Domstol tvinger ikke Samsung til at opdatere ældre telefoner

En hollandsk domstol har netop besluttet, at Samsung ikke bliver pålagt at opdatere ældre telefoner med sikkerhedsrettelser.

Den hollandske forbrugerorganisation Comsumentenbond har netop tabt en sag, der ellers er blevet fulgt med megen opmærksomhed rundt i verden. Sagen gik kort fortalt ud på om Samsung ville blive pålagt, at sørge for at holde deres ældre smartphones opdateret med de nyeste sikkerhedsrettelser, så sikkerhedshuller blev lukket.

Men domstolen i Haag i Holland har altså besluttet, at Samsung ikke tvinges til at opdatere deres ældre modeller.

Forbrugerorganisationen gik efter, at Samsung skulle levere sikkerhedsopdateringer til deres smartphone-modeller i op til fire år efter salgsstart. Og nye opdateringer skulle leveres seneste tre måneder efter de var udsendt.

Google er selv begyndt at udsende sikkerhedsopdateringer ofte. Det er dog forskelligt hvor gode de forskellige producenter er til, at udsende disse til deres enheder. Billige modeller glemmes oftest hurtigt.

Havde den hollandske forbrugerorganisation vundet sagen, så kunne det have fået stor betydning i andre lande. Opdateringerne målrettes nemlig ikke de enkelte lande, men telefonerne generelt.

Retten i Haag siger i sin afgørelse, at Consumentenbonds krav er ”uigennemførlige”, fordi de drejer sig om ”fremtidige handlinger”, skriver BBC.

Opdages alvorlige sikkerhedsfejl, er det muligt, at Samsung ikke ville kunne opdatere softwaren på grund af fejlens art og de begrænsninger, som ældre telefoners hardware kan have. Retten finder det derfor ikke muligt at slå fast, hvor mange og hvor gamle Samsung-modeller der ville kunne få en kritisk softwareopdatering. Derfor vil domstolen i Haag ikke pålægge Samsung, at de skal sikkerhedsopdatere alle deres modeller i fire år. Det skriver Business.dk.

Mere til historien

Det er et generelt problem på Android-platformen, at mange af de forskellige Android-telefoner langt fra har de nyeste sikkerhedsrettelser. Disse sikkerhedsrettelser kan ellers lukke huller og generelt sørge for, at sikkerheden på enheden er ”up-to-date”.

Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Se dette før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra

VIDEO: I denne 13-minutters gennemgang får du alt, hvad du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Sej AI-funktion fra Galaxy S24 kommer til andre Samsung-telefoner

Hvis du har en Samsung Galaxy S22-telefon eller tidligere, bliver du ikke AI-opdateret.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Samsung får tilladelse for snuden af Apple

Er Samsung foran Apple i kapløbet om nye funktioner i deres smartwatches?

(mere…)
Lysstyrke-fusk? Kan det virkelig passe…

4.500 nits lysstyrke på OnePlus 12. Det er over 40 procent kraftigere end på en Samsung-topmodel.  Det lyder jo vildt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram