Apple løsner måske grebet om iPhone-brugerne

KORT NYT: Brugere af iPhone og iPad skal selv kunne vælge hvilke apps, der skal være standard som mail og browser. Måske bløder Apple op for brugernes valgfrihed.

Siden den første iPhone så dagens lys i 2007, har Apple haft et stramt greb omkring iOS-platformen og de valg brugerne, har kunne foretage. Noget tyder på, at Apple ikke længere er så hårde i filten som tidligere set.

Teknologigiganten overvejer nu, ifølge Bloomberg, om brugere af iPhone og iPad skal kunne erstatte nogle af systemets standardapps med konkurrerende apps og tjenester.

Eksempelvis tales der om at give brugerne mulighed for at erstatte Safari-browseren og Mail-appen med apps efter brugeren eget valg. Meldingen kommer fra personer tæt på sagen.

Safari og Mail er to af de mest anvendte app i iOS-systemet.

Du kan godt installere eksempelvis mailapps som Outlook og Gmail, men når du klikker på et maillink, er det Apples egen mail-app, der aktiveres. Det samme sker, når der klikkes på weblinks – her er det Safari, som automatisk åbner.

Angivelig vil Apple også løsne restriktionerne omkring tredjeparts musiktjenester som Spotify på HomePods, forlyder det.

Sidste år var Apples lukkede system, hvor tredjeparts apps forhindres i at være standarder i systemet, til debat i Repræsentanternes Hus’ antitrust-panel.

En talsperson for Apple har ikke ønsket at kommentere på sagen.

VIND EN POWERBANK ⚡️ Modtag de seneste nyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Siden fødslen af iPhone har Apples lukkede system være til stor diskussion mellem iPhone-tilhængere på den ene side og Android-fans på den anden. Android er langt mere åbent for det frie valg, hvilket netop er det Android-fans kritiserer iOS-systemet for ikke at være.

HomePod Mini fås i en ny farve

Apple er klar med en lille lancering her i sommerferien - en ny farve af HomePod Mini.

(mere…)
Nu kan du teste den næste store iPhone-opdatering

Apple har udgivet den første public beta af iOS 18. Du kan hente den og selv teste på din iPhone.

(mere…)
Specifikationerne på Xiaomi 15 og Xiaomi 15 Pro er lækket

KORT NYT: Der er flere måneder til lanceringen, men allerede nu er specifikationerne på Xiaomi 15 og 15 Pro ude.

(mere…)
Samsung Galaxy Buds 3 afsløret inden lancering

Video afslører de kommende Samsung Galaxy Buds 3. Se videoen her.

(mere…)
Smartere Siri kommer først i 2025

RYGTE: Hvis du venter spændt på en smartere Siri, skal du nok vente noget tid endnu.

(mere…)
Xiaomis næste foldbare kommer måske globalt

RYGTE: Den kommende Xiaomi Mix Fold 4 rammer globalt, og vil være verdens tyndeste foldbare telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
173 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram