Chrome fortsat den mest populære browser

6

Flere har brugt Apples Safari browser, Microsofts Edge og Internet Explorer i 2019 end de foregående år, men det er fortsat Chrome, der er mest populær.

Der var engang. Sådan starter de fleste eventyr og det er også sådan det hedder sig, når det kommer til Microsofts browser Internet Explorer. Der var nemlig engang, hvor den var den absolut mest benyttede browser. Men de senere år har det været Google Chrome browseren, som har været den mest anvendte internetbrowser rundt i verden.

En mere sikker Chrome-browser er klar

Tal fra analysefirmaet Netmarketshare viser, at der er nedgang i markedsandelene for Google Chrome. Føringen er dog solid, men der har været en tilbagegang på én procent. Chrome har fortsat 66,64 procent af markedet.

Computerworld News Service oplyser, at det er første gang siden 2014, at Chrome mister markedsandele i løbet af et år. Det skriver Computerworld.dk.

På andenpladsen finder vi Firefox, som har en markedsandel på 8,36 procent. Firefox oplevede også en tilbagegang i 2019 i forhold til 2018.

Apples Safari, Microsofts Edge og Internet Explorer var årets ”vindere”. Med det menes, at det er dem, som har oplevet størst fremgang. Det er samtidig også ”kun” 3., 4. og 5. pladserne på listen over browsere.

Internet Explorer har 7,44 procent, mens Edge har 6,74 procent. Den store vinder, målt på fremgangen, er Safari, som nu runder 6,02 procent af markedet.

Markedsandele for browsere

  • Chrome 66,64 procent
  • Firefox 8,36 procent
  • Internet Explorer 7,44 procent
  • Edge 6,74 procent
  • Safari 6,02 procent

Safari browseren findes kun til Apples computere med MacOS. Fremgangen for Safari er sket på et tidspunkt, hvor Apples macOS er gået en halv procent tilbage i udbredelse fra november til december 2019. I december benyttede 54,3 procent af Mac-brugerne Safari-browseren.

Det er spændende om forventningerne til Microsoft skal være større i 2020. Fremgangen har været tydelig i 2019, men 15. januar 2020 er Microsoft klar med en ny udgave af Edge-browseren. Den udstyres med opensource-motoren Chromium, som også er i Google Chrome-browseren.

Mere til historien

Fordelingen på mobilplatformene er meget anderledes. Her er Google Chrome en klar nummer ét, mens Safari er på en andenplads. Med i front er også Samsung Internet Browser, UC Browser og Opera. Det viser tal fra Statcounter.com.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer