iPhone 5 kan blive ubrugelig – husk at opdatere

9

Apple gør nu iPhone 5-ejere opmærksomme på, at de skal opdatere deres enheder. Opdateres iPhone 5 ikke kan det betyde, at de mister vigtige funktioner.

iPhone 5 (Foto: John G. Pedersen)
iPhone 5 (Foto: John G. Pedersen)

Apple har for noget tid siden udsendt en opdatering af de mere sjældne. En opdatering til ældre enheder.

Det var iOS 10.3.4 og iOS 9.3.6.

Denne opdatering var en sikring til ældre iPhone og iPads for at de fortsat ville kunne benytte lokationsdata fra GPS-systemet. Det skriver Engadget.com.

Nu ser det ud til, at problemerne var værre end først antaget på iPhone 5-modellerne. Derfor advarer Apple i disse dage iPhone 5-ejere. Opdateres telefonen ikke i tide, så vil den miste evnen til at kommunikere med GPS-systemet og den vil ikke kunne komme på nettet.

Det betyder ingen mail, iCloud eller App Store. Derfor er det altså MEGET vigtigt, at iPhone 5-ejere opdaterer til iOS 10.3.4 inden den 3. november 2019.

iPhone 2020: Ladestikket forsvinder måske

Det er GPS Week Number Rollover, som vil være skyld i problemet. Dette er et fænomen, som hænder hvert 19-20 år. Grunden til problemet er, at systemet kun kan gemme ugenumre i ti binære felter (0-1023).

Systemet nulstilles når det sidste tal nås og starter forfra. Elektronik med adgang til GPS-systemet er påvirket. Normalt retter producenterne det dog uden vi forbrugere spekulerer over det. Denne dato var egentlig den 6. april i år, men Apple har kodet iOS til, at det er en anden dato, som altså er skæringsdatoen.

Ifølge den seneste opgørelse fra Apple, så er der 9 procent af alle aktive brugere, der har software installeret på deres enheder, som er ældre end iOS 12. Og en del af disse har nyere hardware end iPhone 5. Derfor er de ramte formentlig nærmere 7 procent.

iOS 13 er hentet på halvdelen af alle iPhones

Foruden iPhone 5 gælder samme problematik også iPad (4. generation). Denne forventes dog kun at miste GPS-funktionaliteten.

iPhones har tidligere været ramt af en anden fejl med 1970-datofejlen

Apple erkender 1970-datofejlen i iOS

Mere til historien

Skulle du ikke nå at opdatere til iOS 10.3.4 før 3. november, så er du ikke helt på herrens mark. Dog kræver det, at du er nødt til at tilslutte din iPhone til en computer for at ”vække den til live igen”.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer