Du kan låne “stakkevis” af e-bøger og film kvit og frit 

0

Kender du dig? Bibliotekerne har lukket dørene, men der er åbent for digitale lån. Et sted på Fyn kan man låne op til 50 e- eller lydbøger.

Corona-bibliotek Assens
Biblioteket i Assens er lukket på grund af coronakrisen. I Assens kan du låne op til 50 bøger digitalt (Foto: MereMobil.dk)

Den omsiggribende coronavirus covid-19 har ikke kun sat blandt andet rejseselskaber og restauranter under pres og lukket værtshuse og forlystelsessteder.

Virussen har også lukket dørene til landets biblioteker efter regeringen med statsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen har opfordret til forsigtighed og ikke mindst samfundssind over for de svage.

Det med ikke at have adgang til at læse kan formentlig for mange være et problem, når man på opfordring i højere grad må opholde sig hjemme. Men det har bibliotekerne en løsning på.

For selvom bibliotekerne følger regeringens direktiv om at holde lukket til 29. marts 2020, så er man ikke afskåret for at låne læsestof i “stakkevis”.

Store forskelle på antallet

Biblioteket har nemlig besluttet at skrue op for udlånet af e-bøger, lydbøger og film. På Odense Bibliotek er det således muligt at låne 10 bøger og 10 film samtidigt. Normalt må man kun låne to bøger.

Hvor mange e-bøger man må låne er dog afhængigt af, hvilken kommune du bor i.

Du kan nemt finde ud af, hvad der gælder i din kommune. Besøg “Min side”, når du er logget ind på eReolens hjemmeside

Her står det øverst under overskriften “Mulig lån pr. måned”. For eksempel slår man i Assens kommune storebroderen i Odense med længder.

I Assens kommune er man nemlig så storsindet, at man må låne – og hold nu fast –  50 e-bøger og 50 lydbøger. Så ved man da, hvad man kan lave i disse corona-tider!

Det digitale bibliotek eReolen.dk bugner ganske med e-bøger og lydbøger til både børn og voksne.

Hvis det bliver for overvældende eller er du i tvivl om, hvad du skal låne, så er Litteratursiden.dk en guldgrube til inspiration. Her finder du baggrundsviden om ny og ældre skønlitteratur og faglitteratur. Der er desuden forfatterportrætter, anmeldelser, lister, temaer og analyser.

Mere til historien 

Filmstriben.dk er bibliotekernes digitale filmtilbud og er et godt alternativ til streamingtjenester som HBO og Netlix. Filmstriben.dk udmærker sig ved et udvalg af smallere, ældre og klassiske film. Du finder også en stribe kort- og dokumentarfilm for børn, unge og voksne. Det kræver kun et login til det lokale bibliotek.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer