Mine første indtryk af Motorola Razr

VIDEO: Hvordan er Motorola Razr? Jeg har haft den innovative klaptelefon i hænderne, der byder på en fantastisk flot foldbar skærm samt masser af nostalgi.

Se mine første indtryk af Motorola Razr

Motorola Razr med fuld foldbar skærm på hele indersiden mellem skallerne imponerer ved første øjekast. Det er min umiddelbare konklusion, efter jeg har været i selskab med Razr.

Motorola havde inviteret en flot udvalgte tech-journalister til London for at se nærmere på deres største innovation i nyere tid.

Motorola gjorde et stort nummer ud af, at de har arbejdet på telefonen siden 2011, men den skulle først på markedet ”når den var helt klar”. Det må siges at være en stikpille til Samsung, som har haft store problemer med Galaxy Fold.

Det helt særlige ved Motorola Razr er, at den foldbare skærm umiddelbart ingen synlige folder har, når den er klappet ud. Præcis her adskiller Razr sig markant fra både Huawei Mate X og Samsung Galaxy Fold.

Åbne- og lukkemekanismen på Razr er testet så mange gange, at den i hvert fald holder hele produktets levetid, lød det fra Motorola, der dog ikke kom nærmere ind på, hvor lang tid det så er.

I designprocessen er batteriet blevet delt i to halvdele. På den ene side for at skabe mere plads, men også for at optimere på vægtfordelingen. Det er lykkedes. Razr er godt afbalanceret – både når den holdes ved øret, i hånden udslået eller når den klappes sammen.

I fremtiden kan vi se frem til batterier, der ligesom skærmen også er fleksibel. Udviklingen står altså ikke stille.

Syyygt lækker

Når jeg holder Motorola Razr i hånden, så strømmer der en følelse af lækkerhed gennem mig. Den er vanvittig lækker, så længe den er klappet sammen. Hængslet er i rustfrit stål, mens fronten er i glas. Bagsiden er udført i plastik.

Udstrakt til fuld visning dykker wowfaktoren en del. Nok er skærmen flot, men den er ikke så lysstærk som skærme på markedets topmodeller, og plastikken mærkes tydeligt. Det er helt anderledes at trykke på en plastikoverflade.

Som nævnt kan du ikke se folden, men den kan mærkes. Du kan til gengæld godt se, at det er en plastikskærm – pOLED som det kaldes i specifikationerne.

Skærmen fungerer ikke dårligt på nogen måde. Den kræver blot lidt tilvænning fordi standarden gennem de seneste mange år er glasoverflader.

Feel the flip

Der er noget helt særligt ved at klappe telefonen ud. Moderne og retro på en og samme tid. Hængslet lyder rigtigt godt, og du hører desuden et lækkert KLAP, når telefonen lukkes.

De to halvdele lukker helt sammen, hvilket ifølge Motorola skulle beskytte folde-skærmen mod støv og andet skidt. Desuden har skærmen fået en coating, der skulle gøre den mere modstandsdygtig overfor hverdagens udfordringer.

Plastik er et blødere materiale end glas. Alligevel føles telefonen så stabil, at jeg ikke blev nervøs for at presse fingeren ind i siden og skubbe opad, for at åbne skallerne. Det føles helt naturligt.

Razr 2019 lades via USB-C stikket i bunden. Den understøtter hurtigopladning, og en sådan ligger der i salgspakken. Trådløs opladning er ikke en mulighed, men det har været overvejet. Motorola kunne dog ikke forene det med designet på nuværende tidspunkt.

Når salgspakken åbnes, står Razr på højkant i æsken. Det er der en mening med. Du kan nemlig bruge æsken som ”forstærker” så lyden fra telefonens højttaler bliver højere. Udover hurtigopladeren så medfølger der også i trådløst headset.

Har Razr en chance?

Motorola Razr er imponerede, men om køberne har lyst til at give næsten 13.000 kroner for den, er et åbent spørgsmål.

Køber du Razr så er du HELT sikker på at blive den mest populære person i din omgangskreds. Dette er en telefon, der SKAL ses.

Jeg tror den største udfordring bliver at overbevise køberne om, at de trods den høje pris skal nøjes med en Snapdragon 710 processor, og ikke en topprocessor fra 800-serien. Desuden er det et kamera med én enkelt linse – et stykke fra hvad vi finder i alle andre nyere telefoner.

Motorola vil helst tale om designet – og med god grund.

Næste udfordring er eSIM. Du kan altså ikke sætte et almindeligt SIM-kort i telefonen. Du er afhængig af en teleoperatør, som understøtter eSIM.

Salget starter i Danmark den 24. januar 2020 hos Telia, som er den eneste salgskanal i Danmark.

Her kan du læse mere om den nye Motorola Razr.


VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.



Mere til historien

Inden den endelige salgsstart bringer jeg en stor anmeldelse af Motorola Razr.

Android 15 kommer til mange Motorola-telefoner

Motorola har annonceret, at næsten 30 af deres modeller kommer til at modtage Android 15.

(mere…)
Mac Mini vs. Mac Studio: Kan jeg nøjes med M4-Mac Mini?

VIDEO: Jeg har testet den nye Mac Mini og Mac Studio. Se med her.

(mere…)
Den næste Motorola Razr bliver billigere

En billigere Razr-model fra Motorola er måske på vej .

(mere…)
2025 kan byde på billigere Samsung Galaxy Z Flip 

Rygterne svirrer, men nu forlyder det, at 2025 bliver året, hvor der kommer en billigere foldbar fra Samsung.

(mere…)
Dreame A1 er måske fremtidens robotplæneklipper 

VIDEOTEST: GPS-styrede robotplæneklippere er smarte, men Dreame A1 er faktisk endnu smartere. 

(mere…)
Motorola Moto G75 er billig, robust og alsidig

En billig telefon fra Motorola kommer snart i butikkerne. Her kan du læse mere om Moto G75.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram