Android Q kommer med dark-mode

KORT NYT: Der arbejdes på at gøre dark-mode tilgængelig hele vejen igennem Android Q.

Den næste store Android-version, på nuværende tidspunkt omtalt som Android Q, vil have dark-mode, som dækker hele systemet og alle pre-installerede apps.

Sådan forlyder det i hver fald fra Googles Lukasz Zbylut , der er Product Manager hos Google i San Fransisco.

I Chromium bug tracker skriver han, at teamet bag ”Q” vil sikre, at alle pre-installerede apps understøtter dark-mode ud af boksen.

For at kunne lancere Android Q med dark-mode skal alle UI-elementer være ”themed dark” i maj 2019, skriver han videre.

Teamet bag Chrome browseren skal også gøre Chrome klar til dark-mode. Her skal der, ifølge Lukasz Zyblut, laves en mulighed for at skifte mellem det nuværende hvide tema og dark-mode.

Indlægget i Chromium bug tracker er fra den 31. oktober 2018, men er nu gravet frem af Android Police.

Tiden vil vise om Google når at få dark-mode klar til Android Q, eller det kommer ved en senere lejlighed.

Google har ikke kommenteret på sagen.

Mere til historien

Dark-mode kommer snigende fra flere kanter. YouTube kan allerede nu køre dark-mode. Microsoft har gjort deres Office-apps på computere og på Office.com tilgængelig i den mørke udgave og Apple har dark-mode som en af de store funktioner i macOS Mojave.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.