Skærme på MacBook Pro går i sort

Har du en nyere MacBook Pro så skal du være meget opmærksom på denne fejl, kendt som #flexgate, som er meget dyr at fixe.

Ejer du en MacBook Pro med Touch Bar fra 2016 og frem til i dag så læs videre her.

En skærmfejl, som er rigtig dyr at få løst, har ramt en række computere fra Apple. Når skærmen åbnes i en vinkel på mere end 40-45 grader, så går den i sort.

Ifølge iFixit, der har speciale i at analysere tech-problemer og løse dem, ligger problemet i det flexkabel der leverer baggrundsbelysningen til skærmen. Dette kabel er for kort. Fejlen kan opstå over tid i takt med at computeren bruges, hvor der dermed slides på kablet.

For at udgå at fejlen opstår skal du så vidt muligt undgå at bøje skærmen for langt bagover, da det skaber unødigt træk i kablet.

Et såkaldt flexkabel kan ifølge eksperterne normalt let skiftes på en computer, men på grund af pladsmangel og den tynde skærm, er kablet integreret i selve skærmpanelet, skriver iFixit. Derfor skal hele skærmen skiftes. Og det er dyrt!

Skærmskift på en MacBook Pro fra 2016 kan let koste 4.000 kroner hos en autoriseret Apple servicepartner. Hvis computeren stadig er omfattet af reklamationsretten, koster reparationen ikke noget.

Apple har aktuelt ikke anerkendt #flexgate som et generelt problem. Derfor er der heller ikke et udvidet serviceprogram på denne fejl. Om Apple på et tidspunkt åbner for udvidet service på disse computere vides ikke.

Herunder kan du se et videoklip, hvor flexgate-fejlen kan ses.

Demonstration af #flexgate

Mere til historien

Apple er kendte for at åbne udvidede serviceprogrammer på deres produkter, hvis det viser sig, at fejlen eksempelvis sker som følge af et uhensigtsmæssigt produktdesign.

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
60 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram