Forsvaret er selv skyld i dårlig mobildækning i Oksbøl

Soldaterne i Oksbøllejren har store problemer med mobildækningen, men det er forsvaret selv skyld i.

Man tror næsten det er en dårlig vittighed, men den er god nok. Ifølge JydskeVestkysten har koordinationsudvalget for alle enheder i Oksbøllejren bedt garnisonskommandant Torben Dixen Møller tage hånd om den dårlige mobildækning i lejren.

Ifølge avisen er det specielt TDCs mobildækning, som er ekstremt dårlig. Skal man bruge en telefon, der benytter TDC mobilnetværk, så må man gå uden for bygningerne for at kunne tale i telefon.

Hoved i kanonen (Foto: Johnny K. Olesen)

Hoved i kanonen – idioti på et højere plan (Foto: Johnny K. Olesen)

– “Jeg kontakter Hærstaben på vegne af alle. Det er korrekt, at der er en ringe mobildækning. Folk synes, det er irriterende,” siger Torben Dixen Møller til JydskeVestkysten.

Underdirektør Martin Nielsen fra TDC fortæller til avisen, at teleselskabet skam gerne vil opsætte en mobilmast i Oksbøllejren, men han fortæller samtidig, at TDC har forhandlet med Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse siden 2015 omkring lejevilkårene.

Indtil videre er TDC ikke blevet enige med Ejendomsstyrelsen, men Martin Nielsen understreger at mobilmasten vil blive rejst, så snart TDC og Forsvaret er blevet enige om en lejepris for det areal, som masten skal opføres på.

Forsvarets egen skyld

Problemerne skyldes en alt for høj lejeomkostning. Som teleselskabernes interesseorganisation, TeleIndustrien, mange gange tidligere har påpeget, så er høje lejeomkostninger en direkte hindring for etablering af nye mobilmaster.

I den konkrete sag har Teleindustriens direktør været ude med riven i et debatindlæg i Altinget, og kritiseret myndighedernes håndteringen af sagen.

Som Teleindustriens direktør, Jakob Willer, skriver i sit debatindlæg på Altinget, så har Energistyrelsen udarbejdet en vejledning for, hvordan man som udlejer af arealer kan beregne en rimelig markedspris. Denne vejledning benyttes allerede af mange kommuner og myndigheder, men Forsvaret har endnu ikke taget den i brug.

Resultatet er, at TDC ikke vil betale den lejepris, som Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse kræver. Derfor må soldaterne i Oksbøllejren leve med dårlig mobildækning fra landets største mobilselskab.

Oksbøllejren har omkring 1.000 fast ansatte, og lejren benyttes hvert år af flere tusinde soldater.


VIDSTE DU: MereMobil.dk udgiver et teknologiprogram som podcast. Få spændende techhistorier direkte i ørerne. Lyt via web, Android eller Apple Podcast.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Både Teleselskabet 3 samt Telia og Telenors fælles mobilnetværk, TT-netværket, har opsat mobilsites i Oksbøllejren.

Tusindvis af danskere har manglet 4G i ferien

TDC har siden fredag eftermiddag knoklet for, at få løst et problem, der gjorde, at kunder på TDC NET ikke kunne bruge 4G i udlandet.

(mere…)
Forbruget af mobildata stiger fortsat

Danskernes forbrug af mobildata stiger fortsat, hvilket får TDC Erhverv til at give gratis data sommeren over.

(mere…)
Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram