Domstol tvinger ikke Samsung til at opdatere ældre telefoner

6

En hollandsk domstol har netop besluttet, at Samsung ikke bliver pålagt at opdatere ældre telefoner med sikkerhedsrettelser.

Den hollandske forbrugerorganisation Comsumentenbond har netop tabt en sag, der ellers er blevet fulgt med megen opmærksomhed rundt i verden. Sagen gik kort fortalt ud på om Samsung ville blive pålagt, at sørge for at holde deres ældre smartphones opdateret med de nyeste sikkerhedsrettelser, så sikkerhedshuller blev lukket.

Men domstolen i Haag i Holland har altså besluttet, at Samsung ikke tvinges til at opdatere deres ældre modeller.

Forbrugerorganisationen gik efter, at Samsung skulle levere sikkerhedsopdateringer til deres smartphone-modeller i op til fire år efter salgsstart. Og nye opdateringer skulle leveres seneste tre måneder efter de var udsendt.

Google er selv begyndt at udsende sikkerhedsopdateringer ofte. Det er dog forskelligt hvor gode de forskellige producenter er til, at udsende disse til deres enheder. Billige modeller glemmes oftest hurtigt.

Havde den hollandske forbrugerorganisation vundet sagen, så kunne det have fået stor betydning i andre lande. Opdateringerne målrettes nemlig ikke de enkelte lande, men telefonerne generelt.

Retten i Haag siger i sin afgørelse, at Consumentenbonds krav er ”uigennemførlige”, fordi de drejer sig om ”fremtidige handlinger”, skriver BBC.

Opdages alvorlige sikkerhedsfejl, er det muligt, at Samsung ikke ville kunne opdatere softwaren på grund af fejlens art og de begrænsninger, som ældre telefoners hardware kan have. Retten finder det derfor ikke muligt at slå fast, hvor mange og hvor gamle Samsung-modeller der ville kunne få en kritisk softwareopdatering. Derfor vil domstolen i Haag ikke pålægge Samsung, at de skal sikkerhedsopdatere alle deres modeller i fire år. Det skriver Business.dk.

Mere til historien

Det er et generelt problem på Android-platformen, at mange af de forskellige Android-telefoner langt fra har de nyeste sikkerhedsrettelser. Disse sikkerhedsrettelser kan ellers lukke huller og generelt sørge for, at sikkerheden på enheden er ”up-to-date”.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer