Denne dag lagde vi mobilen væk

0

Én dag på året er mobilhellig, viser en ny opgørelse. I stort set resten af året stiger vores dataforbrug fortsat. Se hvor meget det steg i 2018.

Julen er hjerternes fest, sådan lyder det i hvert fald. Måske er der lidt om det. I hvert fald var juleaften den dag, hvor mobilen blev lagt mest mest. Det viser tal fra den halvårlige telestatistik i hvert fald.

Selvom flere og flere er blevet afhængige af deres smartphones, så kunne mange lade telefon være telefon juleaften. Ifølge opgørelsen var juleaften årets mindst dataaktive dag.

Telia-kunderne brugte eksempelvis 23 procent mindre data end normalt. Det skriver Ekstra Bladet.

Danskerne bruger generelt telefonerne mere og mere, hvilket også betyder at dataforbruget stiger. Dog stiger det ikke længere så stærkt som tidligere.

Trafikken i Telias netværk voksede fra 2016 til 2017 med 26 procent, mens stigningen fra 2017 til 2018 ”kun” var på 16 procent. Ser vi tilbage i tiden så er dataforbruget dog eksploderet. Der er målt en stigning på 628 procent over de seneste fem år.

-”Der er altid interessant at se tilbage på det år, der lige er gået – og som udbyder af digitale tjenester fokuserer vi naturligvis på tendenserne inden for data og mobilteknologi. Blandt de mest interessante observationer er, at accelerationen af dataforbruget daler, og det ser vi som et tegn på, at kapaciteten i det udbyggede netværk er ved at indhente det konstant stigende behov. Dermed kan vi fokusere endnu mere på innovationen af nye digitale ydelser, fx Internet of Things, samt naturligvis den løbende udvikling af dækning og hastiged”, siger Henrik Kofod, teknologidirektør (CTO) hos Telia Danmark.

Den halvårlige telestatistik giver et sjovt indblik i, hvornår danskerne virkelig bruger data. Der er stor forskel på hvor meget vi streamer og surfer på nettet, hvis vi ser nærmere på de enkelte dage og timer i løbet af et år.

Vintertid er mobiltid

I 2018 var der særligt to dage, hvor der virkelig var gang i Telias netværk. En af dagene var 28. oktober, hvor vi gik over til vintertid. Dette kan forklares ved, at der var 25 timer i døgnet i stedet for 24 timer

Også den 11. november nævnes. Her har Telia dog ikke en forklaring på, hvorfor dataforbruget var højt den dag.

Telia oplyser også, at deres samlede dataforbrug steg med 16 procent fra januar til december. Denne stigning svarer til streaming af knap en million timers film i HD-kvalitet eller 34,5 millioner timers musik på Spotify. Det oplyser Telia i en pressemeddelelse.

Mere til historien

Den mobile datatrafik steg fra første halvår 2017 til første halvår 2018 med 29,6 procent. Der blev up- og downloadet 303.000 terabyte. Det betyder, at hvert mobilt bredbåndsabonnement til mobil, tablet eller bærbar PC downloadede 6,9 GB data i gennemsnit om måneden i første halvår af 2018. I første halvår af 2017 var tallet 5,5 GB.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer