Mobildata eksploderer på TDCs mobilnet

Telestatistik for andet halvår 2018 viser, at TDCs mobilkunder bruger data som aldrig før.

Traditionen tro rummer den nyeste telestatistik mange detaljer, som enhver nørd vil finde interessant. Vi har på MereMobil.dk læst telestatistikken over andet halvår 2018, og fundet frem til nogle af de mere interessante tal og detaljer.

Ifølge pressemeddelelsen fra Energistyrelsen, så steg antallet af kablede bredbåndsabonnementer, der har mindst mindst 100 Mbit/s i upload fra 13,6 procent til 18,0 procent. Det svarer til en stigning hele 33,6 procent til i alt 457.000 kablede bredbåndsabonnementer.

Ligeledes steg antallet af abonnementer, der kan uploade med mindst 300 Mbit/s med 80,6 procent, hvilket svarer til en andel på 5,1 procent af det samlede antal kablede bredbåndsabonnementer.

Hvor meget data bruger danskerne?

Et af de mere sjove tal i statistikken er, hvor meget data de danske husstande bruger hver måned – og tallene vil sikkert komme som en overraskelse for nogle af vores læsere.

Ifølge statistikken så bruger danskerne i gennemsnit kun 25,7 GB data på upload og 182,6 GB på download på deres kablede internetforbindelse. Altså et månedligt internetforbrug på lige over 200 GB data. Så nej, det er faktisk langt fra alle danskere, der sidder og bingwatcher en hel Netflix sæson hver evig eneste dag.

I alt steg datatrafikken via kablede forbindelser med 17,7 procent fra andet halvår 2017 til 2.968.000 TB i andet halvår 2018.

Af andre interessante facts er, at kobbernettet (xDSL) stadigvæk er den mest udbredte kablede internetforbindelse, selvom antallet abonnementer på både fiber og coax haler ind.

Mobilt bredbånd stiger eksplosiv

På mobilområdet steg det samlede databrug med 41,5 procent til 382.000 TB data. Det svarer til et dataforbrug per abonnement (både telefon/mobilt bredbånd) på 8,4 GB data per måned. Dette er en stigning fra 6,2 GB i andet halvår 2017.

Der er dog også samtidig sket noget meget interessant, da væksten fra første halvår 2018 til andet halvår 2018 er på hele 79.000 TB data. Det er den højeste vækst nogensinde. Til sammenligning var væksten fra andet halvår 2017 til første halvår 2018 blot på 33.000 TB data. Data via mobilt bredbånd stiger altså nærmest eksplosivt, men hvad skyldes det?

Hvad der ligger bag den enorme stigning i dataforbruget? Man kan få et fingerpeg, om hvad det skyldes i tabel 14A i bilaget Mobil Baggrundsark  2H18.

Her kan man læse, at TDCs datavækst fra første halvår 2018 til andet halvår er steget fra 115.138 TB data til 157.823 TB. Hvis man medtager dataforbruget i andet halvår 2017, som var på 95.989, så svarer stigningen på årsbasis til 64,4 procent.

I samme periode var stigningen hos konkurrenterne 3, Telenor og Telia henholdsvis på 24,7 procent, 24,3 procent og 27,6 procent.

Væksten i dataforbruget hos TDC var altså markant højere, end hvad alle TDCs konkurrenter tilsammen kunne mønstre fra første til andet halvår 2018. Ser man på stigningen på årsbasis i TB data fra andet halvår 2017 til andet halvår 2018, så stiger dataforbruget hos TDC næsten lige meget som alle konkurrenterne til sammen, selvom TDC kun sidder på markedsandel på 41,4 procent.

Tabel 14A fra bilaget Mobil Baggrundsark 2H18

Der er med andre ord tale om en voldsom stigning både i procenter og absolutte tal hos TDC.

Så kan man spekulere på, om den store stigning skyldes, at TDCs kunder pludselig er begyndt at se mere Netflix og YouTube, eller om stigningen skyldes, at TDC har fået flere brugere som benytter mobilt bredbånd, som en erstatning for en kablet forbindelse.

Læs hele telestatistikken her.

Hovedresultater fra telestatistikken

– Det totale antal fastnet bredbåndsabonnementer steg med 0,9 procent til 2.534.000 fra slutningen af 2017 og et år frem, hvilket svarer til 43,7 abonnementer pr. 100 indbyggere.

– Bredbåndsabonnementer via kabel-tv-nettet er steget med 4,3 procent, og det kobberbaseret bredbånd (xDSL) er faldet med 10,3 procent Samlet set udgør bredbånd via fibernet 25,3 procent kabel-tv-net 32,8 procent og LAN 7,0 pct. – i alt 65,1 pct. af alle fastnet bredbåndsabonnementer i slutningen af 2018.

– Fastnet bredbånd med mindst 100 Mbit/s i upload er steget 33,6 procent i løbet af 2018 fra en andel på 13,6 procent til 18,0 procent eller 457.000 abonnementer. Bredbånd med mindst 300 Mbit/s i upload er steget med 80,6 procent fra en andel på 2,8 procent til 5,1 pct. på et år.

– I forhold til downloadhastigheder er fastnet bredbånd med mindst 100 Mbit/s steget 20,0 procent fra slutningen af 2017 til året efter og andelen steg fra 31,2 procent til 37,1 procent eller 939.000 abonnementer.

– Bredbånd med mindst 300 Mbit/s i download er steget 79,4 procent på et år fra en andel på 3,7 procent til 6,5 procent af alle fastnet bredbåndsabonnementer. Abonnementer med mindst 1 Gbit/s i download er næsten fordoblet med en stigning på 90,8 procent til en andel på 0,9 procent.

– Det samlede antal taleminutter for mobil- og fastnettelefoni er faldet 7,4 procent fra 7,9 mia. til 7,3 mia. minutter i perioden. Fastnetminutterne (inkl. minutter fra IP-telefoni) falder 12,5 procent, mens mobilminutterne falder 6,4 procent.

– Mobile bredbåndsabonnementer til mobiltelefoner, tablets og bærbare pc’er er steget med 440.000 på et år svarende til 5,9 procent. Dermed er der nu næsten 7,9 mio. mobile bredbåndsabonnementer både til private og erhverv eller 135,4 abonnementer pr. 100 indbyggere.

Mere til historien

Alle danske teleselskaber indrapporter data til telestatistikken

Forbruget af mobildata stiger fortsat

Danskernes forbrug af mobildata stiger fortsat, hvilket får TDC Erhverv til at give gratis data sommeren over.

(mere…)
YouSee-kunder får igen Kanal 5 og Eurosport

Kanal 4, 5 og Eurosport er blot nogle af de Discovery-kanaler, som kommer tilbage til YouSee-kunderne.

(mere…)
Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
Eesy har nu eSIM til smartwatches

KORT NYT: Som det første lavprisselskab er Eesy nu klar med eSIM til smartwatches.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram