Apple går til modangreb på Spotify

56

Apple vil ikke finde sig i Spotifys anklager. Nu har Apple udsendt et officielt modangreb.

Apple udviser konkurrenceforvridende adfærd ved at fremme deres egen tjeneste Apple Music. Samtidigt opkræver de 30 procent af omsætningen, når brugerne tegner et abonnement hos eksempelvis Spotify.

Anklagen kommer fra Spotify, der er verdens største musiktjeneste.

EU-Kommissionen ser lige nu på, hvorvidt de skal undersøge Apple og brugen af App Store til egen fordel og til skade for konkurrencen. Konkurrencekommissær Margrethe Vestager har til Tagesspiegel sagt, at det skal undersøges om der er tale om en sag, der minder om den imod Google i 2017 og 2018. Her fik Google bøder på henholdsvis 2,42 mia. Og 4,34 mia. euro, skriver IT-Watch.

Helt overraskende sidder Apple ikke på hænderne i denne sag. Apple har udsendt et officielt svar på anklagerne.

Spotify overtrådte reglerne i App Store

Apple mener, at Spotify spreder misinformation og at tjenesten får hovedparten af indtægterne fra partnerskaber med teleselskaber samt reklamer. Her tilgodeses Apple ikke økonomisk.

Videre argumenterer Apple, at indtægterne på abonnementer via App Store, ikke er Spotifys største indtægtskilde. Abonnementer, som tegnes via App Store, tager Apple 30 procent af.

Ifølge Spotify blokerer Apple for opdateringer. Apple svar er, at de har godkendt 200 opdateringer til appen gennem tiden, der har nået over 300 millioner downloads.

Spotify forsøgte på et tidspunkt at tilsidesætte nogle af reglerne i App Store, hvorefter Apple anmodede Spotify om justeringer. Dette handlede om, at Spotify reklamerede i appen for alternative betalingsmuligheder.

Du kan læse hele Apples modangreb på Spotify her. Læs også Spotifys indlæg i sagen.

Mere til historien

Apple Music og Spotify er tilgængelig på en lang række typer af enheder. Eksempelvis findes er apps til både Android og iOS. Desuden er Spotify og Apple Music integreret i Sonos-systemet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
56 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer