Skærme på MacBook Pro går i sort

59

Har du en nyere MacBook Pro så skal du være meget opmærksom på denne fejl, kendt som #flexgate, som er meget dyr at fixe.

Ejer du en MacBook Pro med Touch Bar fra 2016 og frem til i dag så læs videre her.

En skærmfejl, som er rigtig dyr at få løst, har ramt en række computere fra Apple. Når skærmen åbnes i en vinkel på mere end 40-45 grader, så går den i sort.

Ifølge iFixit, der har speciale i at analysere tech-problemer og løse dem, ligger problemet i det flexkabel der leverer baggrundsbelysningen til skærmen. Dette kabel er for kort. Fejlen kan opstå over tid i takt med at computeren bruges, hvor der dermed slides på kablet.

For at udgå at fejlen opstår skal du så vidt muligt undgå at bøje skærmen for langt bagover, da det skaber unødigt træk i kablet.

Et såkaldt flexkabel kan ifølge eksperterne normalt let skiftes på en computer, men på grund af pladsmangel og den tynde skærm, er kablet integreret i selve skærmpanelet, skriver iFixit. Derfor skal hele skærmen skiftes. Og det er dyrt!

Skærmskift på en MacBook Pro fra 2016 kan let koste 4.000 kroner hos en autoriseret Apple servicepartner. Hvis computeren stadig er omfattet af reklamationsretten, koster reparationen ikke noget.

Apple har aktuelt ikke anerkendt #flexgate som et generelt problem. Derfor er der heller ikke et udvidet serviceprogram på denne fejl. Om Apple på et tidspunkt åbner for udvidet service på disse computere vides ikke.

Herunder kan du se et videoklip, hvor flexgate-fejlen kan ses.

Demonstration af #flexgate

Mere til historien

Apple er kendte for at åbne udvidede serviceprogrammer på deres produkter, hvis det viser sig, at fejlen eksempelvis sker som følge af et uhensigtsmæssigt produktdesign.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
59 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer