Selvtænkende vinduer sørger for bedre indeklima

Velux går ind på markedet for Internet of Things med et system der lytter til vejrudsigten og via algoritmer sikrer dig et hjem med bedre indeklima.

Infografik (Foto: Velux)

Infografik (Foto: Velux)

I samarbejde med franske Netatmo har den danske vindues-gigant Velux lanceret en intelligent mulighed for styring af Velux’ ovenlysvinduer.

Ved hjælp af vejrudsigter og sensorer i huset vil systemet sikre automatisk udluftning og dermed et forbedret indeklima.

Dertil kommer at systemet også kan styre markiser, rullegardiner, persienner med mere – hvilket kan være en betydelig fordel på solskinsdage.

Hvis vejrudsigten for eksempel varsler høj sol og varme i løbet af dagen, vil systemet sørge for at rulle markiser og gardiner ned om morgenen.

Til nye og ældre vinduer

Løsningen er udviklet, så den kan installeres på Velux’ elektriske Integra-serie, men smart nok også på manuelt betjente ovenlysvinduer, der så skal opgraderes med solcelledreven motor.

Guf for Apple-fans

For Apple-heads og andre med hang til smarthome og Apples løsninger, så er der i denne forbindelse godt nyt.

Velux Active kan nemlig styres af Apples smart-home system HomeKit. Dermed kan ovenlysvinduerne stemme-kontrolleres på tværs af iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV og Apple HomePod. Det er kun et spørgsmål om at tale lidt til Siri.

Tjekker også CO2

Ifølge Velux er vi er blevet til en inde-generation og bruger 90 procent af vores tid inden døre. Og det har åbnet et vindue til markedet for smarthome op på vid gab.

– “Ovenlysvinduet tænker og handler på dine vegne, så du ikke behøver at bekymre dig om der er for varmt eller om luften er usund. Sensorer indenfor overvåger temperaturen, fugtigheden og CO2 koncentrationen i boligen og åbner og lukker automatisk for hele tiden at sikre det bedste indeklima”, siger Peter Bang, finansdirektør i Velux Gruppen.

Den 77 år gamle vindues-virksomhed med hovedsæde i Hørsholm træder med Velux Active ind i universet af Internet of Things, hvor flere og flere enheder i hjemmet bliver forbundet digitalt og kan styres fra en og samme platform.

Fakta

  • En Velux Active-pakke består af en kontrol-app, som kan køre på både iPhone og Android-smartphones, en indeklimasensor, en gateway og en udgangskontakt, så du kan låse dine vinduer, når du forlader hjemmet.
    Prisen er 1.950 kroner inklusiv moms.
  • Smarthome-systemet kan kobles på både eksisterende (fra 2006 og frem) og nye Velux Integra elektriske ovenlysvinduer, men også manuelt betjente ovenlysvinduer, såfremt de bliver opgraderet med solcelledreven motor.

Nice to know ifølge Velux

  • Vi opholder os op til 90 procent af vores tid indendøre, ifølge Verdensundhedsorganisation (WHO)
  • Luften indenfor kan være op til fem gange mere forurenet end luften udenfor, ifølge det amerikanske miljøagentur (EPA)
  • Fugtige hjem giver grobund for skimmelsvamp, som øger risikoen for at udvikle luftvejssygdomme med 40 procent, iflg. det tyske forskningsinstitut Fraunhofer IBP

Mere til historien

MereMobil.dk har tidligere testet Netatmos vejrstation. Her konkluderede en begejstret John G.: “Jeg elsker Netatmo vejrstationen!” og gav den nydeligt designede vejrstation fem af seks mulige stjerner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram