Andy Rubin lukker mobileventyret Essential

Android-medstifteren, Andy Rubin, forsøgte sig med et nyt smartphoneeventyr, Essential slog ikke an og lukkes ned.

Essential PH-1
Essential PH-1

Andy Rubin, med-grundlæggeren af Android, var i 2017 klar med et nyt projekt. Projektet var en Android-telefon, Essential PH-1. Telefonen var kun tilgængelig på det amerikanske marked og derfor ikke mobil, som vi fik til Danmark.

Men nu er det slut. Essential oplyser på deres hjemmeside, at de lukker ned for deres aktiviteter og dermed også planerne om at lancere en efterfølger til Essential PH-1.

Noget af det, som jeg synes var interessant var, at den var designet i titanium og ikke aluminium eller plastik, hvilket mange andre er. Årsagen til brug af titanium er, at materialet er hårdere end aluminium og derfor har en større chance for ikke at pådrage sig skader ved tab på f.eks. beton.

Essential PH-1 var en telefon, der viste hvordan Rubin og hans team så på fremtiden. Mobilen kom med skærm-til-skærm og ”notch”, hvilket var noget en række af konkurrenterne kom med efterfølgende.

Essential PH-1 – her er smartphonen fra Android-grundlæggeren

Essential har udsendt den sidste sikkerhedsopdatering til PH-1 den 3. februar 2020 og den 20. april 2020 lukker deres mailtjeneste, Newton Mail, også ned. Efterfølgende er det helt slut for Essential.

Mere til historien

Andy Rubin var medstifter af Android Inc. og var der fra 2003-2005, hvorefter Google købte firmaet. Andy Rubin fulgte med til Google, hvor han stod i spidsen for Android fra 2005-2014.

Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Nu kan du prøve Android 12 på OnePlus Nord

Den første OnePlus Nord får en forsmag på Android 12, før Nord 2.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 4 får nye hængsler

Rygterne svirrer om den kommende foldbare Galaxy Z Fold 4 fra Samsung. Det ventes, at den kommer med bedre kamera og redesignede hængsler.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram