Chrome fortsat den mest populære browser

Flere har brugt Apples Safari browser, Microsofts Edge og Internet Explorer i 2019 end de foregående år, men det er fortsat Chrome, der er mest populær.

Der var engang. Sådan starter de fleste eventyr og det er også sådan det hedder sig, når det kommer til Microsofts browser Internet Explorer. Der var nemlig engang, hvor den var den absolut mest benyttede browser. Men de senere år har det været Google Chrome browseren, som har været den mest anvendte internetbrowser rundt i verden.

En mere sikker Chrome-browser er klar

Tal fra analysefirmaet Netmarketshare viser, at der er nedgang i markedsandelene for Google Chrome. Føringen er dog solid, men der har været en tilbagegang på én procent. Chrome har fortsat 66,64 procent af markedet.

Computerworld News Service oplyser, at det er første gang siden 2014, at Chrome mister markedsandele i løbet af et år. Det skriver Computerworld.dk.

På andenpladsen finder vi Firefox, som har en markedsandel på 8,36 procent. Firefox oplevede også en tilbagegang i 2019 i forhold til 2018.

Apples Safari, Microsofts Edge og Internet Explorer var årets ”vindere”. Med det menes, at det er dem, som har oplevet størst fremgang. Det er samtidig også ”kun” 3., 4. og 5. pladserne på listen over browsere.

Internet Explorer har 7,44 procent, mens Edge har 6,74 procent. Den store vinder, målt på fremgangen, er Safari, som nu runder 6,02 procent af markedet.

Markedsandele for browsere

  • Chrome 66,64 procent
  • Firefox 8,36 procent
  • Internet Explorer 7,44 procent
  • Edge 6,74 procent
  • Safari 6,02 procent

Safari browseren findes kun til Apples computere med MacOS. Fremgangen for Safari er sket på et tidspunkt, hvor Apples macOS er gået en halv procent tilbage i udbredelse fra november til december 2019. I december benyttede 54,3 procent af Mac-brugerne Safari-browseren.

Det er spændende om forventningerne til Microsoft skal være større i 2020. Fremgangen har været tydelig i 2019, men 15. januar 2020 er Microsoft klar med en ny udgave af Edge-browseren. Den udstyres med opensource-motoren Chromium, som også er i Google Chrome-browseren.

Mere til historien

Fordelingen på mobilplatformene er meget anderledes. Her er Google Chrome en klar nummer ét, mens Safari er på en andenplads. Med i front er også Samsung Internet Browser, UC Browser og Opera. Det viser tal fra Statcounter.com.

Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Troede du at inkognito i Google Chrome var privat?

Google vildledte brugere om inkognitotilstand. Data blev indsamlet trods "privat" browsing.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Nyt Wi-Fi 7 system er på vej i butikkerne

Den nyeste trådløs teknologi, WiFi 7, bliver tilgængelig i et nyt Orbi-system fra Netgear.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Hiper har åbnet for mange nye sydfynske husstande

Nu kan ca. 23.000 husstande og erhvervsadresser i og omkring Svendborg Kommune, samt på Langeland, købe fiberprodukter fra Hiper.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram