Skal du have en elbil? Tag testen med denne app

2

Overvejer du en elbil? Her er appen, der kan vurdere om dit kørselsmønster egner sig til en bil med batterier.

EQ Ready App
EQ Ready app (Foto: Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz har lanceret en app, EQ Ready, der skal hjælpe med at vurdere, om du passer ind i en elbils kørselsmønster.

Den nye app gør brug af dit kørselsmønster, og ud fra dette, kan den sammensætte din kørselsadfærd, og vurdere, om du matcher en elbils mønster. Det skriver Mercedes-Benz i pressemeddelelse.

Appen kan analysere antal kørte kilometer, dine opbremsninger og accelerationer. Dette bruges til en virtuel test, der kan sammenlignes med en elbil. Mercedes-Benz oplyser, at dette virker uanset bilmodel.

Ud fra de udregninger som EQ Ready laver, kan den undersøge, hvor hurtigt du ville bruge strømmen på din eventuelle elbil, og hvor langt der er til din nærmeste ladestation.

Appen laver beregningerne

Du kan køre en tur, og tjekke appen ved din destination. Her vil du så få oplyst hvad dit batteriniveau var ved kørslens start, og hvad dit nuværende niveau vil være på. Derudover kan du også se hvor meget energi du har brugt, og beregne om det kan betale sig.

Appen vil give sit bud på, hvilken elbil der passer til dit behov, eller om du skal have fat i noget andet. Desto mere du bruger app’en, desto mere præcis vil anbefalingen og udringninger være for dig.

EQ, Electric Intelligence, er ikke et helt tilfældigt navn. Mercedes-Benz er nemlig i gang med et nyt brand, der skal stå for deres forskellige elbiler der er på vej. Her er der tale om biler med plug-in-hybridmotorer, milde hybridbiler kaldet EQ Boost, eller fuldt elektriske elbiler.

Den første elbil kommer på gaden i Danmark til sommer. Modellen er en SUV, under navnet EQC. Produktionen starter i begyndelsen af 2019.

EQ Reader kan hentes gratis i både Google Play og App Store. Kravet er Android 5.0 eller iOS 10 og op.

Mere til historien

Vær opmærksom på at EQ Ready kan bruge en del strøm.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer