VM i Rusland kan smadre din mobilregning

16

Pas på mobilforbruget hvis du skal til VM. En times netradio koster over 10.000 kr. Netflix koste 300.000 kr. for én time i Rusland, men der er undtagelser.

Skal du til Rusland i forbindelse med fodbold VM, så undersøg på forhånd hvad prisen for mobilbrug er. En prisundersøgelse MereMobil.dk har foretaget blandt de store selskaber viser, at Rusland er en pengemaskine, når det kommer til data- og samtaleforbrug.

Datapriserne koster op mod 110 kroner per megabyte. Vil du ringe hjem koster det mellem 22,50 og 24 kroner i minuttet. Ringer telefonen så lad den blive i lommen. Op til 24 kroner i minuttet koster det at besvare opkaldet.

Hvis du forbruger en times Netflix i Rusland, til den højeste takst, så skal du forvente en mobilregning på omkring 330.000 kroner, hvis du altså ignorerer diverse forbrugsstopsadvarsler fra dit teleselskab.

Uploads af billeder til Facebook og Instagram, eller vejvisning i Google Maps, kan også sparke din mobilregning i den forkerte retning.

LÆS OGSÅ: I fremtiden skal du have en kæmpe mobilpakke

Priserne hos de store selskaber

YouSeeTelenorTelia3*
Data pr. MB4 kr.110 kr.81,25 kr.0 kr.
Ring hjem pr. minut24 kr.22,5 kr.22,50 kr.0 kr.
Modtag opkald pr. minut24 kr.16 kr.5,25 kr.0 kr.
SMS-modtagelse0 kr.0 kr.0 kr.0 kr.
Send SMS2,5 kr.4 kr.4,00 kr.0 kr.

Du skal oven i priserne lægge opkaldsafgift. 50 øre kan du sagtens komme ud for. Nogle takserer desuden samtaler per påbegyndt minut.

* = Forudsætter tjenesten 3LikeHome

BAGGRUND: Så meget data bruger YouTube og Netflix

Undtagelsen er 3

Som vi indimellem beskriver, så er 3 stadig førende når det kommer til udlandsbrug af smartphonen.

Kunder hos 3, der har 3LikeHome i abonnementet, kan brugen mobilen i Rusland, som om de befandt sig i Danmark.

Selvom YouSee har tilføjet en række lande til fri roaminglisten, så er det stadig 3, der har den mest omfattende liste af lande, hvor kunderne ikke behøver tænke over mobilforbruget.


VIDSTE DU: MereMobil.dk udgiver et teknologiprogram som podcast. Få spændende techhistorier direkte i ørerne. Lyt via web, Android eller Apple Podcast.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Ovenstående priser er eksempler fra YouSee, Telenor, Telia og 3. Hvis du er kunde hos de underliggende mindre teleselskaber, så kanpriserne være anderledes. Ring og spørg dit teleselskab om prisen inden du rejser.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer