Apple løsner måske grebet om iPhone-brugerne

KORT NYT: Brugere af iPhone og iPad skal selv kunne vælge hvilke apps, der skal være standard som mail og browser. Måske bløder Apple op for brugernes valgfrihed.

Siden den første iPhone så dagens lys i 2007, har Apple haft et stramt greb omkring iOS-platformen og de valg brugerne, har kunne foretage. Noget tyder på, at Apple ikke længere er så hårde i filten som tidligere set.

Teknologigiganten overvejer nu, ifølge Bloomberg, om brugere af iPhone og iPad skal kunne erstatte nogle af systemets standardapps med konkurrerende apps og tjenester.

Eksempelvis tales der om at give brugerne mulighed for at erstatte Safari-browseren og Mail-appen med apps efter brugeren eget valg. Meldingen kommer fra personer tæt på sagen.

Safari og Mail er to af de mest anvendte app i iOS-systemet.

Du kan godt installere eksempelvis mailapps som Outlook og Gmail, men når du klikker på et maillink, er det Apples egen mail-app, der aktiveres. Det samme sker, når der klikkes på weblinks – her er det Safari, som automatisk åbner.

Angivelig vil Apple også løsne restriktionerne omkring tredjeparts musiktjenester som Spotify på HomePods, forlyder det.

Sidste år var Apples lukkede system, hvor tredjeparts apps forhindres i at være standarder i systemet, til debat i Repræsentanternes Hus’ antitrust-panel.

En talsperson for Apple har ikke ønsket at kommentere på sagen.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Siden fødslen af iPhone har Apples lukkede system være til stor diskussion mellem iPhone-tilhængere på den ene side og Android-fans på den anden. Android er langt mere åbent for det frie valg, hvilket netop er det Android-fans kritiserer iOS-systemet for ikke at være.

Er der overdreven varmeudvikling på iPhone 15 Pro
(mere…)
Apple i modvind med nye iPhone-covers
(mere…)
iPhone 15 Pro og Pro Max: Et gigantisk skridt frem i mobilfotografi og video

VIDEO: Se denne video og kom tæt på de nye foto- og videofunktioner i iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

(mere…)
Har din iPhone dårlig batteritid efter opdatering? Her er (måske) svaret
(mere…)
iPhone 15 er NÆSTEN en iPhone 14 Pro

VIDEO: Se denne video før du køber iPhone 15, der er en reel nyhed.

(mere…)
Din iPhone skal opdateres nu – det er faktisk vigtigt

Center For Cybersikkerhed er på banen med en melding til ejere af Apple-produkter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
173 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram