Telia har lanceret Wi-Fi Opkald i stilhed

8

KORT NYT: Wi-Fi Opkald og VoLTE er i stilhed lanceret på Telias netværk.

Nu er alle mobilnetværkene i Danmark åbne for Wi-Fi Opkald og VoLTE (Voice over LTE). Uden de store fanfarer har Telia, som det sidste selskab i rækken åbnet for funktionerne på udvalgte telefoner.

Telia understøtter VoLTE på Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+, Huawei P20 Pro, Huawei P20 og Huawei P20 Lite. De samme telefoner understøtter også Wi-Fi Opkald. Det oplyser Telia på deres informationsside om tjenesterne.

I modsætning til de andre operatører har Telia ikke lagt ud med at åbne for tjenesterne på iPhone. I stedet satses på nogle enkelte udvalgte Android baserede telefoner.

Ifølge Telias kundeinformationer udvides listen med flere telefoner ”inden for nærmeste fremtid”.

Med Wi-Fi Opkald kan ens telefonsamtaler transmitteres via det lokale Wi-Fi netværk, hvis dækningen fra mobilmasterne ikke er god nok. Forlades Wi-Fi zonen skiftes automatisk over på mobilnettet via teknologien VoLTE, så opkaldes ikke tabes.

De to funktioner er særligt anvendelige hvis mobilbrugeren befinder sig i et område med dårlig mobildækning, eller hvor mobilsignalerne bremses af eksempelvis moderne byggerier med lavenergiruder.

LÆS OGSÅ: Derfor er Wi-Fi Opkald en gamechanger

Mere til historien

VoLTE omtales også som ”4G tale”. Begrebet dækker over, at samtalen sendes som datatrafik på 4G-mobilnettet. Wi-Fi Opkald kaldes også ”Wi-Fi Calling”.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer