Sony Xperia XZ2 Premium test – flotte 4K-optagelser og driftsikker

TEST: Stabil drift, lang batteritid og flotte 4K HDR-optagelser taler for. Desværre er designet klodset og alt for glat. Her er min Xperia XZ2 Premium test.

Sony Xperia XZ2 Premium test

Sony Xperia XZ2 Premium (Foto: Sony)

Jeg ved ikke, hvor jeg skal begynde eller slutte denne anmeldelse. Endnu engang har Sony skabt en stabil og driftssikker smartphone. Desværre fornemmer jeg også, at Sony får sværere og sværere ved at gøre sig relevante på markedet.

Sony Xperia XZ2 Premium er en powerudgave af Sony Xperia XZ2, der kom på markedet i april.

Telefonen er også en slags ”mellem-mobil”. Den placerer sig mellem Xperia XZ2 og den kommende lancering af Xperia XZ3.

Her er nogle af forskellene mellem Xperia XZ2 og premiummodellen.

  • Skærmen er 5.8 – 0,1 tommer større end på Xperia XZ2
  • Opløsningen: 3.870 x 2.160 pixels mod 1.080 x 2.160 pixels
  • Skærmformatet er ændret fra 18:9 til 16:9
  • RAM: 6 GB i premium-udgaven mod 4 GB i forgængeren
  • Foto og video: Nyudviklet kameramodul

Specifikationer: Sony Xperia XZ2 Premium

– Skærm: 5,8 tommer 4K HDR
– Processor: Qualcomm Snapdragon 845
– RAM: 6 GB
– Hukommelse: 64 GB
– Dual-SIM: ?
– Udvidelse af hukommelse: MicroSD-kort op til 400 GB
– Batteri: 3.540 mAh med Qualcomm Quick Charge 3.0
– Opladning: USB Type C stik eller trådløst via Qi-standard
– Kamera: 19 megapixels (1/2.3″, 25 mm vidvinkel F1.8 G-lens)
– Frontkamera: 13 megapixels (1/3.06″, 23 mm vidvinkel F2.0)
– Størrelse: 153 x 72.x 11.1 mm
– Vægt: 198 gram
– Fingeraftrykslæser: På bagsiden
– Gorilla Glass 5
– IP65 / IP68 vand- og støvafvisende
– Forbindelser: LTE Cat18, Bluetooth 5.0, USB Type-C, NFC
– Adapter USB Type-C til 3,5 mm jackstik
– Platform: Android 8 Oreo med Sony tilpasninger

Det gode først

Kameraet er en bedre oplevelse end på Sonys seneste modeller. Det starter hurtigere og kameraet er hurtigere klar til næste billede. Sammenlignet med sine nærmeste konkurrenter går det fortsat langsommere, med at skyde et billede og være klar til det næste, end det bør være nødvendigt på en topmodel.

Sony har tilføjet monokrom (sort/hvid) som en valgmulighed fra forsiden af kamera-appen. Desuden er der nu bokeh-tilstand. Monokrom giver nogle ret fede billeder, men bokeh-funktionen er meget svær at få gode resultater med.

Ved videooptagelser er ISO 12.800 nu en mulighed. Det er verdens højeste ISO i et mobilt videokamera. Lowlight er i dén grad noget Sony har i fokus. Du kan herunder se et par videoer som et par professionelle fotografer har skudt for Sony.

Vil du have en stor skærm med 4K opløsning, er telefonen en overvejelse værd. Jeg må dog indrømme, at det efterhånden er svært at se forskel på de høje opløsninger. Du kan ikke købe en smartphone i dag, der ikke har en fornuftig skærmopløsning.

Xperia XZ2 Premium er den eneste telefon på markedet, der tilbyder 4K HDR. Så er dette vigtigt for dig, er det Sony du skal vælge.

Jeg har lavet nogle testoptagelser i 4K HDR. Du kan se videoen herunder eller på min YouTube kanal. Husk at ændre afspilningen til 2160p 4K i YouTube playeren.

4K HDR-video fra Sony Xperia XZ2 Premium

Stadig god performance

Selvom Sony har givet telefonen 2 GB RAM ekstra, oplever jeg det ikke som en forskel i det daglige. Når jeg måler på ydelsen i benchmarkprogrammerne så rammer XZ2 Premium stort set de samme tal som Xperia XZ2; en anelse bedre i grafikydelsen, men en anelse nedgang på allround-ydelsen.

Hele vejen igennem telefonen får du ydelse nok til alt, hvad du måtte ønske dig at bruge mobilen til. Og der vil gå lang tid inden du, i forhold til ydelsen, behøver en ny telefon.

Selvom Sony virkelig har en fed skærmopløsning, så går de på kompromis med lysstyrken. Udendørs kan skærmen være vanskelig at aflæse, selvom solen ikke engang skinner.

Professionelle fotografer med Xperia XZ2 Premium

Hvad sker der for designet?

Sony Xperia XZ2 Premium (Foto: Sony)

Da jeg tog denne telefon i brug, kom jeg fra Samsung Galaxy Note 9, der er en stor telefon. Men det er da intet i forhold til Sony.

Xperia XZ2 Premium er 35 gram tungere. Den er bredere og tykkere. Årsagen er blandt andet, at Sony på denne model er gået tilbage på 16:9 formatet fra 18:9. Det giver en lidt bredere telefon.

Men mobilen er også tyk og ligner en kampvogn i sammenligning med Galaxy Note 9. Skærmen er 0,6 tommer mindre, så du får ikke engang mere skærmplads i bytte for tykkelse og vægt.

Alle producenter polerer bagsiderne helt hysterisk, så de bliver MEGA glatte. Sony var med Xperia XZ2 topscorer i glatføre. Den var så umulig at holde på, at jeg var nødt til at sætte malertape på bagsiden for at få bare en smule greb.

ANMELDELSE: Sony Xperia XZ2 er en udholden og lækker ål

Tendensen fortsætter på Xperia XZ2 Premium. Den glider på gulvet overalt. Hvis underlaget ikke er 110 procent lige, så falder den ned. Dette har allerede resulteret i nogle grimme ridser på skærmen og bagsiden.

Det er simpelthen ikke i orden.

Sony skriver i markedsføringen: ”Med Corning Gorilla 5-glas på forsiden og bagsiden er den lige så robust, som den er smuk”. Men ikke engang Gorilla Glass er ridsefrit, når telefonen dropper sig selv på alle mulige og umulige steder.

Billeder taget med Xperia XZ2 Premium

Batteri til to døgn

Batteritiden er rigtig god. Batteriet har en kapacitet på 3.540 mAh, men holder alligevel op mod to døgn – ved mit forbrug. Og jeg har ikke sparet på noget i testperioden.

Med 11 procent tilbage havde telefonen kørt i 1 døgn og 15 timer.

Trådløs opladning og hurtig opladning med kabel er understøttet. Der medfølger en Quick Charge 3.0 oplader.

Du får ikke 3,5 mm. jackstik på denne mobil, men der ligger en “USB Type-C > 3.5 mm.” adapter i salgspakken.

Fingeraftrykslæseren er den eneste biometriske låse-mulighed. Sensoren sidder stort set på midten af bagsiden. Den fungerer okay, men er ikke helt optimalt hvis telefonen placeres i en bilholder.

Sony har ikke brugt tid på ansigts- eller irisgenkendelse. Det er absolut en gevinst da disse løsniger på mange smartphones enten fungerer dårligt eller er usikre til beskyttelse af personlige data.

Skærmbilleder fra Sony Xperia XZ2 Premium

Konklusion: Vent til den næste

Sony håber, at kameraet i Xperia XZ2 Premium kan overbevis kunderne om at købe den nye topmodel. (Foto: Sony)

Sony Xperia XZ2 Premium kører utroligt stabilt, som Sonys smartphones generelt gør, med god batteritid og flotte 4K HDR-optagelser

Designet, tykkelse, vægten og glatheden, taler meget imod et køb. Kameraet er forbedret, men opleves stadig sløvt ved fokusering af fotografering, sammenlignet med konkurrerende produkter i samme prisniveau.

Sony skal til gengæld have stor ros for at levere flotte videooptagelser i 4K HDR. Men SteadyShot med stabilisering på fem akser er desværre kun tilgængelig på ved optagelser i 1080p Full HD.

Prisen på 6.999 kroner (vejledende) for 64 GB versionen duer ikke. Der er alt for mange ting du må gå på kompromis med. Jeg er normalt stor fan af Sonys produkter, men Xperia XZ2 Premium er desværre ikke god nok.

Her kan du se Annoncelink dagspriserne på Xperia XZ2 Premium.

Ved lanceringen får du et gratis Sony MDR-1000 headset med i købet hos Telmore, Telenor og YouSee. Headsettet har en værdig af 2.500 kroner vejledende.

Min anbefaling er, at du springer denne telefon over og venter til Sony Xperia XZ3.

Xperia XZ2 Premium lander på 3 ud af 6 stjerner

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Kan optage flotte 4K HDR-videoer og vise dem på skærmen
  • God batteritid og stabil drift
  • Rigtig god performance

Lidt at tænke over

  • Klodset og vildt glat design
  • Kameraet føles lidt langsomt (i forhold til konkurrenterne)
  • Skærmen er svær at aflæse ved kraftigt lys fra omgivelserne
  • Højt prissat

Mere til historien

Sony har meddelt, at Xperia XZ2 Premium bliver opdateret til Android 9 Pie.

Sony Xperia XZ2 Premium
Xperia 1 VI bliver første Sony med Android 15

En supportside bekræfter, at Android 15 kommer til den første Sony-telefon.

(mere…)
Nej! Du skal ikke skifte til iMac M4 | TEST

(mere…)
Xiaomi 14T test | Følelsen af flagskib til en lav pris

(mere…)
Mac Mini vs. Mac Studio: Kan jeg nøjes med M4-Mac Mini?

VIDEO: Jeg har testet den nye Mac Mini og Mac Studio. Se med her.

(mere…)
Mac Mini M4 er chokerende lille og vanvittig effektiv | Test

(mere…)
Hvilken PlayStation 5 skal jeg vælge?

GUIDE: Black Friday er lige rundt om hjørnet, og vi har en lille guide klar til dig, hvis du er i tvivl om, hvilken PS5 du skal vælge.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram