Hvad har Rasmus Seebach og H.C. Andersen har til fælles?

-”Ok Google?”. Sådan fristes man til at spørge Google Home, når man hører om Rasmus Seebach og H.C. Andersen i samme sætning. Hvad har de mon til fælles?

Året rinder så småt ud og det samme gør et helt årti. Derfor har Google set tilbage. Ikke kun på hvad danskerne har søgt på det seneste år, men også hvad der er søgt på det seneste årti.

På listen over Google-søgninger det seneste årti er Rasmus Seebach og H.C. Andersen de mest googlede danskere.

I begyndelsen af årtiet, som strækker sig fra 2010-2019, fik Rasmus Seebach sit helt store gennembrud og har siden været en af de absolut største popstjerner i Danmark. Denne succes har været med til at gøre ham til den mest googlede dansker herhjemme - skarpt forfulgt af H.C. Andersen.

H.C. Andersen har formentlig fået hjælp fra turister for at komme helt i top på Google-søgninger. Det er trods alt mange år siden, at han levede og havde sin storhedstid. Det vil dog komme bag på os på redaktionen, hvis Rasmus Seebach små 150 år efter sin død vil være nummer to på listen over de mest googlede personer herhjemme.

ANMELDELSE: Google Nest Mini vs Google Home Mini – test-duel

Der er også blevet plads til sangeren Christopher på listen, samt de tidligere statsministre Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen. Ligesom kongehuset er repræsenteret med Dronning Margrethe, Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary.

Fodboldspilleren Christian Eriksen er ligeledes kommet i top-10, mens der til vores overraskelse ikke er blevet plads til tennisspiller Caroline Wozniacki.

De mest googlede danskere i årtiet (Kilde: Google)
De mest googlede danskere i årtiet (Kilde: Google)

De mest googlede udenlandske personer

Der er nogle ligheder på listen af mest googlede danske personer og udenlandske personer. På listen over de udenlandske personer er det også en popstjerne, som ligger nummer 1. Det er Justin Bieber.

Justin Bieber og Rasmus Seebach fik gang i karrieren næsten samtidig. Teenageidolet Justin Bieber slog igennem på verdensplan i 2009 med debutsinglen ”One Time”. Og i 2010 strøg han til tops med det første album.

Dernæst er Donald Trump på andenpladsen.

Nu kan du snart søge efter tekst i dine billeder med Google Fotos

Generelt er der flere popstjerner på den udenlandske liste, hvor vi desuden finder Rihanna, Miley Cyrus, Michael Jackson, Selena Gomez, Lady Gaga og Eminem. Mens der også her overraskende nok kun er blevet plads til én sportsstjerne. Christiano Ronaldo kommer ind på tredjepladsen.

De mest googlede udenlandske personer i årtiet (Kilde: Google)
De mest googlede udenlandske personer i årtiet (Kilde: Google)

PODCAST: Hvordan lærte Google dansk? (sommerspecial)

Du kan se flere lister fra Google her.

Mere til historien

Reality-stjerner og bloggere har for alvor vist sig, som stjerner i dette årti. Hvilket også ses ved, at Mascha Vang er kommet ind på tredjepladsen, som de mest googlede danskere i dette årti. Samt Kim Kardashian er på fjerdepladsen over de mest googlede udenlandske personligheder.

Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google Maps giver elbiler den strømeffektive rute

Med en opdatering af Google Maps bliver det nemmere, at optimere brændstof eller strøm på sine ture.

(mere…)
Efter Chromebook-forbud: Ønske om klare regler

Både Kommunernes Landsforening og Dansk Industri er bekymrede efter Datatilsynets afgørelse om brug af Chromebooks og Google Workspace.

(mere…)
Google arbejder muligvis på en ny Chromecast Audio

Tilbage i 2015 lancerede Google den første Chromecast. Desværre var den kun på butikshylderne fire år før den blev taget af markedet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram