Apple: Betal din iPhone lidt efter lidt

Ny iPhone til 0 % i rente – betalt over 24 måneder. Plus en kontant bonus på 3 %. Det er Apples nyeste tilbud til iPhone-køberne.

Hvis et produkt er blevet for dyrt, fordi priserne over tid er steget, så er et kendt salgstrick at tale om alt andet end prisen. I hvert fald ikke kontantprisen. Måske heller ikke månedsprisen.

- ”Det er jo kun 8 eller 12 kroner om dagen,” kunne et budskab lyde.

Apple åbner snart en finansieringsordning, så kunderne kan betale deres iPhone af over 24 måneder. Det annoncerede Apples topchef Tim Cook ved fremlæggelsen af regnskabet for Q4 2019 (i Apples regnskabsår).

Blikket fjernes dermed fra kontantprisen og rettes mod en dags- eller månedspris. Det er præcis den strategi som teleoperatører verden over benytter, når der skal sælges smartphones og abonnementer. Det nye er, at Apple selv vil stå for ordningen. Ikke abonnementet men afbetalingen af telefonen.

Finansieringen sker via Apple Card. Renten bliver 0 procent og kunderne får desuden 3 procent i cashback, når de køber deres nye iPhone via denne ordning.

Blot 14 kroner om dagen

En iPhone 11 Pro med 256 GB hukommelse koster 10.299 kroner netop nu. Delt ud over 24 måneder bliver det 429 kroner om måneden. Her skal vi så huske de 3 procent i kontant cashback, hvilket er cirka 309 kroner – svarende til en måneds pris på godt 416 kroner. Det er godt 14 kroner om dagen.

Apple tilbyder, når du handler via deres egen webshop at købe din gamle iPhone, som en del af handlen. Hvis dette fortsætter, vil mange måske være tilbøjelige til at lade den gamle telefon indgå i købet, for at bringe månedsprisen ned.

Med denne manøvre beholder Apple ikke alene kunderne helt tæt på sig, de holder også hele økonomien omkring et salg i egne rækker, uden at skulle dele med andre.

Apple har hidtil tilbudt finansiering af via Barclaycard. Om dette samarbejde ophører, vides ikke.

Der går nok et stykke tid inden muligheden for at betale ens iPhone i mindre bidder, via Apple, kommer til Danmark. Apple Card er nemlig ikke lanceret her i landet.

På nuværende tidspunkt vides det ikke om Apple vil rulle iPhone-finansieringen ud til produkter som Mac og iPad, men sandsynligheden er ret høj.

Uanset hvad en betalingsordning kaldes i marketingsøjemed, så kommer vi ikke uden om, at der er talte om lånte penge. Udbyderne fortæller ofte om nulrente, men ingen forærer noget væk. Derfor kan du være helt sikker på, at fortjenesten er indregnet et andet sted. Eksempelvis via en højere grundpris på produktet.

I tilfældet med Apple bliver det jo ikke den aktuelt laveste pris på Pricerunner, som den nye iPhone handles til. Det bliver den pris Apple har valgt i deres butik.

Hvornår Apple sætter stikket i til den nye ordning, er endnu ikke oplyst.

Mere til historien

Apple Card åbnede for de første kunder primo august 2019. Med Apple Card forsøger Apple at tænke kreditkort på en ny måde, og med funktioner der ikke før er set hos konkurrenterne. Du kan læse mere om Apple Card her.

Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Så billigt kan du købe en brugt iPhone

En brugt iPhone kan købes billigt og med 24 måneders reklamationsret. Se hvor meget du kan spare, hvis du køber en gennemtestet brugt iPhone.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram