Skal du have en elbil? Tag testen med denne app

Overvejer du en elbil? Her er appen, der kan vurdere om dit kørselsmønster egner sig til en bil med batterier.

EQ Ready App
EQ Ready app (Foto: Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz har lanceret en app, EQ Ready, der skal hjælpe med at vurdere, om du passer ind i en elbils kørselsmønster.

OBS! Appen eksisterer ikke længere

Den nye app gør brug af dit kørselsmønster, og ud fra dette, kan den sammensætte din kørselsadfærd, og vurdere, om du matcher en elbils mønster. Det skriver Mercedes-Benz i pressemeddelelse.

Appen kan analysere antal kørte kilometer, dine opbremsninger og accelerationer. Dette bruges til en virtuel test, der kan sammenlignes med en elbil. Mercedes-Benz oplyser, at dette virker uanset bilmodel.

Ud fra de udregninger som EQ Ready laver, kan den undersøge, hvor hurtigt du ville bruge strømmen på din eventuelle elbil, og hvor langt der er til din nærmeste ladestation.

Appen laver beregningerne

Du kan køre en tur, og tjekke appen ved din destination. Her vil du så få oplyst hvad dit batteriniveau var ved kørslens start, og hvad dit nuværende niveau vil være på. Derudover kan du også se hvor meget energi du har brugt, og beregne om det kan betale sig.

Appen vil give sit bud på, hvilken elbil der passer til dit behov, eller om du skal have fat i noget andet. Desto mere du bruger app’en, desto mere præcis vil anbefalingen og udringninger være for dig.

EQ, Electric Intelligence, er ikke et helt tilfældigt navn. Mercedes-Benz er nemlig i gang med et nyt brand, der skal stå for deres forskellige elbiler der er på vej. Her er der tale om biler med plug-in-hybridmotorer, milde hybridbiler kaldet EQ Boost, eller fuldt elektriske elbiler.

Den første elbil kommer på gaden i Danmark til sommer. Modellen er en SUV, under navnet EQC. Produktionen starter i begyndelsen af 2019..

Mere til historien

Vær opmærksom på at EQ Ready kan bruge en del strøm.

Temu-appen er populær – men køb ikke dette

Forbrugerrådet Tænk er klar med en advarsel mod varer, som du skal gå udenom på den populære shopping-app Temu.

(mere…)
Holder din elbil stille i længere tid? Det skal du vide

TIP: Her får du en række gode råd, hvis du planlægger, at din elbil skal holde stille i en længere periode.

(mere…)
Advarer om risiko for kamp ved ladestanderne

Der skal mere fart på, hvis ladeinfrastrukturen skal kunne følge med udviklingen i bilparken, hvor elbilerne fylder en betydelig del.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Tesla har lanceret ny Model Y med ekstra lang rækkevidde

KORT NYT: En ny variant af Tesla Model Y er lanceret og byder på ekstra langrækkevidde. Den kan bestilles nu.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram