Vi tager et dybere kig på Apple Arcade
VIDEO: Vi stiller skarpt på Apples nye spiltjeneste og spørger: Giver Apple Arcade mening? Se her hvorfor jeg blev overrasket.
Apple lancerede spiltjenesten Apple Arcade den 19. september 2019. Et af de spørgsmål, som umiddelbart meldte sig, da jeg hørte nyheden om Apple Arcade var: “Øh… Har vi brug for endnu én spiltjeneste?”
Jeg har aldrig været den store mobilgamer, da jeg synes, at der er for langt mellem de gode spil.
Jeg foretrækker store AAA-spiltitler som Last of Us, God of War, Witcher og Death Stranding på min konsol solidt plantet i sofaen foran fladskærmen.
Hjælp! Jeg er blevet casual gamer!
Jeg har måtte sande, at som en voksen mand i 40’erne med familie og arbejde, er tiden bare ikke til 100 timers spil med komplekse spilsystemer og historier.
Det er ikke fordi, at lysten til at gå ombord i det næste store open-world eller rollespil ikke er der. Den slags titler er bare svære at spille on-and off… i hvert fald for mig. De kræver med andre ord en investering i tid, som jeg ikke kan finde.
Derfor må jeg sande, at jeg har bevæget mig ind i den gruppe af spillere, som betegnes casual gamers; os der spiller lidt en gang imellem og som må nøjes med kortere spilsessioner.
Svært at finde gode mobilspil
Fordi jeg er casual gamer betyder det ikke, at jeg ikke vil have gode og sjove spiloplevelser.
Selvom mobilspil burde være selvskrevet til én som mig, har jeg haft svært ved at finde titler som virkelig ramte mig. Jovist, de findes da. Et godt eksempel er det helt igennem fantastiske Monument Valley fra Ustwo Games.
Desværre drukner de gode spil i de såkaldte fremium-spil. Det er spil, som er designet til løbende at få dig til at købe noget inde i spillet for at kunne blive ved med at opleve fremskridt i det.
Kald mig gammeldags, men det gider jeg bare ikke. Jeg vil betale prisen up-front og så ellers bare hygge mig uden løbende skulle investere rigtige penge i flere liv, mere energi eller en større rygsæk i spillet.
PODCAST: Hvor er de gamle computerspil fra 70’erne og 80’erne?
Hvad er Apple Arcade?
Derfor var det både med en hvis portion skepsis og nysgerrighed, at jeg tog imod invitation fra Apple om at tage til London og kigge nærmere på Apple Arcade.
Jeg skal ærligt tilstå, at jeg kun sporadisk havde prøvet nogle af titlerne på Apple Arcade, og selvom de var meget sjove, så var jeg alligevel spændt på, om det overhovedet er muligt at have en spiltjeneste kun med mobilspil?
Du kan se videoen fra min tur og mine tanker omkring Apple Arcade øverst i denne artikel.
Det som står tilbage efter min tur er, at 39 kroner om måneden er ganske rimeligt. Specielt i lyset af, at jeg får prøvet nogle spil som jeg ALDRIG selv ville have hentet. Flatrate-abonnementet har altså udvidet min horisont. Jeg er dog ikke vild med tanken om titlen “casual gamer”. Inde i mit hoved er jeg langt mere en bare sådan en. Men så ramte virkeligheden med børn, hus, arbejde og en fremskreden alder.
Min tech-kollega Silas Kærhøg prøvede Apple Arcade før lanceringen, du kan læse hans indtryk af Apple Arcade her.
Google har også meldt sig ind i kampen om spillerne. I denne episode af vores tech-podcast kan du høre mere om Google Stadia.
Google Stadia lanceres kun med 12 spil
Mere til historien
Apple Arcade er tilgængelig på iOS 13, iPad OS 13, tvOS 13, og macOS Catalina. Tjenesten koster 39 kroner om måneden. Den første måned er gratis.