Mobilen glødede da det nye årti startede

0

Da rådhusklokkerne markerede overgangen til 1. januar 2020 var antallet af opkald og datatrafik på sit højeste. Se her de første mobiltal for årsskiftet.

Godt nytår 2020 (Foto: PIxabay.com)
Godt nytår og velkommen til et nyt årti med mobilen i hånden.

2019 er blevet til 2020. Et nyt årti er skudt i gang og endnu engang var det ikke kun champagnen og fyrværkeriet, som var i højsædet. Der skulle nemlig også ønskes godt nytår til ”nær og fjern”.

Telenor oplyser, at opkalds- og datatrafikken var høj. SMS’erne er på vej retur – og har været faldende i flere år. Dette skyldes, at andre beskedtjenester benyttes, samt opslag på eksempelvis Facebook. Flere valgte måske også, at dele billeder af deres festligheder på den sidste dag i 2019 på Instagram.

Farvel til nytårsrekord i SMS

-”Danskerne sender generelt færre sms’er, men vi kan se, at de stadig sender sms’er og foretager opkald, når de skal ønske familie og venner et godt nytår. Vi ser dog også at datatrafikken stiger markant, hvilket vidner om, at kunderne selvfølgelig også benytter de sociale medier f.eks. Snapchat og Instagram mere og mere til at dele nytårsminderne på,” siger netværksekspert i Telenor, Jesper Mølbak, i en pressemeddelelse.

På nytårsnat blev der i tidsrummet mellem 22.00 og 06.00 foretaget ikke mindre end 3.184.280 opkald i Telenors netværk. I sammenligning med en normal hverdag, så er der tale om en stigning på 577 procent.

Der er omkring 1,7 millioner mobilbrugere, som gør brug af Telenors netværk i Danmark.

Derfor går der kuk i rådhusuret på TV

Det ses også på dataforbruget, at danskere i udlandet prioriterer at streame og se dronningens nytårstale, samt se rådhusklokkerne når klokken runder midnat.

Der var nemlig en stor stigning i brug af datatrafik i udlandet klokken 18.00 og til kl. 00.

Mere til historien

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og det er også kunder hos CBB, der benytter Telenors netværk. Derudover forventer vi også, at de der benyttede TT-netværket er inkluderet i antallet af minutter og dataforbrug.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer