Skærme på MacBook Pro går i sort

Har du en nyere MacBook Pro så skal du være meget opmærksom på denne fejl, kendt som #flexgate, som er meget dyr at fixe.

Ejer du en MacBook Pro med Touch Bar fra 2016 og frem til i dag så læs videre her.

En skærmfejl, som er rigtig dyr at få løst, har ramt en række computere fra Apple. Når skærmen åbnes i en vinkel på mere end 40-45 grader, så går den i sort.

Ifølge iFixit, der har speciale i at analysere tech-problemer og løse dem, ligger problemet i det flexkabel der leverer baggrundsbelysningen til skærmen. Dette kabel er for kort. Fejlen kan opstå over tid i takt med at computeren bruges, hvor der dermed slides på kablet.

For at udgå at fejlen opstår skal du så vidt muligt undgå at bøje skærmen for langt bagover, da det skaber unødigt træk i kablet.

Et såkaldt flexkabel kan ifølge eksperterne normalt let skiftes på en computer, men på grund af pladsmangel og den tynde skærm, er kablet integreret i selve skærmpanelet, skriver iFixit. Derfor skal hele skærmen skiftes. Og det er dyrt!

Skærmskift på en MacBook Pro fra 2016 kan let koste 4.000 kroner hos en autoriseret Apple servicepartner. Hvis computeren stadig er omfattet af reklamationsretten, koster reparationen ikke noget.

Apple har aktuelt ikke anerkendt #flexgate som et generelt problem. Derfor er der heller ikke et udvidet serviceprogram på denne fejl. Om Apple på et tidspunkt åbner for udvidet service på disse computere vides ikke.

Herunder kan du se et videoklip, hvor flexgate-fejlen kan ses.

Demonstration af #flexgate

Mere til historien

Apple er kendte for at åbne udvidede serviceprogrammer på deres produkter, hvis det viser sig, at fejlen eksempelvis sker som følge af et uhensigtsmæssigt produktdesign.

Brugt iPhone – den store guide

GUIDE: En billig iPhone kan være en brugt iPhone. Læs her hvad du skal tænke over, før du køber en brugt iPhone.

(mere…)
Apple watchOS 9.4 løser ”vækkeur”-fejl

Apple har netop frigivet nye software til Apple Watch, som løser en træls fejl på vækkeurs-funktionen.

(mere…)
iOS 16.4 med forbedret lyd er klar til download

Apple har netop udsendt nye softwareopdateringer. Tjek din iPhone, Apple Watch og dine andre Apple-dimser.

(mere…)
Rygterne svirrer om datoen for Apple WWDC 2023

RYGTE: Apple har endnu ikke sendt invitationerne ud, men rygterne svirrer om, hvornår Apple vil afholde deres årlige udviklerkonference.

(mere…)
Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
60 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram