TDC kan forudse hvilken telefon du køber næste gang

Godt købmandskab eller unødvendig snagen og overvågning? TDC ved, hvornår du vil købe en ny telefon og hvilken smartphone du ønsker dig.

Når du som kunde hos TDC, YouSee eller et af deres mange datterselskaber så bliver dine data brugt til at forudse, hvornår du næste gang vil udskifte din mobiltelefon til en nyere model.

TDC ved også hvilken model du højest sandsynligt vil købe baseret på data-profiling. Dette gør TDC Group for at holde kunderne i folden.

TDC benytter en såkaldt prædikativ model til at forudse, hvornår du ønsker at udskifte din mobil. De ved også hvilken telefonmodel du højest sandsynligt vil købe. Det skriver Version2.

En privatkunde har bedt om indsigt i de personoplysninger TDC Group indsamler, og Version2 har set dokumenterne fra kunden. På den baggrund har mediet fået indsigt i, at TDC Group benytter prædikative modeller til at spå om fremtidige kundeforhold - f.eks. om kunden muligvis vil skifte teleselskab.

Det er ikke en eksakt videnskab, men hvis teleselskabet har nok data til rådighed, så er det let at lave et kvalificeret gæt - hvilket teleselskabet kan bruge til minimere churn (kunder som skiftet teleselskab).

Ifølge Version2 bygger modellen på tre forskellige faktorer.

- "Den prædiktive model bygger på information om, hvilken model telefon du har, og hvor ofte du har skiftet mobiltelefon, sammenholdt med almindelige markedstrends for udskiftning af mobiltelefoner. Information om, hvilken model mobiltelefon du har, har vi fra telefonens IMEI-nummer," forklarer TDC Group ifølge Version2 i en e-mail til kunden.

Kort sagt holder TDC Group øje med, hvilken telefonmodel kunden benytter og sammenholder det med de generalle markedstrends. Nogle vil måske føle at dette er unødvendig overvågning, mens andre sikkert vil kalde det godt købmandsskab.

Mere til historien

Teleselskaberne forsøger altid at minimere churn, da det koster mange penge for skaffe nye kunder.

Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
French Open: Tennisstjerner får hjælp af kunstig intelligens

Når Holger Rune, Novak Djokovic og Casper Ruud er klar til French Open i Paris, vil de kunne anvende kunstig intelligens.

(mere…)
ChatGPT nu klar som app til iPhone

OpenAI har frigivet en officiel ChatGPT-app, som kan downloades nu af særligt udvalgte.

(mere…)
ChatGPT-chef: Kunstig intelligens (AI) skal bruges varsomt

I en høring i Kongressen erkendte chefen for OpenAI, som står bag ChatGPT, at man skal være varsom ved brugen af kunstig intelligens.

(mere…)
Snapchats AI gør børn forskrækkede og utrygge

Snapchats chatbot er netop lanceret. Chatbotten gør eksperter bekymrede.

(mere…)
Zalando modeassistent med ChatGPT løser måske tøjkrisen

En ny "modeassistent" fra Zalando kan hjælpe dig, når du har tøjkrise.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram