TDC skifter igen navn – en ændring uden stor effekt

TDC NET er navnet du skal lære at sige. TDC hedder nemlig ikke længere TDC. Jeg tvivler på, at det ændrer noget.

TDC NET logo

Det har uden tvivl kostet kassen – det nye navn for TDC med en tilhørende visuel identitet. Med andre ord: Alle visitkort og sandsynligvis mange kasser brevpapir, kuverter, stempler osv ryger på containeren. Dertil kommer hele den bagvedliggende ændring i alle IT-systemer, mails og afsender-signaturer.

I processen er over 3.000 nye navne blevet overvejet. Desuden har den stået på fokusgrupper, workshops og analyser for ikke at tale om bunkevis af interviews med medarbejdere i TDC. Det skriver Markedsføring.

TDC har i udviklingen allieret sig med specialist-bureauer, reklamebureauet Mensch, kommunikationsbureauet Friday og Kontrapunkt (design og branding) samt Siegel+Galte som er et britisk navnebureau.

Processen har taget 10 måneder. Det hele er endt med: TDC NET.

Det er jo stadig “TDC”

Mit gæt er, at de fleste stadig vil omtale TDC som TDC – uanset hvad der gøres af anstrengelser.

Udover navnet skal kunderne desuden forstå, at TDC NET er selskabet der dækker infrastruktur-forretningen. De kendte brands som YouSee, Fullrate og Telmore ligger i selskabet Nuuday.

Lige nu præsenterer tdc.dk erhvervsforretningen TDC Erhverv. Du skal taste tdcnet.dk for at komme i forbindelse med det nye navn og logo.

Det hele minder mig om dengang i 2005 hvor landets mange skatteforvaltninger blev lagt sammen med ToldSkat (der i folkemunde blev omtalt som “Told og Skat”). Resultatet var et logo med versaler og teksten SKAT. Det kostede 13 millioner kroner.

Senest (primo november 2019) besluttede klimaminister Dan Jørgensen (S) at ændre ”Energi-, Forsynings- og Klimaministerium” til ”Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet”. Bemærk: Nu står ”Klima” først. Ifølge Ekstra Bladet kostede det 141.256,20 kroner.

Der er en ikke uvæsentlig forskel i sagerne; Skat og ministeriet har brugt borgernes penge på ændringen. TDC NET, i daglig tale blot ”TDC”, er en privat virksomhed.

Tidligere i år fik TDC nye ejere. Disse er Pensionskasserne ATP, PFA og PKA samt australske Macquarie Infrastructure and Real Asset. Ejerne har åbenbart ville kaste lidt nyt stjernestøv over den gamle telegigant.

Herfra skal lyde et held og lykke til TDC NET og investorerne. Jeg tror ærligt talt ikke det gør en forskel ude i virkeligheden. TDC vil stadig være TDC.

Herunder kan du se den officielle kampagnevideo for navneændringen.

Mere til historien

Det er ikke meldt ud hvad navneændringen i televirksomheden har kostet.

Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Nu kommer ægte 5G til Danmark

Hidtil har danske mobilbrugere måtte nøjes med en lite-udgave af 5G, men nu er den første operatør klar med et rent 5G-netværk

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Prisen stiger igen! Så dyrt er fastnet-telefoni

TDC hæver endnu engang priserne på fastnettelefoni. Så meget koster det nu at have kabel i telefonen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram