Andy Rubin lukker mobileventyret Essential

6

Android-medstifteren, Andy Rubin, forsøgte sig med et nyt smartphoneeventyr, Essential slog ikke an og lukkes ned.

Essential PH-1
Essential PH-1

Andy Rubin, med-grundlæggeren af Android, var i 2017 klar med et nyt projekt. Projektet var en Android-telefon, Essential PH-1. Telefonen var kun tilgængelig på det amerikanske marked og derfor ikke mobil, som vi fik til Danmark.

Men nu er det slut. Essential oplyser på deres hjemmeside, at de lukker ned for deres aktiviteter og dermed også planerne om at lancere en efterfølger til Essential PH-1.

Noget af det, som jeg synes var interessant var, at den var designet i titanium og ikke aluminium eller plastik, hvilket mange andre er. Årsagen til brug af titanium er, at materialet er hårdere end aluminium og derfor har en større chance for ikke at pådrage sig skader ved tab på f.eks. beton.

Essential PH-1 var en telefon, der viste hvordan Rubin og hans team så på fremtiden. Mobilen kom med skærm-til-skærm og ”notch”, hvilket var noget en række af konkurrenterne kom med efterfølgende.

Essential PH-1 – her er smartphonen fra Android-grundlæggeren

Essential har udsendt den sidste sikkerhedsopdatering til PH-1 den 3. februar 2020 og den 20. april 2020 lukker deres mailtjeneste, Newton Mail, også ned. Efterfølgende er det helt slut for Essential.

Mere til historien

Andy Rubin var medstifter af Android Inc. og var der fra 2003-2005, hvorefter Google købte firmaet. Andy Rubin fulgte med til Google, hvor han stod i spidsen for Android fra 2005-2014.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer