Mød Samsung Galaxy S10 Lite og Note10 Lite

Billigere udgaver af Galaxy S10 og Galaxy Note 10 er offentliggjort. Her er Samsung Galaxy S10 Lite og Galaxy Note 10 Lite.

Samsung Galaxy Note 10 Lite
Samsung Galaxy Note 10 Lite (Foto: Samsung)

I forbindelse med CES 2020, verdens største messe for forbrugerelektronik, har Samsung afsløret lite-versioner af topmodellerne Galaxy S10 og Galaxy Note 10. Telefonerne hedder Samsung Galaxy S10 Lite og Galaxy Note 10 Lite.

Kort fortalt byder Note 10 Lite på betjeningspennen S Pen, som på Galaxy Note 10 og Note+ men til en lavere pris end hvad de andre modeller kostede ved lanceringen.

Galaxy S10 Lite trækker tankerne i retning af Galaxy S10e, der var den billigste model i den oprindelige S10-serie. S10e udmærkede sig ved at have stort set samme specifikationer som Galaxy S10 og Galaxy S10+ men til en lavere pris.

Ved anmeldelsen af Galaxy S10e i april 2019 betegnede jeg S10e som det bedste køb blandt forårets S10-modeller.

Galaxy S10 Lite har større skærm

Hvis du er til store skærme, så vil du synes om Galaxy S10 Lite. Skærmstørrelsen er 6,7 tommer. Det er lidt mere end de henholdsvis 6,1 og 6,4 tommer, der er på Galaxy S10 og S10+.

Den større skærm betyder også en fysisk større telefon med en lidt højere vægt end på de andre modeller.

Skærmopløsningen er 2.400 x 1.080 pixels. Dette er også mindre end på de andre modeller. Skærmtypen er dog Super AMOLED Plus. Det er altså ikke en Dynamic AMOLED-skærm men det betyder ikke en dårlig skærmkvalitet. Jeg vil tro skærmkvalitetet fortsat er rigtig god.

Galaxy S10 Lite kører på en Qualcomm Snapdragon 855 processor. Du får på papiret en god ydelse. Det er ikke her du skal være bekymret. I forvejen er det jo svært at udnytte kræfterne i tidens processorer og Snapdragon 855 er en rigtig god processor, som i 2019 blev anvendt på mange topmodeller.

Samsung har udstyret Galaxy S10 Lite med 8 GB RAM.

Kamerasetuppet betyår af en 48 megapixels hovedsensor (med Super Steady, OIS) samt en 12 megapixels ultravidvinkel sensor samt en 5 megapixels sensor til makrofotografering. Det er langt fra det samme setup som i Galaxy S10 og S10+. Hvordan kameraerne performer må vi se nærmere på i en kommende anmeldelse.

Samsung Galaxy S10 Lite koster 5.199 kroner uden abonnement (vejledende pris). Den kommer i farverne Prism White, Prism Black og Prism Blue. Salgsstarten er den 31. januar 2020.

Note 10 Lite minder om S10 Lite

Der er mange ligheder mellem Galaxy S10 Lite og Galaxy Note 10 Lite. Eksempelvis er skærmstørrelsen på begge telefoner 6,7 tommer med Full HD+ opløsning. Skærmen på S10 Lite er dog HDR10+ certificeret hvilket ikke til tilfældet for skærmen i Note 10 Lite.

Frontkameraet er på begge en 32 megapixels (f/2.2) sensor og så har begge telefoner batterier på 4.500 mAh og 128 GB intern hukommelse.

Galaxy Note 10 Lite har kun 6 GB RAM. Telefonen deler processor med Galaxy S9+ fra 2018. Det vil sige en Exynos 9810 octa-core processor.

Det vigtigste omkring Note 10 Lite er betjeningspinden S Pen, som du kan bruge til at skrive på skærmen med eller som styringsredskab til præsentationer.

Hovedkameraet har en opløsning på 12 megapixels (OIS). Der er 16 megapixels ultravidvinkel-sensor samt en telefotolinse på 12 megapixels (f/2.4, OIS). Her skal du bemærke, at Galaxy S10 Lite IKKE kommer med telefotolinsen.

Galaxy Note 10 Lite koster 4.799 kroner uden abonnement. Salgsstarten er den 31. januar 2020. Farvemulighederne bliver Aura Silver, Aura Black og Aura Red.

Mere til historien

Samsung har også præsenteret Galaxy A71 der koster 3.699 kroner og Galaxy A51 til 2.999 kroner. Du kan også fra slutningen af januar få en Galaxy Xcover Pro til 3.999 kroner.

Samsungs Freestyle projektor test | imponerede teknologi med for lidt lys

TEST: Næsten uanset vinklen kan Samsung The Freestyle projektor rettet billedet op. Imponerede! Lysstyrken er projektorens udfordring.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 – de seneste rygter

Der er et godt stykke tid til, at Samsung offentliggør den næste "topmodel" i Galaxy S-serien, men rygterne svirrer allerede nu.

(mere…)
Samsungs ledningsfrie støvsuger klarer (næsten) alt – tæt på Samsung Bespoke Jet

ANMELDELSE: Samsung Bespoke Jet er en batteridreven ledningsfri støvsuger, som klarer næsten alt snavs. Vi kigger på det gode - og det der halter.

(mere…)
Samsung Galaxy S22 FE droppes måske

Der har været en forventning til, at Samsung i år ville lancere en Galaxy S22 FE. Det tyder nu på at Fan Edition serien lukkes.

(mere…)
Nye smart-køkken produkter på vej fra Samsung

Ovn, vaskemaskine og tørretumber – naturligvis med smarthome-teknologi og mange smarte ord. Læs om de nyeste smart-maskiner fra Samsung.

(mere…)
Samsung klar med nye foldbare smartphones til august

Skal man tro de seneste rygter fra tipster Jon Prosser, så vil Samsung afholde en Unpacked event i august, hvor de vil afsløre nye foldbare telefoner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram