Fri data: Her er de billigste abonnementer

Ubegrænset data på smartphonen koster lige nu under 150 kroner om måneden. Se de 4 billigste fri-data abonnementer netop nu.

Streaming ubegrænset datatrafik
Hvis du vil streame dine oplevelser ud på nettet i realtid, så kan ubegrænset datatrafik være at foretrække. Vi har tjekket priserne på fri data. Lige nu kan du få alt den data du kan bruge for under 150 kroner om måneden. (Foto: William Iven)

PRISTJEK af fri data: Hvis dit dataforbrug på smartphonen er usædvanligt højt, og du eksempelvis ikke kan nøjes med abonnementer, der indeholder 10, 20 eller 30 GB datatrafik om måneden, så er det relevant at se efter en datapakke med ubegrænset data.

Læs videre hvis du vil se, hvor fri data er billigst, netop nu.

Abonnementer indeholder altid et ”men”. I dette tilfælde handler det store ”men” om begrebet ”fri”. For hvad er egentlig ”fri data”? I mobilbranchen er der lige nu enighed om, at fri data er 1.000 GB.

Her er begrænsningerne på fri data

Fri data er ikke nødvendigvis helt frit. Det er bare et udtryk for vildt meget datatrafik.

Abonnementerne indeholder typisk en fair-use grænse på 1.000 GB datatrafik om måneden (eller regningsperiode). Det er i hvert fald tilfældet for eksemplerne herunder fra YouSee, Telenor, Telia og Oister.

Hos Oister nedsættes hastigheden til 512 kbit/s når 1.000 GB passeres. YouSee sænker hastigheden ned til 128 kbit/s, fremgår det af abonnementsbetingelserne. Telenor lukker dataforbindelsen, når grænsen overskrides.

Uanset hvad så er 1.000 GB stadig hysterisk meget datatrafik for almindelige forbrugere.

GUIDE: Så meget data bruger YouTube, Netflix og Spotify

Hvad koster fri data?

Der er RIGTIGT stor forskel på priserne, når det handler om abonnementer med ubegrænset datatrafik.

Prisvinderen er Oister. For kun 149 kroner om måneden får du både fri tale og data samt ubegrænsede SMS- og MMS-beskeder. Du kan desuden bruge 8 GB inden for EU-landene.

Tjek her priserne for Oisters abonnementer Sponseret link

Den dyreste pakke kommer fra YouSee. Her koster fri tale og data 399 kroner om måneden. Her får du desuden 20 GB datatrafik med på rejsen inden for EU. Med i pakken er også fri SMS og MMS samt adgang til YouSee Musik.

Tjek her priserne for YouSees abonnementer Sponseret link

I forhold til Oister er YouSee derfor relevant, hvis du vil have adgang til landets bedste mobilnetværk, og har brug for en stor datamængde uden for Danmarks grænser.

I mellemklassen ligger Telia og Telenor til henholdes 249 og 300 kroner om måneden. Telia giver 15 GB data i EU mens Telenor ligger på 20 GB, som ved YouSee.

Du kan se dagspriserne i skemaet herunder.

Billigste fri data netop nu

 DataTaleEU-dataSMS/MMSMusik iPris/md.
Oister Fri Fri 8 GB Fri Nej 149 kr.
Telia Fri Fri 15 GB Fri Nej 249 kr.
Telenor Fri Fri 20 GB Fri Nej 300 kr.
YouSee Fri Fri 20 GB Fri Ja 399 kr.

Links fra ovenstående tabel er sponserede.

Data er indsamlet den 5. november 2019 via Samlino og teleselskabernes hjemmesider. Tjek her den aktuelle søgning efter fri-data på Samlino Sponseret link

Hvor meget data har du brug for?

Inden du kaster dig over et abonnement med fri data, så skal du allerførst finde ud af hvor meget data du bruger i dag, samt hvad du betaler.

Ifølge Telestatistik (andet halvår 2018) så brugte den gennemsnitlige danske mobilkunde mellem 7 og 9 GB data om måneden. Selvom data uden loft kan betragtes som en ”forsikring” mod at have for lidt data, så kan det for nogle forbrugere være overkill.

Oister har som nævnt den bedste pris blandt fri-data-pakkerne, men der er jo ingen grund til at give 149 kroner om måneden, hvis du kan nøjes med et abonnement til 79 eller 99 kroner og en mindre datamængde.

Du kan få inspiration til valg af mobilabonnement i vores hitliste over de mest efterspurgte abonnementer.


BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.Mere til historien

Priserne ændrer sig hele tiden. Derfor kan du ikke regne med, at den pris du ser i dag også findes i morgen eller i næste uge. Med andre ord. Hvis du synes et tilbud er godt, så er det med at slå til mens produktet findes. Du kan dog komme ud for, at priserne ændrer sig i nedadgående retning.

Årets bedste ”tech-gaver” til konfirmanden 2023

KØBSGUIDE: Skal konfirmanden have en telefon eller andre tech-gaver fremfor penge? Vi kommer med tips til tech-gaven.

(mere…)
Sådan vælger du den bedste SSD

VIDEO: SSD-drev er meget hurtigere end harddiske. Jeg har målt hastighederne på en række SSD-drev og fundet det bedste.

(mere…)
Smartwatch til børn med GPS - hvilket skal du købe?

GUIDE: Smartwatch til børn viser, hvor barnet er. Der kan også ringes og skrives via urene.

(mere…)
Hvad er et dashcam? Tæt på bilkameraer

GUIDE: Sådan vælger du det bedste dashcam til bilen. Læs om fordele, ulemper og få tips til de bedste bilkameraer.

(mere…)
Hvordan vælger du det bedste mobilabonnement?

Hvad skal du tænke over, når du skal finde det bedste mobilabonnement?

(mere…)
Soundbar duel: Sonos vs. Samsung

Dy får federe lyd når du ser film og serier. Vi har testet to prisvenlige soundbar systemer fra Samsung og Sonos. Der er én klar vinder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram