iPhone 5 kan blive ubrugelig – husk at opdatere

Apple gør nu iPhone 5-ejere opmærksomme på, at de skal opdatere deres enheder. Opdateres iPhone 5 ikke kan det betyde, at de mister vigtige funktioner.

iPhone 5 (Foto: John G. Pedersen)
iPhone 5 (Foto: John G. Pedersen)

Apple har for noget tid siden udsendt en opdatering af de mere sjældne. En opdatering til ældre enheder.

Det var iOS 10.3.4 og iOS 9.3.6.

Denne opdatering var en sikring til ældre iPhone og iPads for at de fortsat ville kunne benytte lokationsdata fra GPS-systemet. Det skriver Engadget.com.

Nu ser det ud til, at problemerne var værre end først antaget på iPhone 5-modellerne. Derfor advarer Apple i disse dage iPhone 5-ejere. Opdateres telefonen ikke i tide, så vil den miste evnen til at kommunikere med GPS-systemet og den vil ikke kunne komme på nettet.

Det betyder ingen mail, iCloud eller App Store. Derfor er det altså MEGET vigtigt, at iPhone 5-ejere opdaterer til iOS 10.3.4 inden den 3. november 2019.

iPhone 2020: Ladestikket forsvinder måske

Det er GPS Week Number Rollover, som vil være skyld i problemet. Dette er et fænomen, som hænder hvert 19-20 år. Grunden til problemet er, at systemet kun kan gemme ugenumre i ti binære felter (0-1023).

Systemet nulstilles når det sidste tal nås og starter forfra. Elektronik med adgang til GPS-systemet er påvirket. Normalt retter producenterne det dog uden vi forbrugere spekulerer over det. Denne dato var egentlig den 6. april i år, men Apple har kodet iOS til, at det er en anden dato, som altså er skæringsdatoen.

Ifølge den seneste opgørelse fra Apple, så er der 9 procent af alle aktive brugere, der har software installeret på deres enheder, som er ældre end iOS 12. Og en del af disse har nyere hardware end iPhone 5. Derfor er de ramte formentlig nærmere 7 procent.

iOS 13 er hentet på halvdelen af alle iPhones

Foruden iPhone 5 gælder samme problematik også iPad (4. generation). Denne forventes dog kun at miste GPS-funktionaliteten.

iPhones har tidligere været ramt af en anden fejl med 1970-datofejlen

Apple erkender 1970-datofejlen i iOS

Mere til historien

Skulle du ikke nå at opdatere til iOS 10.3.4 før 3. november, så er du ikke helt på herrens mark. Dog kræver det, at du er nødt til at tilslutte din iPhone til en computer for at ”vække den til live igen”.

Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Så billigt kan du købe en brugt iPhone

En brugt iPhone kan købes billigt og med 24 måneders reklamationsret. Se hvor meget du kan spare, hvis du køber en gennemtestet brugt iPhone.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
WatchOS 9 byder på bedre træning- og søvntracking

Apple har givet et smugkig på den næste store softwareopdatering til Apple Watch, der byder på en række spændende nye funktioner og features.

(mere…)
Analytiker: Apples MR-headset er måske på vej i 2023

Rygterne svirrer om, at Apple er på vej med et Mixed Reality (MR) headset. Får analytikeren Ming-Chi Kuo ret, kommer det næste år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram