tv

Pressemøder med statsministeren og dronningen trækker danskerne til skærmen. Under pressemøderne var seerne næsten helt stille, viser nye tal.

Den 11. marts 2020 lukkede statsminister Mette Frederiksen (S) Danmark i en periode. Pressemødet, der var placeret i den absolutte primetime klokken 20.30, blev fulgt af 1,8 millioner seere fordelt på DR1, TV 2 og TV 2 News. Det viser et specialudtræ, som fra Kantar Gallup har udført for Danske Mediedistributører.

Selvom det er et højt seertal, så er det intet mod statsministerens pressemøde klokken 19 den 17. marts. Her så 2,9 millioner danskere med. Hendes Majestæt Dronningens historiske tale til nationen bragte seertallet op til 3,4 millioner seere fordelt over DR1, TV 2 og TV 2 News.

Til sammenligning er det 1,3 millioner flere end da dronnings nytårstale blev sendt den 31. december 2019.

Tallet for regentens tale er, lige som talen, historisk. Det er den mest sete TV-udsendelse i Danmark siden 1992, hvor målingerne af seertal fra Kantar Gallup begyndte.

Selvom flow-tv i krisen er blevet en vigtig kilde for danskerne, så er smartphonen og streaming også en central spiller.

Stor fremgang på DR TV

I ugen hvor Mette Frederiksen lukkede Danmark brugte den gennemsnitlige dansker 14,8 minutter om dagen på appen DR TV. Det er en fremgang på 47 procent, når der sammenlignes med den samme periode for et år siden. Det oplyser DR til MereMobil.dk.

Ugen efter - ugen med den historiske tale fra dronningen, så danskerne i gennemsnit 16,1 minutter om dagen på DR TV. Fremgangen var her på 79 procent.

YouSee har registreret en stigning i streamingtrafikken på omkring 20 procent i dagene efter Danmark blev sat i stå. Trafikken var i formiddagstimerne det dobbelt af et normalt hverdagsniveau.

Under dronningens tale til nationen oplevede fiberselskabet Waoo en trafikbelastning på cirka 85 procent af den normale kapacitet, oplyser Danske Mediedistributører. Netværksstrukturen er dubleret, hvorfor kapaciteten kan fordobles såfremt behovet skulle opstå.

Talerne satte Danmark på pause

Danskerne er koncentrerede, når vigtige pressemøder transmitteres. Det viser tal fra Telenor.

Når der afholdes pressemøder, så stiger data- og bredbåndsforbruget. Ifølge Telenor vidner det om, at danskerne holder sig opdaterede.

En anden ting der indikerer dette er mængden af taleopkald.

Mobiltrafikken var ”ekstremt lav imens pressemødet var i gang”, oplyser Telenor. Trafikken stiger markant, når pressemøderne slutter.

Umiddelbart efter de allerførste pressemøder om coronakrisen så Telenor en tredobling af opkaldstrafikken de følgende timer.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Seerrekorden, der blev sat da dronningen talte, gør udsendelsen til den mest sete siden Kantar Gallup startede sine målinger i 1992. Et afsnit af Matador, der blev genudsendt i 1986, da DR havde monopol på TV, blev ifølge de daværende målinger fulgt af 3,6 millioner seere.

Nu er Norlys Play klar til Samsung tv

Ejere af Samsung TV-skærme, som er Norlys-kunder, har nu fået en TV-app.

(mere…)
DR sender "Sara & Monopolet" i podcast-krig

Der bliver brugt ord som "konkurrenceforvridning" og "statsfinansieret konkurrence" i forbindelse med DR's beslutning.

(mere…)
Har du sat biffen på standby?

En ny undersøgelse viser, ifølge en tv-markedets store spillere, at vi hellere vil streame film og serier end gå i biografen.

(mere…)
Samsung klar med vilde TV’er for 2023

Samsung har netop lanceret TV-nyhederne for 2023 i Danmark. Det gælder Neo QLED 8K, 4K, OLED TV. Se priserne her.

(mere…)
Soundbar duel: Sonos vs. Samsung

Dy får federe lyd når du ser film og serier. Vi har testet to prisvenlige soundbar systemer fra Samsung og Sonos. Der er én klar vinder.

(mere…)
DR lukker ned for TikTok

Det er slut med Curlingklubben og Adnan på TikTok, fortæller DR.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram