Skoler sætter mobilen i fængsel

Mobilen kommer i fængsel på nogle skoler, andre satser på mobildannelse. Skolerne håndterer mobilerne vidt forskelligt.

Forskere fra Aarhus Universitet har siden maj undersøgt reglerne for brug af mobilen på danske folkeskoler.

Der er stor forskel på, hvilken mobilpolitik de enkelte skoler har.

Forskerne har dog erfaret, at de fleste skoler har taget stilling og at mobilpolitikken har haft en positiv effekt på børnenes sociale liv – udenfor de sociale medier. Det skriver DR.dk.

Vi vil have fjernet mobilen fra skolerne

-”Selvom skolerne ofte laver principper eller regler for at mindske forstyrrelser i timerne, er den største gevinst det sociale. Eleverne bliver bedre til at snakke sammen, og de gør det mere, når der ikke er en skærm mellem dem i frikvarterene,” fortæller Andreas Lieberoth, der som adjunkt ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, DPU, og Interacting Minds Center på Aarhus Universitet er én af forskerne bag undersøgelsen.

Undersøgelsen viser også, at en af de mest benyttede metoder er, at mobiltelefonen simpelthen afleveres når der er timer.

-”Det mest hyppige er, at telefonerne skal ligge i tasken og være slukket, når der er timer. Det næstmest almindelige er at lave det, vi kalder et mobilfængsel, hvor man låser mobilerne inde fra morgenstunden. De bliver afleveret på kontoret eller i en kasse med lås på,” siger Andreas Lieberoth.

Skole har indført totalforbud mod mobiltelefoner

Der er også steder, hvor eleverne i stedet for at få frataget mobilerne skal lære at agere hensigtsmæssigt selvom mobilen er i nærheden. Det skal de blandt andet på Skovbykolen i Galten. Her skal eleverne lære at bruge mobilerne så de bliver en resurse. Det fortæller skoleleder Christian Rotbøl.

-”Vi er meget bevidste om, at vi også har en dannelsesopgave med mobiltelefonen. Det er lærerne, der sætter grænsen og bestemmer, hvornår den skal bruges. Vi kan godt se, at den kan bruges i undervisningen til for eksempel geocaching i matematik, filmoptagelser i dansk eller billeder i håndværk og design,” siger Christian Rotbøl til DR.

Der er dog steder på Skovbyskolen, hvor mobilen skal være slukket, hvilket f.eks. er i omklædningsrummet og i undervisningen, hvis læreren ikke har sagt andet.

Hvordan synes du, at en god mobilpolitik er? Både i skolen, på arbejdspladsen og det sociale liv (i den fysiske verden).

Mere til historien

Vi har tidligere  haft skrevet et lille tip om, hvordan du er forsikret, hvis dit barn låner skolens iPad og den går i stykker. Hvem dækker hvad? Bliv klogere på det her.

Sundhedsstyrelsen klar i mælet: Mobilen skal væk før sengetid

En ny kampagne fra Sundhedsstyrelsen er klar og budskabet lyder, at mobilen skal væk til sengetid, så nattesøvnen bliver god. 

(mere…)
Svenske skoler kan snart blive mobilfri

KORT NYT: Den svenske regering ønsker, at skoleelever skal aflevere deres telefoner på ’telefonhotel’ i løbet af skoledagen.

(mere…)
Nyt skoleår byder på mindre skærmtid på nogle skoler

Flere af landets skoler er klar til et skoleår med mindre skærmtid og mere papir i undervisningen.

(mere…)
Rapport: Smartphones skal ud af klasseværelserne 

Smartphones skal holdes helt ude af klasseværelserne. Det mener Unesco. Hvad mener du?

(mere…)
SF: Mobiltelefonerne skal ud af skolerne

Telefonerne skal ud af skolerne bortset fra tidspunkter, hvor de anvendes aktivt i undervisningen. Sådan lyder et forslag fra SF.

(mere…)
Eksperiment på gymnasium: Ingen mobil

Et gymnasium i Nyborg eksperimenterer i denne uge for at se om det gør dem mindre stressende ikke at have mobilen på sig i løbet af dagen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram