EU kan måske forbyde Apples Lightning-kabel

Stik til mobilopladning skal standardiseres, lyder det fra EU. En frivillig ordning fra 2009 har ingen effekt haft.

Apple kan blive tvunget til at rette ind efter EU-spilleregler, hvis konkurrencekommissær Margrethe Vestager får held til sit næste slagsmål mon techgiganterne.

EU vil endnu engang kigge nærmere på en standard for ladestik til smartphones. Dette har EU-kommissionen i over 10 år forgæves forsøgt at gøre noget ved.

14 selskaber, inklusive Apple, Samsung og Huawei, underskrev i 2009 et såkaldt “memorandum of understanding” omkring en standard for mobilopladere inden 2011, men som bekendt er der ikke sket noget.

Apple benytter deres eget Lightning-stik, mens Android-mobilerne i højere og højere grad er skiftet til USB Type-C.

Når det er sagt så har Apple USB Type-C på alle nyere MacBook computere, men der er ikke stiksammenhæng mellem iPhone, iPad og MacBook.

Nu vil Margrethe Vestager se nærmere på den frivillige ordning og evaluere situationen, skriver Euractiv.

Tidligere har den danske kommissær haft held til at tage livtag med blandt andet Google. Måske kan hun få mobilbranchen til bordet for at diskutere oplade-stik.

Mere til historien

Tidligere undersøgelser fra EU har vist, at manglen på standarder inden for opladere, producerer 51.000 tons elektronisk affald hvert år.

iPhone og Android-telefoner kan dele opladere fra 2024

Apple skal indføre USB-C på iPhone, hvis de vil markedsføre og sælge telefonen i de europæiske lande. Meldingen kommer fra Europa Parlamentet.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
OnePlus 10 på vej med 150 watts opladning

OnePlus har sendt OnePlus 10 Pro på markedet, men ikke en ”OnePlus 10”. Den rygtes nu at være på vej – endda med 150 watts opladning.

(mere…)
Smartphone-batterierne bliver større og større

En ny undersøgelse viser, at flere og flere telefoner har større batterier end for få år siden. Selv billige mobiler har store batterier.

(mere…)
Specifikationer for ny OnePlus-telefon lækket – 150 watts opladning

En ny OnePlus-telefon er på vej, det er endnu uvist, hvilken serie telefonen tilhører. Men den rygtede telefon byder angiveligt på 150 watts opladning.

(mere…)
45 watt opladning på nye Samsung topmodeller gør ingen forskel

Samsungs nye S22+ og S22 Ultra byder på hurtigopladning, men gør det nogen forskel? Nej egentlig ikke!

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
48 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram