Apple løsner måske grebet om iPhone-brugerne

KORT NYT: Brugere af iPhone og iPad skal selv kunne vælge hvilke apps, der skal være standard som mail og browser. Måske bløder Apple op for brugernes valgfrihed.

Siden den første iPhone så dagens lys i 2007, har Apple haft et stramt greb omkring iOS-platformen og de valg brugerne, har kunne foretage. Noget tyder på, at Apple ikke længere er så hårde i filten som tidligere set.

Teknologigiganten overvejer nu, ifølge Bloomberg, om brugere af iPhone og iPad skal kunne erstatte nogle af systemets standardapps med konkurrerende apps og tjenester.

Eksempelvis tales der om at give brugerne mulighed for at erstatte Safari-browseren og Mail-appen med apps efter brugeren eget valg. Meldingen kommer fra personer tæt på sagen.

Safari og Mail er to af de mest anvendte app i iOS-systemet.

Du kan godt installere eksempelvis mailapps som Outlook og Gmail, men når du klikker på et maillink, er det Apples egen mail-app, der aktiveres. Det samme sker, når der klikkes på weblinks – her er det Safari, som automatisk åbner.

Angivelig vil Apple også løsne restriktionerne omkring tredjeparts musiktjenester som Spotify på HomePods, forlyder det.

Sidste år var Apples lukkede system, hvor tredjeparts apps forhindres i at være standarder i systemet, til debat i Repræsentanternes Hus’ antitrust-panel.

En talsperson for Apple har ikke ønsket at kommentere på sagen.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Siden fødslen af iPhone har Apples lukkede system være til stor diskussion mellem iPhone-tilhængere på den ene side og Android-fans på den anden. Android er langt mere åbent for det frie valg, hvilket netop er det Android-fans kritiserer iOS-systemet for ikke at være.

Apple ’filmer’ hele København

Opbygning af 3D-kort og forbedring af materialerne i Apple Maps er i gang. Du vil derfor kunne møde kortindsamlere til fods den kommende tid.

(mere…)
Apple: iPads kan fortsat være HomeKit Hub med iPadOS 16

Det har tidligere lydt, at iPads ikke længere ville kunne bruges som HomeKit Hub med iPadOS 16. Men nu siger Apple, at de fortsat kan bruges – dog er der en hage ved det.

(mere…)
Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
GTA 6 - her er hvad vi ved og forventer

Der er gået ni år, siden GTA V blev tilgængeligt. Rygterne om næste generation lever i bedste velgående.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
173 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram