Faceapp skal undersøges af FBI

Den populære app Faceapp, der gør dig ”gammel”, skal nu undersøges af FBI, da den mistænkes for datamisbrug. Firmaet bag appen afviser anklagerne.

FaceApp

En af de mest brugte apps den seneste tid har været FaceApp, hvor mange har moret sig over, hvordan de måske kommer til at se ud, når de bliver ældre.

Ritzau skriver, at det russiske firma, Wireless Lab, som står bag FaceApp nu skal undersøges af FBI. Dette fremgår af et brev fra Demokraternes mindretalsleder i Senatet, Chuck Schumer, til FBI.

Chuck Schumer er bekymret for, at det russiske firma indsamler data fra de amerikanske brugere af applikationen.

-”FaceApp kan udgøre en national sikkerhedstrussel og sætte privatlivet i fare for flere millioner amerikanere,” lyder det i brevet.

For at få ”afsløret”, hvordan du vil se ud som gammel, så skal du uploade et billede af dig selv til FaceApp’en, hvorefter den så genererer et billede af dig som ”gammel”.

Appens popularitet har vakt bekymringen for, hvad Wireless Lab gør med de mange billeder.

– ”FaceApp, dets datterselskab og tjenesteudbydere må sende information, som vi indsamler om dig, over grænser og fra dit land til andre lande i hele verden,” skriver FaceApp ifølge CBS News, om deres datapolitik.

Jaroslab Goncharov, administrerende direktør bag FaceApp, fortæller til TechCrunch, at ingen brugerdata når til Rusland. Billederne uploades til skyplatformene Google Cloud og Amazon Web Services, samt at de fleste brugerbilleder slettes inden for 48 timer. Han oplyser også, at FaceApp ikke sælger eller deler brugerinformationer med nogen tredjepart. Det skriver DR.dk.

Brugerne giver blandt andet FaceApp tilladelse til, at bruge deres ansigtsgenkendelse, hvilket kan udnyttes ligesom når man deler et kodeord. Kodeord og lignende kan skiftes, det kan dit ansigt, stemme og fingeraftryk ikke. Det bekymrer derfor IT-sikkerhedsekspert Peter Kruse. Det skriver TV 2.dk.

FaceApp kan downloades i både Apples App Store og Google Play Store.

Har du downloadet applikationen eller ikke gjort det af frygt for data ville blive delt? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

Vi kan kun opfordre brugere til at være opmærksomme på hvad de siger ja til på apps og diverse hjemmesider. Om det er FaceApp eller andre apps, hjemmesider eller lignende, så er det altid vigtigt at være påpasselig.

Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Svenskere stikker ulovligt parkerede biler med ny app

Svensk firma er klar til, at rulle stikker-app ud til store dele af Sverige.

(mere…)
Denne app giver et estimat på om du får penge tilbage i skat

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram