Apple går til modangreb på Spotify

Apple vil ikke finde sig i Spotifys anklager. Nu har Apple udsendt et officielt modangreb.

Apple udviser konkurrenceforvridende adfærd ved at fremme deres egen tjeneste Apple Music. Samtidigt opkræver de 30 procent af omsætningen, når brugerne tegner et abonnement hos eksempelvis Spotify.

Anklagen kommer fra Spotify, der er verdens største musiktjeneste.

EU-Kommissionen ser lige nu på, hvorvidt de skal undersøge Apple og brugen af App Store til egen fordel og til skade for konkurrencen. Konkurrencekommissær Margrethe Vestager har til Tagesspiegel sagt, at det skal undersøges om der er tale om en sag, der minder om den imod Google i 2017 og 2018. Her fik Google bøder på henholdsvis 2,42 mia. Og 4,34 mia. euro, skriver IT-Watch.

Helt overraskende sidder Apple ikke på hænderne i denne sag. Apple har udsendt et officielt svar på anklagerne.

Spotify overtrådte reglerne i App Store

Apple mener, at Spotify spreder misinformation og at tjenesten får hovedparten af indtægterne fra partnerskaber med teleselskaber samt reklamer. Her tilgodeses Apple ikke økonomisk.

Videre argumenterer Apple, at indtægterne på abonnementer via App Store, ikke er Spotifys største indtægtskilde. Abonnementer, som tegnes via App Store, tager Apple 30 procent af.

Ifølge Spotify blokerer Apple for opdateringer. Apple svar er, at de har godkendt 200 opdateringer til appen gennem tiden, der har nået over 300 millioner downloads.

Spotify forsøgte på et tidspunkt at tilsidesætte nogle af reglerne i App Store, hvorefter Apple anmodede Spotify om justeringer. Dette handlede om, at Spotify reklamerede i appen for alternative betalingsmuligheder.

Du kan læse hele Apples modangreb på Spotify her. Læs også Spotifys indlæg i sagen.

Mere til historien

Apple Music og Spotify er tilgængelig på en lang række typer af enheder. Eksempelvis findes er apps til både Android og iOS. Desuden er Spotify og Apple Music integreret i Sonos-systemet.

Apple frigiver opdatering til Apple Watch

Apple har netop udsendt en lille softwareopdatering til Apple Watch, som kommer med fejlrettelser.

(mere…)
Så fantastisk lyder Apple HomePod

TEST: Lyden fra Apple HomePod er rigtig god, men Siri og multiroom er noget rod.

(mere…)
Apple har udsendt invitationerne til WWDC - iOS 17 nyt på vej

Apple har netop udsendt invitationerne til deres årlige udviklerkonference, hvilket afslører datoen for, hvornår vi får et smugkig på iOS 17.

(mere…)
Betjeningen af iPhone bliver lettere for ældre og brugere med funktionsnedsættelse

Doros kernebrugere – generelt brugere med funktionsnedsættelse – er i målgruppen for Apples nye redesignede apps og brugerflade.

(mere…)
iOS 16.5 er klar til download

Apple har netop frigivet iOS 16.5 opdateringen, som kommer med en række nyheder. Du kan downloade opdateringen nu.

(mere…)
iPhone 15 Pro bliver vildere – og dyrere

Apple forventes at lancere iPhone 15-serien til efteråret med endnu større forskelle mellem iPhone 15 og iPhone 15 Pro-modellerne i år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
56 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram