TDC kan forudse hvilken telefon du køber næste gang

Godt købmandskab eller unødvendig snagen og overvågning? TDC ved, hvornår du vil købe en ny telefon og hvilken smartphone du ønsker dig.

Når du som kunde hos TDC, YouSee eller et af deres mange datterselskaber så bliver dine data brugt til at forudse, hvornår du næste gang vil udskifte din mobiltelefon til en nyere model.

TDC ved også hvilken model du højest sandsynligt vil købe baseret på data-profiling. Dette gør TDC Group for at holde kunderne i folden.

TDC benytter en såkaldt prædikativ model til at forudse, hvornår du ønsker at udskifte din mobil. De ved også hvilken telefonmodel du højest sandsynligt vil købe. Det skriver Version2.

En privatkunde har bedt om indsigt i de personoplysninger TDC Group indsamler, og Version2 har set dokumenterne fra kunden. På den baggrund har mediet fået indsigt i, at TDC Group benytter prædikative modeller til at spå om fremtidige kundeforhold - f.eks. om kunden muligvis vil skifte teleselskab.

Det er ikke en eksakt videnskab, men hvis teleselskabet har nok data til rådighed, så er det let at lave et kvalificeret gæt - hvilket teleselskabet kan bruge til minimere churn (kunder som skiftet teleselskab).

Ifølge Version2 bygger modellen på tre forskellige faktorer.

- "Den prædiktive model bygger på information om, hvilken model telefon du har, og hvor ofte du har skiftet mobiltelefon, sammenholdt med almindelige markedstrends for udskiftning af mobiltelefoner. Information om, hvilken model mobiltelefon du har, har vi fra telefonens IMEI-nummer," forklarer TDC Group ifølge Version2 i en e-mail til kunden.

Kort sagt holder TDC Group øje med, hvilken telefonmodel kunden benytter og sammenholder det med de generalle markedstrends. Nogle vil måske føle at dette er unødvendig overvågning, mens andre sikkert vil kalde det godt købmandsskab.

Mere til historien

Teleselskaberne forsøger altid at minimere churn, da det koster mange penge for skaffe nye kunder.

TDC tvinger Fastspeed til prisstigninger

Fastspeed har netop sendt et brev ud til deres kunder, hvor de oplyser, prisen stiger på 1000/100 Mbit/s bredbåndsforbindelsen.

(mere…)
Yousee bland-selv-pakker bliver dyrere

Nuuday, som ejer Yousee, vil fra 1. juli 2022 kræve flere point for kanaler og streamingtjenester i Yousee's bland-selv-pakker.

(mere…)
YouSee taber igen kunder

KORT NYT: Antallet af TV-kunder falder fortsat hos YouSee.

(mere…)
Fastnet bliver nu endnu dyrere hos YouSee

YouSee har annonceret, at der er prisstigninger på vej på mere end 10 procent til omkring 300.000 fastnetkunder.

(mere…)
Disney+ kommer ind i Telmores mobilpakke

Kunder hos Telmore og YouSee TV kan i løbet af marts måned se frem til, at Disney+ bliver tilgængeligt i nogle af abonnementerne.

(mere…)
Ny kundeflugt fra Nuuday

TV-kunderne siver forsat væk fra TDC Group, mens Nuuday trækker flere og flere mobilkunder til sig.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram