Forsvaret er selv skyld i dårlig mobildækning i Oksbøl

2

Soldaterne i Oksbøllejren har store problemer med mobildækningen, men det er forsvaret selv skyld i.

Man tror næsten det er en dårlig vittighed, men den er god nok. Ifølge JydskeVestkysten har koordinationsudvalget for alle enheder i Oksbøllejren bedt garnisonskommandant Torben Dixen Møller tage hånd om den dårlige mobildækning i lejren.

Ifølge avisen er det specielt TDCs mobildækning, som er ekstremt dårlig. Skal man bruge en telefon, der benytter TDC mobilnetværk, så må man gå uden for bygningerne for at kunne tale i telefon.

Hoved i kanonen (Foto: Johnny K. Olesen)
Hoved i kanonen – idioti på et højere plan (Foto: Johnny K. Olesen)

– “Jeg kontakter Hærstaben på vegne af alle. Det er korrekt, at der er en ringe mobildækning. Folk synes, det er irriterende,” siger Torben Dixen Møller til JydskeVestkysten.

Underdirektør Martin Nielsen fra TDC fortæller til avisen, at teleselskabet skam gerne vil opsætte en mobilmast i Oksbøllejren, men han fortæller samtidig, at TDC har forhandlet med Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse siden 2015 omkring lejevilkårene.

Indtil videre er TDC ikke blevet enige med Ejendomsstyrelsen, men Martin Nielsen understreger at mobilmasten vil blive rejst, så snart TDC og Forsvaret er blevet enige om en lejepris for det areal, som masten skal opføres på.

Forsvarets egen skyld

Problemerne skyldes en alt for høj lejeomkostning. Som teleselskabernes interesseorganisation, TeleIndustrien, mange gange tidligere har påpeget, så er høje lejeomkostninger en direkte hindring for etablering af nye mobilmaster.

I den konkrete sag har Teleindustriens direktør været ude med riven i et debatindlæg i Altinget, og kritiseret myndighedernes håndteringen af sagen.

Som Teleindustriens direktør, Jakob Willer, skriver i sit debatindlæg på Altinget, så har Energistyrelsen udarbejdet en vejledning for, hvordan man som udlejer af arealer kan beregne en rimelig markedspris. Denne vejledning benyttes allerede af mange kommuner og myndigheder, men Forsvaret har endnu ikke taget den i brug.

Resultatet er, at TDC ikke vil betale den lejepris, som Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse kræver. Derfor må soldaterne i Oksbøllejren leve med dårlig mobildækning fra landets største mobilselskab.

Oksbøllejren har omkring 1.000 fast ansatte, og lejren benyttes hvert år af flere tusinde soldater.


VIDSTE DU: MereMobil.dk udgiver et teknologiprogram som podcast. Få spændende techhistorier direkte i ørerne. Lyt via web, Android eller Apple Podcast.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Både Teleselskabet 3 samt Telia og Telenors fælles mobilnetværk, TT-netværket, har opsat mobilsites i Oksbøllejren.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer