Forsvaret er selv skyld i dårlig mobildækning i Oksbøl

Soldaterne i Oksbøllejren har store problemer med mobildækningen, men det er forsvaret selv skyld i.

Man tror næsten det er en dårlig vittighed, men den er god nok. Ifølge JydskeVestkysten har koordinationsudvalget for alle enheder i Oksbøllejren bedt garnisonskommandant Torben Dixen Møller tage hånd om den dårlige mobildækning i lejren.

Ifølge avisen er det specielt TDCs mobildækning, som er ekstremt dårlig. Skal man bruge en telefon, der benytter TDC mobilnetværk, så må man gå uden for bygningerne for at kunne tale i telefon.

Hoved i kanonen (Foto: Johnny K. Olesen)

Hoved i kanonen - idioti på et højere plan (Foto: Johnny K. Olesen)

- "Jeg kontakter Hærstaben på vegne af alle. Det er korrekt, at der er en ringe mobildækning. Folk synes, det er irriterende," siger Torben Dixen Møller til JydskeVestkysten.

Underdirektør Martin Nielsen fra TDC fortæller til avisen, at teleselskabet skam gerne vil opsætte en mobilmast i Oksbøllejren, men han fortæller samtidig, at TDC har forhandlet med Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse siden 2015 omkring lejevilkårene.

Indtil videre er TDC ikke blevet enige med Ejendomsstyrelsen, men Martin Nielsen understreger at mobilmasten vil blive rejst, så snart TDC og Forsvaret er blevet enige om en lejepris for det areal, som masten skal opføres på.

Forsvarets egen skyld

Problemerne skyldes en alt for høj lejeomkostning. Som teleselskabernes interesseorganisation, TeleIndustrien, mange gange tidligere har påpeget, så er høje lejeomkostninger en direkte hindring for etablering af nye mobilmaster.

I den konkrete sag har Teleindustriens direktør været ude med riven i et debatindlæg i Altinget, og kritiseret myndighedernes håndteringen af sagen.

Som Teleindustriens direktør, Jakob Willer, skriver i sit debatindlæg på Altinget, så har Energistyrelsen udarbejdet en vejledning for, hvordan man som udlejer af arealer kan beregne en rimelig markedspris. Denne vejledning benyttes allerede af mange kommuner og myndigheder, men Forsvaret har endnu ikke taget den i brug.

Resultatet er, at TDC ikke vil betale den lejepris, som Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse kræver. Derfor må soldaterne i Oksbøllejren leve med dårlig mobildækning fra landets største mobilselskab.

Oksbøllejren har omkring 1.000 fast ansatte, og lejren benyttes hvert år af flere tusinde soldater.


VIDSTE DU: MereMobil.dk udgiver et teknologiprogram som podcast. Få spændende techhistorier direkte i ørerne. Lyt via web, Android eller Apple Podcast.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Både Teleselskabet 3 samt Telia og Telenors fælles mobilnetværk, TT-netværket, har opsat mobilsites i Oksbøllejren.

3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
ADSL-internet og kobber lukker inden 2030

Fastnet-telefoner og ADSL-internet er vej i historiebøgerne. TDC forventer, at det er slut inden 2030.

(mere…)
3 har verdens højeste upload 

Ny analyse fra netværksanalyseselskabet Opensignal viser, at danske 3 har verdens højeste uploadhastighed.

(mere…)
Danskerne satte igen data-rekord

Nye tal viser, at danskerne endnu engang har sat nye rekorder i brugen af mobildata. Nyhedsbegivenheder og sport trækker.

(mere…)
3-direktør: Danmark har kun brug for to mobilnetværk

Tre landsdækkende mobilnetværk til 5,8 millioner mobilkunder er for meget, mener 3’s direktør.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram