iPhone 5 kan blive ubrugelig – husk at opdatere

Apple gør nu iPhone 5-ejere opmærksomme på, at de skal opdatere deres enheder. Opdateres iPhone 5 ikke kan det betyde, at de mister vigtige funktioner.

iPhone 5 (Foto: John G. Pedersen)
iPhone 5 (Foto: John G. Pedersen)

Apple har for noget tid siden udsendt en opdatering af de mere sjældne. En opdatering til ældre enheder.

Det var iOS 10.3.4 og iOS 9.3.6.

Denne opdatering var en sikring til ældre iPhone og iPads for at de fortsat ville kunne benytte lokationsdata fra GPS-systemet. Det skriver Engadget.com.

Nu ser det ud til, at problemerne var værre end først antaget på iPhone 5-modellerne. Derfor advarer Apple i disse dage iPhone 5-ejere. Opdateres telefonen ikke i tide, så vil den miste evnen til at kommunikere med GPS-systemet og den vil ikke kunne komme på nettet.

Det betyder ingen mail, iCloud eller App Store. Derfor er det altså MEGET vigtigt, at iPhone 5-ejere opdaterer til iOS 10.3.4 inden den 3. november 2019.

iPhone 2020: Ladestikket forsvinder måske

Det er GPS Week Number Rollover, som vil være skyld i problemet. Dette er et fænomen, som hænder hvert 19-20 år. Grunden til problemet er, at systemet kun kan gemme ugenumre i ti binære felter (0-1023).

Systemet nulstilles når det sidste tal nås og starter forfra. Elektronik med adgang til GPS-systemet er påvirket. Normalt retter producenterne det dog uden vi forbrugere spekulerer over det. Denne dato var egentlig den 6. april i år, men Apple har kodet iOS til, at det er en anden dato, som altså er skæringsdatoen.

Ifølge den seneste opgørelse fra Apple, så er der 9 procent af alle aktive brugere, der har software installeret på deres enheder, som er ældre end iOS 12. Og en del af disse har nyere hardware end iPhone 5. Derfor er de ramte formentlig nærmere 7 procent.

iOS 13 er hentet på halvdelen af alle iPhones

Foruden iPhone 5 gælder samme problematik også iPad (4. generation). Denne forventes dog kun at miste GPS-funktionaliteten.

iPhones har tidligere været ramt af en anden fejl med 1970-datofejlen

Apple erkender 1970-datofejlen i iOS

Mere til historien

Skulle du ikke nå at opdatere til iOS 10.3.4 før 3. november, så er du ikke helt på herrens mark. Dog kræver det, at du er nødt til at tilslutte din iPhone til en computer for at ”vække den til live igen”.

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
Google slutter 2023 med stor opdatering til Pixel

I en stor opdatering til Google Pixel, er der kommet store nyheder til kamera-delen, og kunstig intelligens tager det til et højere niveau.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram