Telia har lanceret Wi-Fi Opkald i stilhed

KORT NYT: Wi-Fi Opkald og VoLTE er i stilhed lanceret på Telias netværk.

Nu er alle mobilnetværkene i Danmark åbne for Wi-Fi Opkald og VoLTE (Voice over LTE). Uden de store fanfarer har Telia, som det sidste selskab i rækken åbnet for funktionerne på udvalgte telefoner.

Telia understøtter VoLTE på Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+, Huawei P20 Pro, Huawei P20 og Huawei P20 Lite. De samme telefoner understøtter også Wi-Fi Opkald. Det oplyser Telia på deres informationsside om tjenesterne.

I modsætning til de andre operatører har Telia ikke lagt ud med at åbne for tjenesterne på iPhone. I stedet satses på nogle enkelte udvalgte Android baserede telefoner.

Ifølge Telias kundeinformationer udvides listen med flere telefoner ”inden for nærmeste fremtid”.

Med Wi-Fi Opkald kan ens telefonsamtaler transmitteres via det lokale Wi-Fi netværk, hvis dækningen fra mobilmasterne ikke er god nok. Forlades Wi-Fi zonen skiftes automatisk over på mobilnettet via teknologien VoLTE, så opkaldes ikke tabes.

De to funktioner er særligt anvendelige hvis mobilbrugeren befinder sig i et område med dårlig mobildækning, eller hvor mobilsignalerne bremses af eksempelvis moderne byggerier med lavenergiruder.

LÆS OGSÅ: Derfor er Wi-Fi Opkald en gamechanger

Mere til historien

VoLTE omtales også som ”4G tale”. Begrebet dækker over, at samtalen sendes som datatrafik på 4G-mobilnettet. Wi-Fi Opkald kaldes også ”Wi-Fi Calling”.

Nest WiFi Pro test | godt til de fleste

TEST: En enkel og pålidelig netværksløsning til Wi-Fi i de fleste boliger. Her er mine erfaringer med Nest WiFi Pro.

(mere…)
Google klar med Nest Wifi Pro

Nest WiFi Pro er en ny og kraftigere Wi-Fi router fra Google, der understøtter Wifi 6E, hvilket betyder hurtigere hastigheder. Se den danske pris her.

(mere…)
Dette Wi-Fi-navn kan gøre netværk på en iPhone ubrugelig

KORT NYT: Logger du på et Wi-Fi med et særligt navn, kan du gøre Wi-Fi-forbindelsen på din iPhone ubrugelig.

(mere…)
Dårligt internet på hjemmearbejdspladsen? 3 ting du selv kan gøre

GUIDE: Hakker dine Teams-opkald, indlæser dine mails langsomt og hakker Netflix? Her er 3 ting du selv kan gøre, for få bedre internet på hjemmearbejdspladsen.

(mere…)
Dårlig mobildækning? Har du prøvet dette?

GUIDE: Oplever du dårlig mobildækning i hjemmet, så skal du prøve at aktivere denne funktion i din smartphone.

(mere…)
Dette Wi-Fi system er fantastisk!

VIDEO: Slut med dårligt trådløst internet! Her er det mest fantastiske Wi-Fi internet-system, som jeg hidtil har testet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram