Vejskilte sladrer om bilisters brug af mobiltelefon

Forsøg med skilte der kan måle om bilister snakker i mobiltelefon er i gang i England. Myndighederne håber på nummerpladegenkendelse.

Alle bilister – eller måske nok nærmere de fleste – kender til at køre ind i et byområde og blive mødt af en stander med et skilt, som måler den øjeblikkelige hastighed. Hvis standeren – de såkaldte “fartvisere” – viser, at der køres for hurtigt, slippes speederen nok hos de fleste.

Den reaktion synes, at være grundlaget for et forsøg, som myndighederne i Norfolk i det østlige England har sat gang.

Her er det bare ikke hastigheden, som bliver målt. Men om der snakkes i mobiltelefon i bilen. Det skriver DR.

Teknikken er ikke helt på plads

Som i Danmark er det i England ulovligt, at snakke håndfrit i mobiltelefon, mens man kører.

Den nye teknologi kan spore mobilsnakkeriet, og med et blinkende skilt løfte pengefingeren overfor føreren af bilen.

Ifølge DR er teknologien ikke helt på plads, så indtil videre kan der kun måles på alle passagerer i bilen.

Det er firmaet Westcotec, som producerer skiltene og firmaet fortæller, at der er vist interesse for projektet fra Belgien, Finland, Litauen, New Zealand og USA.

Håb om nummerplade-genkendelse

Ifølge BBC har skiltene – som vi kender fartmålerne fra Danmark – først og fremmest en opdragende funktion, men myndighederne i Norfolk håber at teknologien udvikles til at omfatte kameraer og nummerpladegenkendelse.

– “At bruge sin mobiltelefon bag rattet er en forseelse, der kan få frygtelige konsekvenser, hvis det forårsager dødsulykker eller alvorlige sammenstød”, siger Jonathan Chapman fra Norfolk Roads Policing Unit i en pressemeddelelse.

Sådan virker systemet

Skiltene virker ved hjælp af en retningsbestemt antenne, som måler signalet fra mobiltelefoner samt i hvor lang tid, at telefonen er aktiv. Når målingen er komplet blinker skiltet.

Skiltet er i stand til at detektere Bluetooth-aktivitet, som ikke vil udløse blink fra skiltet, oplyser Westcotec.

Således kan systemet skelne mellem håndholdt mobilsnak og snak over bilens Bluetooth-system. Westcotec oplyser dog ikke noget om, hvad der sker, hvis der snakkes i mobil via et headset, som er koblet til mobiltelefonen med ledning.

Mere til historien

Nummerpladegenkendelse anvendes i flere sammenhænge. Blandt andre anvender Sund & Bælt systemet til indkassere betaling for at tage Storebæltsbroen mellem Fyn og Sjælland. Systemet hedder PayByPlate og har været i drift siden 23.marts i år. PayByPlate ventes helt at overtage den elektroniske dims BroBizz.

Apple politianmeldt af danske medieorganisationer

Apple misbruger indhold fra danske medier uden at betale for det. Derfor er Apple politianmeldt.

(mere…)
Facebook-ejer får rekordbøde for at sende data til USA

Nej, Meta ! I må IKKE sende vores data til USA.

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Hvis du klikker betaler du selv!

Du skal passe på falske beskeder om pakkepost. De vil franarre dig dine penge. Betaler du svindlerne er der ingen hjælp at hente.

(mere…)
Dom: Ulovligt at sælge falske AirPods

Downtown.dk har solgt falske AirPods og Beats by Dr. Dre hovedtelefoner. Det koster nu en pæn bøde og konfiskering af 275.000 kroner.

(mere…)
Svindlere benytter MitID til angreb

Overgangen fra NemID til MitID kan være årsagen til, at svindlere i øjeblikket forsøger at fiske personlige data via falske mails.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram