Apple løsner måske grebet om iPhone-brugerne

173

KORT NYT: Brugere af iPhone og iPad skal selv kunne vælge hvilke apps, der skal være standard som mail og browser. Måske bløder Apple op for brugernes valgfrihed.

Siden den første iPhone så dagens lys i 2007, har Apple haft et stramt greb omkring iOS-platformen og de valg brugerne, har kunne foretage. Noget tyder på, at Apple ikke længere er så hårde i filten som tidligere set.

Teknologigiganten overvejer nu, ifølge Bloomberg, om brugere af iPhone og iPad skal kunne erstatte nogle af systemets standardapps med konkurrerende apps og tjenester.

Eksempelvis tales der om at give brugerne mulighed for at erstatte Safari-browseren og Mail-appen med apps efter brugeren eget valg. Meldingen kommer fra personer tæt på sagen.

Safari og Mail er to af de mest anvendte app i iOS-systemet.

Du kan godt installere eksempelvis mailapps som Outlook og Gmail, men når du klikker på et maillink, er det Apples egen mail-app, der aktiveres. Det samme sker, når der klikkes på weblinks – her er det Safari, som automatisk åbner.

Angivelig vil Apple også løsne restriktionerne omkring tredjeparts musiktjenester som Spotify på HomePods, forlyder det.

Sidste år var Apples lukkede system, hvor tredjeparts apps forhindres i at være standarder i systemet, til debat i Repræsentanternes Hus’ antitrust-panel.

En talsperson for Apple har ikke ønsket at kommentere på sagen.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Siden fødslen af iPhone har Apples lukkede system være til stor diskussion mellem iPhone-tilhængere på den ene side og Android-fans på den anden. Android er langt mere åbent for det frie valg, hvilket netop er det Android-fans kritiserer iOS-systemet for ikke at være.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
173 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer