AirPods Pro test | Det bedste headset til din iPhone
TEST: AirPods Pro lyder fantastisk, men det allerbedste er støjreduktionen. Læs her hvorfor AirPods Pro er det bedste headset, hvis du har en iPhone.
I lang tid har mit foretrukne headset været Jabra Elite 65t eller Jabra Evolve 65t. Musikken lyder bedre end i Apples AirPods og reduktion af støj fra omgivelserne, ved samtaler, er markant bedre.
AirPods og EarPods har været rimelige, men min fornemmelse er ofte, at de ikke sidder ordentligt i ørerne. Særligt AirPods er jeg bange for at tabe – EarPods har trods alt en ledning.
AirPods Pro kommer med silikone-øredutter i tre forskellige størrelser. Dermed kan headsettet tilpasses præcist til øret, hvilket forbedrer lydkvaliteten, og får dem til at sidde rigtigt godt fast.
De nye AirPods er mere diskrete og med en knapt så lang pind. Det ser jeg som en klar forbedring. Den hvide farve er nok en smagssag, men jeg ville foretrække en sort udgave (hvis det fandtes) for at gøre headsettet endnu mere diskret.
Vanvittig god støjreduktion
Den vigtigste nyhed i AirPods Pro er nok støjreduktionen.
Sidder du i en bus, et støjende lokale eller i et fly, vil du opleve en effektiv støjreduktion med dette headset. Active Noise Cancellation (ANC) udelukker rigtigt meget støj. På flyveture har jeg oplevet, hvordan kabinestøjen blev totalt elimineret med støjreduktionen aktiveret.
Du kan også aktivere en tilstand, der tillader lyd fra omgivelserne at slippe igennem. Nu er det altså mikrofonerne, som gengiver lydene igennem AirPods Pro. Næsten som et høreapparat – dog uden forstærkning. Med denne tilstand er der praktisk talt ingen forskel på om headsettet er i øret eller ej.
Jeg er virkelig imponeret over AirPods Pro.
Apple lover tilmed, at vindstøj har vanskeligere ved at forstyrre mikrofonen i forhold til den gamle model.
Kan også bruges til sport
Du kan uden problemer anvende AirPods Pro når du løber ture eller træner. I hvert fald så længe der ikke er tale om svømning eller anden form for vandsport. AirPods Pro har certificeringen IPX4.
Som på andre produkter vil modstandsdygtigheden overfor fugt og sved aftage over tid. Det oplyser Apple i materialet om produktet. Opladningsæsken er i øvrigt ikke hverken sved- eller vandtæt.
Tryk eller tal til headsettet
På siden af hver earplug findes en berøringssensor, som Apple har valgt at døbe ”Force sensor”. Med denne kan du betjene nogle af funktionerne.
- Tryk én gang for at starte afspilning, pause eller besvare et opkald
- Tryk to gange for at skifte til næste sang
- Tre tryk afspiller den foregående sang
Hvis du holder et kort øjeblik på sensoren, så skiftes mellem Aktiv støjreduktion og Lyd fra omgivelserne.
Desuden er stemmeassistenten Siri tilgængelig i AirPods Pro.
Når AirPods Pro er tændt så skifter lydstyrkegenvejen på din iPhone til at indeholde genveje til betjening af headsettet. Du får funktionerne frem ved holde et kort øjeblik på lydstyrkebaren i Kontrolcenter. Det er ret intuitivt.
Funktionen Audio Sharing giver desuden mulighed for at to sæt AirPods kan være tilsluttet samtidigt. Du kan dermed lytte til musik, eller høre lyden fra en film, i f.eks. et sæt AirPods Pro og AirPods på samme tid. Der er individuel lydstyrkekontrol på de to headsets.
Audio Sharing er nok ikke ”must have”, men det er stadig en smart funktion for dem, som har brug for det.
Bedre lyd ved samtaler
En anden og ikke uvæsentlig del af et headset er samtalekvaliteten. Det er rigtigt svært at beskrive lydkvalitet, men min subjektive vurdering er, at samtalelyden (den som modparten i en samtale hører fra din mikrofon) er rigtig god.
Samtalekvaliteten er nu på niveau med det, som jeg tidligere har oplevet på Jabra Elite 65t og Jabra Evolve 65t. Det gælder også den støjreduktion, der finder sted, når headsettet fjerner støj fra eksempelvis trafik.
I AirPods Pro (og Jabras headsets) bevares en stor del af frekvensområdet i ens stemme, mens støjen undertrykkes. I AirPods (de foregående versioner) mudrede stemmen og gjorde den metallisk. Særligt hvis støjniveauet fra omgivelserne var højt. Det er tydeligt forbedret i den nye udgave.
AirPods Pro med Android – glem det
Du skal ikke købe AirPods Pro, hvis du har en Android telefon. Du kan sagtens parre telefonen og headsettet, men du får ikke softwareintegrationen som med en iPhone.
Aktiv støjreduktion kan aktiveres via knappen på headsettet, så den går du ikke glip af, men det er ærgerligt ikke at få den fulde oplevelse.
Konklusion: Det bedste headset til Apple-fans
AirPods Pro er et vildt godt headset. Musikken har en flot klang og med en god separation af instrumenter og vokal. Bunden er ikke mudret, men tydeligt markeret. Toppen bliver ikke skarp og irriterende.
Støjreduktionen er fantastisk, og integrationen på iOS-platformen er godt udført. Samtalekvaliteten er tilmed rigtig god.
Apple har gjort en del for at fjerne osteklokke-oplevelsen, som det giver, når in-ear headsets sættes i ørerne, men dette er ikke lykkedes til fulde. Du skal kunne leve med at være ”lukket inde”.
Barren er sat højt, og konkurrenterne får virkelig noget at nå op til, når de skal udvikle nye headsets. Det er ikke kun barren, der er højt oppe. Det er prisen også.
Headsettet AirPods Pro koster aktuelt omkring 2.200 kroner. Prisen på AirPods er cirka 1.400 kroner. Du skal selv vurdere om prisen for dig er for voldsom.
AirPods Pro er ikke ”bedst til prisen”, men det er i mine øjne det bedste headsetprodukt lige nu, hvis du har et Apple-produkt at parre det med.
I øvrigt har Apple stadig deres lynparring; åben æsken så er headsettet parret. Efter parringen kan du få batteristatus blot ved at åbne æsken ved siden af telefonen.
Karakteren bliver 6 ud af 6 stjerner.
Pas godt på dine AirPods Pro. Går de i stykker kan du ikke selv gøre noget. iFixit har netop givet AirPods Pro nul point i reparationsscore.
AirPods sælger bedst af alle true-wireless headsets
Fordele og lidt at tænke over
Fordele
- Fantastisk støjreduktion
- God pasform – tre silikonedutter i forskellige størrelser medfølger
- Lydkvaliteten er god – også ved samtaler
- Bedre støjreduktion ved samtaler end AirPods
- Svedtæt – brug ved sport er derfor muligt
Lidt at tænke over
- Prisen er høj
- Force sensor kan være svær at ramme rigtigt
- Hvis du har en Android telefon er dette ikke et headset for dig
Mere til historien
Hvis dine AirPods Pro er løbet tør for strøm, så giver fem minutters opladning i etuiet op til én times afspilningstid. Med aktiv støjreduktion aktiveret har AirPods Pro cirka 4,5 timers afspilningstid. Samlet med opladeæsken får du omkring 24 timers afspilningstid.