Hvad har Rasmus Seebach og H.C. Andersen har til fælles?

-”Ok Google?”. Sådan fristes man til at spørge Google Home, når man hører om Rasmus Seebach og H.C. Andersen i samme sætning. Hvad har de mon til fælles?

Året rinder så småt ud og det samme gør et helt årti. Derfor har Google set tilbage. Ikke kun på hvad danskerne har søgt på det seneste år, men også hvad der er søgt på det seneste årti.

På listen over Google-søgninger det seneste årti er Rasmus Seebach og H.C. Andersen de mest googlede danskere.

I begyndelsen af årtiet, som strækker sig fra 2010-2019, fik Rasmus Seebach sit helt store gennembrud og har siden været en af de absolut største popstjerner i Danmark. Denne succes har været med til at gøre ham til den mest googlede dansker herhjemme – skarpt forfulgt af H.C. Andersen.

H.C. Andersen har formentlig fået hjælp fra turister for at komme helt i top på Google-søgninger. Det er trods alt mange år siden, at han levede og havde sin storhedstid. Det vil dog komme bag på os på redaktionen, hvis Rasmus Seebach små 150 år efter sin død vil være nummer to på listen over de mest googlede personer herhjemme.

ANMELDELSE: Google Nest Mini vs Google Home Mini – test-duel

Der er også blevet plads til sangeren Christopher på listen, samt de tidligere statsministre Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen. Ligesom kongehuset er repræsenteret med Dronning Margrethe, Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary.

Fodboldspilleren Christian Eriksen er ligeledes kommet i top-10, mens der til vores overraskelse ikke er blevet plads til tennisspiller Caroline Wozniacki.

De mest googlede danskere i årtiet (Kilde: Google)
De mest googlede danskere i årtiet (Kilde: Google)

De mest googlede udenlandske personer

Der er nogle ligheder på listen af mest googlede danske personer og udenlandske personer. På listen over de udenlandske personer er det også en popstjerne, som ligger nummer 1. Det er Justin Bieber.

Justin Bieber og Rasmus Seebach fik gang i karrieren næsten samtidig. Teenageidolet Justin Bieber slog igennem på verdensplan i 2009 med debutsinglen ”One Time”. Og i 2010 strøg han til tops med det første album.

Dernæst er Donald Trump på andenpladsen.

Nu kan du snart søge efter tekst i dine billeder med Google Fotos

Generelt er der flere popstjerner på den udenlandske liste, hvor vi desuden finder Rihanna, Miley Cyrus, Michael Jackson, Selena Gomez, Lady Gaga og Eminem. Mens der også her overraskende nok kun er blevet plads til én sportsstjerne. Christiano Ronaldo kommer ind på tredjepladsen.

De mest googlede udenlandske personer i årtiet (Kilde: Google)
De mest googlede udenlandske personer i årtiet (Kilde: Google)

PODCAST: Hvordan lærte Google dansk? (sommerspecial)

Du kan se flere lister fra Google her.

Mere til historien

Reality-stjerner og bloggere har for alvor vist sig, som stjerner i dette årti. Hvilket også ses ved, at Mascha Vang er kommet ind på tredjepladsen, som de mest googlede danskere i dette årti. Samt Kim Kardashian er på fjerdepladsen over de mest googlede udenlandske personligheder.

I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google Fotos kan selv organisere billeder

Google er klar med en opdatering til Google Fotos, der giver bedre organisering.

Google Fotos 2023
Google Fotos vil kunne stacke billeder som næsten er ens (Foto: Google)

Ved hjælp af kunstig intelligens går Google til værks med deres Google Fotos. Mulighed for bedre organisering i skærmbilleder, vil gøre det hurtige for dig. Det skriver Google i et blogindlæg.

Ved at gøre brug af netop AI kan Google Fotos nu sortere i ens skærmbilleder, og give en bedre organisering. Brugen af dette kan nemlig adskille dokumenter af forskellige art, så de er nemmere at finde.

Skærmbilleder med for eksempel kvitteringer vil være mere adskilt. Din kvittering fra supermarkedet vil derfor ikke længere ligge ved siden af familiebilledet.

LÆS OGSÅ: Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Sorterering af identiske billeder bliver nemmere

Hvis du har taget flere fotos, som er tæt på ens, så kan Google Fotos for fremtiden "stacke" fotos sammen.

Dette kan være særligt brugbart, hvis du fx har familiefotos der er tæt på identiske, så vil Google Fotos ved hjælp af kunstig intelligens sortere dem.

Måden det sker på er, at den udvælger det bedste billede, men giver dig stadig mulighed for at ændre valget. De andre billeder gemmer sig nemlig bagved det der er fremhævet, så du mister ikke billedet.

Mere til historien

De nye funktioner bliver langsomt rullet ud på både Android og iOS snarest, og man vil måske ikke se det lige med det samme.

Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Google mener, at Apples beskedsystem iMessage skal åbnes for andre. Google har bedt EU om hjælp.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram