Mobilen glødede da det nye årti startede

Da rådhusklokkerne markerede overgangen til 1. januar 2020 var antallet af opkald og datatrafik på sit højeste. Se her de første mobiltal for årsskiftet.

Godt nytår 2020 (Foto: PIxabay.com)
Godt nytår og velkommen til et nyt årti med mobilen i hånden.

2019 er blevet til 2020. Et nyt årti er skudt i gang og endnu engang var det ikke kun champagnen og fyrværkeriet, som var i højsædet. Der skulle nemlig også ønskes godt nytår til ”nær og fjern”.

Telenor oplyser, at opkalds- og datatrafikken var høj. SMS’erne er på vej retur – og har været faldende i flere år. Dette skyldes, at andre beskedtjenester benyttes, samt opslag på eksempelvis Facebook. Flere valgte måske også, at dele billeder af deres festligheder på den sidste dag i 2019 på Instagram.

Farvel til nytårsrekord i SMS

-”Danskerne sender generelt færre sms’er, men vi kan se, at de stadig sender sms’er og foretager opkald, når de skal ønske familie og venner et godt nytår. Vi ser dog også at datatrafikken stiger markant, hvilket vidner om, at kunderne selvfølgelig også benytter de sociale medier f.eks. Snapchat og Instagram mere og mere til at dele nytårsminderne på,” siger netværksekspert i Telenor, Jesper Mølbak, i en pressemeddelelse.

På nytårsnat blev der i tidsrummet mellem 22.00 og 06.00 foretaget ikke mindre end 3.184.280 opkald i Telenors netværk. I sammenligning med en normal hverdag, så er der tale om en stigning på 577 procent.

Der er omkring 1,7 millioner mobilbrugere, som gør brug af Telenors netværk i Danmark.

Derfor går der kuk i rådhusuret på TV

Det ses også på dataforbruget, at danskere i udlandet prioriterer at streame og se dronningens nytårstale, samt se rådhusklokkerne når klokken runder midnat.

Der var nemlig en stor stigning i brug af datatrafik i udlandet klokken 18.00 og til kl. 00.

Mere til historien

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og det er også kunder hos CBB, der benytter Telenors netværk. Derudover forventer vi også, at de der benyttede TT-netværket er inkluderet i antallet af minutter og dataforbrug.

5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
Danskernes dataforbrug stiger fortsat

Danskerne har de seneste år haft et stigende dataforbrug. I starten af coronapandemien steg det voldsomt, men stigningen fortsatte også i 2021 og ventes at gøre i 2022.

(mere…)
Så meget data bruger danskerne på mobilen

Her kan du læse, hvor stor en datapakke den gennemsnitlige danske mobilkunde, har brug for.

(mere…)
Fri data: Se hvor fri data er billigst lige nu

PRISTJEK: Her er de billigste abonnementer med fri data. Se listen over hvor fri data er billigst.

(mere…)
Brug af mobildata i udlandet stiger

Danskerne har benyttet sig af de genåbnede grænser viser nye tal over forbruget af mobildata uden for de danske grænser.

(mere…)
Danmark-only abonnementer får dobbelt datamængde

Dobbelt op på data – permanent. Det er en god nyhed, hvis du har et dk-only abonnement hos 3.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram