Andy Rubin lukker mobileventyret Essential

Android-medstifteren, Andy Rubin, forsøgte sig med et nyt smartphoneeventyr, Essential slog ikke an og lukkes ned.

Essential PH-1
Essential PH-1

Andy Rubin, med-grundlæggeren af Android, var i 2017 klar med et nyt projekt. Projektet var en Android-telefon, Essential PH-1. Telefonen var kun tilgængelig på det amerikanske marked og derfor ikke mobil, som vi fik til Danmark.

Men nu er det slut. Essential oplyser på deres hjemmeside, at de lukker ned for deres aktiviteter og dermed også planerne om at lancere en efterfølger til Essential PH-1.

Noget af det, som jeg synes var interessant var, at den var designet i titanium og ikke aluminium eller plastik, hvilket mange andre er. Årsagen til brug af titanium er, at materialet er hårdere end aluminium og derfor har en større chance for ikke at pådrage sig skader ved tab på f.eks. beton.

Essential PH-1 var en telefon, der viste hvordan Rubin og hans team så på fremtiden. Mobilen kom med skærm-til-skærm og ”notch”, hvilket var noget en række af konkurrenterne kom med efterfølgende.

Essential PH-1 – her er smartphonen fra Android-grundlæggeren

Essential har udsendt den sidste sikkerhedsopdatering til PH-1 den 3. februar 2020 og den 20. april 2020 lukker deres mailtjeneste, Newton Mail, også ned. Efterfølgende er det helt slut for Essential.

Mere til historien

Andy Rubin var medstifter af Android Inc. og var der fra 2003-2005, hvorefter Google købte firmaet. Andy Rubin fulgte med til Google, hvor han stod i spidsen for Android fra 2005-2014.

Fairphone 5 scorer 10/10 hos iFixit

Den nylig lancerede Fairphone 5, får topkarakter hos iFixit.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Samsung klar med Android 14 opdateringsplaner

Samsung har afsløret opdateringsplanerne for Android 14 til mere end 50 Galaxy enheder, hvilket inkluderer både smartphones og tablets.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Sony Xperia 10 V får Android 14

Android 14-opdateringen er frigivet til Sony Xperia 10 V enheder rundt i Europa. 

(mere…)
Samsung Galaxy Xcover 7 lækket på billeder

En ny hårdfør smartphone fra Samsung kan være på vej. Nye billeder er lækket af den kommende Galaxy Xcover 7.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram