Skriver du hurtigere på smartphonen end computeren?

13

Skrivehastigheden på smartphone-skærme nærmer sig hastigheden på et fysisk tastatur, viser en stor undersøgelse. Hvor hurtig er du?

Kender du denne tanke: ”Jeg venter lige til, at jeg sidder ved computeren. Sådan en lang mail gider jeg ikke skrive på telefonen?”. I så fald er du nok over 30 år eller i nærheden af 40 år.

Noget tyder på, at vi skal lægge tankegangen bag os.

En undersøgelse med 37.000 deltagere viser nemlig, at afstanden mellem skrivehastigheden på de små skærme kontra et fysisk tastatur er ved at udligne sig.

Undersøgelsen stammer fra ETH Zürich, Cambridge University og Aalto University i Finland.

De hurtigste personer skriver omkring 85 ord i minuttet på smartphonen. Gennemsnittet er 38 ord per minut.

Aldersgruppen mellem 10 og 19 år landede omkring 10 ord hurtigere i minuttet, på smartphonen, end personer i 40’erne.

Op til 100 ord på et rigtigt tastatur, men…

Almindelige fysiske tastaturer kan bringe skrivehastigheden op til 100 ord per minut for de hurtigste. Denne hastighed er dog på tilbagegang, lyder det i undersøgelsen

Typisk ligger de fleste forsøgspersoner mellem 35 og 65 ord i minuttet på et rigtigt tastatur.

Nogle smartphone-tastaturer forsøger at forudsige ordene personen skriver for at lette skrivningen på telefonen. ”Predictive text” hjælper dog ikke på skrivehastigheden. Tværtimod brugte forsøgspersonerne bemærkelsesværdig lang på at tjekke om de forudsagte ord var korrekte. Derfor hjalp forudsigelserne ikke på hastigheden.

Derimod sætter autokorrektur hastigheden op, lyder det i undersøgelsen.

Skrivehastigheden er markant hurtigere hos personer, som skriver med to tommelfingre, fremfor dem som bruger ét-finger-systemet.

Undersøgelsen af skrivehastigheden er den største af sin art til dato, oplyser Eurekalert.org. Der var deltagere fra 160 lande.

Mere til historien

Hvis du lige som jeg har haft ”maskinskrivning” i skolen, og gerne vil genopfiske dine evner på et tastatur, så tag et kig på Typingtest.com. Her er skrivetests ikke så kedelige som i skolen. Der er kommet elementer fra gaming ind over. Testen virker på både computere og smartphones, men er desværre på engelsk.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer