OnePlus 6 – sparker r*v på konkurrenterne
AMOLED-skærm, 256 GB hukommelse, 8 GB RAM, opdateret kamera og skarp pris. OnePlus 6 er måske den hidtil bedste smartphone fra OnePlus.
OnePlus 6 er nok den mest interessante smartphone til dato fra den kinesiske producent. Det er i den grad en telefon, hvor specifikationerne er tunet til det yderste, og hvor konkurrenterne udfordres. Det bliver spændende når den kommer i salg om mobilkøberne også tager den til sig.
Telefonen vil udfordre Samsung Galaxy S9+ på hastighed, forlød det tidligere fra OnePlus. Om det holder stik, ser jeg på i den kommende anmeldelse. Ud fra specifikationslisten virker det indtil videre lovende.
OnePlus 6 kører på Qualcomm Snapdragon 845. Denne processor findes på vores marked i Sony Xperia XZ2og Xperia XZ2 Compact. Samsung Galaxy S9-telefonerne benytter Samsungs eget Exynos chipset.
Processoren hjælpes på vej af enten 6 GB eller 8 GB RAM, alt efter hvilken version af OnePlus 6 vi taler om.
Skærmen er nu på 6,28 tommer. Formatet er 19:9 – altså et lidt længere format end 18:9 formatet, der findes på OnePlus 5T. Der benyttes fortsat AMOLED skærmtypen.
Specifikationerne på OnePlus 6
– Skærm: 6,28 tommer AMOLED (1.080 x 2.280 pixels / 19:9 format)
– Beskyttelse: Corning Gorilla Glass 5 (for- og bagside)
– CPU: Qualcomm Snapdragon 845
– GPU: Adreno 630
– RAM: 6 GB / 8 GB (LPDDR4X)
– Hukommelse intern: 64 GB / 128 GB / 256 GB
– MicroSD-kort plads: Nej
– Dual-SIM: Ja (Nano-SIM)
– Kamera: Dual 16 megapixel (f/1.7 – Sony IMX 519) + 20 megapixel (f/1.7 – Sony IMX 376K)
– Optisk billede stabilisator: Ja (OIS + EIS)
– Frontkamera: 16 megapixels (f/2.0 – Sony IMX 371) + EIS
– Stik: USB Type-C / 3.5 mm jackstik
– Fingeraftrykslæser: Ja. På bagsiden
– Ansigtsgenkendelse: Ja – 100 punkter
– Batteri: 3.300 mAh
– Hurtigopladning: Dash Charge
– Mål: 155.7.x 75.4 x 7.75 mm.
– Vægt: 177 gram
– Styresystem: Android 8.1
– Producentversion: OxygenOS version: Ukendt
Nyt og gammelt kamera – men nu med OIS
I forhold til OnePlus 5T lader OnePlus 6 til at være en opgradering på kamerafronten. I anmeldelsen af OnePlus 5T kritiserede jeg blandt andet den manglende optiske billedstabilisator, hvilket ellers var i forgængeren OnePlus 5. Desuden var fotografering i low-light temmelig skuffende.
OnePlus 6 kommer med en ny sensor på hovedkameraet (16 megapixels). Sensoren er 19 procent større end på sidste års model, og kommer desuden med optisk billedstabilisator. Større sensor skulle betyde bedre billeder, når lyset er udfordret.
Billedstabilisatoren (OIS) akkompagneres af EIS (electronic image stabilization) – altså softwarebaseret stabilisering.
OnePlus 5 havde i øvrigt OIS, men dette blev fjernet på OnePlus 5T.
Den sekundære sensor i dual-kameraet er på 20 megapixels, og er fuldstændig den samme sensor som på OnePlus 5T. Også frontkameraet benytter den samme sensor som sidste år.
I softwaredelen ses nu såkaldt ”Smart Capture”, der i baggrunden, uden brugerinteraktion, optimerer ”klarheden / clarity” på billeder, så de fremstår bedst muligt.
Kort efter lanceringen kommer der, ifølge OnePlus, en opdatering, som aktiverer Portrættilstand på frontkameraet. Her tilføjes bokeh-effekter med cirkler, hjerter og stjerner.
Host…. iPhone X
Indtil flere ting i OnePlus 6 sender tankerne i retning af iPhone X. Eksempelvis portrættilstand på frontkameraet. Men det er ikke det eneste.
OnePlus har også kopieret fingerbetjeningen (gestures) fra iPhone X.
- Hjem: Swipe op med midten af skærmens nederste del
- Tilbage: Swipe op fra venstre eller højre side af skærmens hjørne
- Seneste: Swipe op fra midten af skærmens nederste del – vent et øjeblik
Gestures er indført for at give mere plads i bunden af skærmen, og erstatte navigationsbaren, lyder det fra OnePlus.
OnePlus 6 kommer desuden med ansigtsgenkendelse. På 0.2 sekunder aflæses ansigtet og telefonen åbnes. Som på OnePlus 5T aflæses stadig kun 100 punkter i ansigtet, og jeg stiller derfor spørgsmålstegn ved sikkerheden.
Da jeg anmeldte Huawei P20 Pro, der anvender en lignende teknologi som OnePlus, lykkedes det mig at snyde ansigtsgenkendelsen med et billede. Som sikkerhedselement kan denne funktion i hvert fald ikke stå alene.
Til sammenligning bruger iPhone X 30.000 punkter til genkendelse.
Heldigvis har OnePlus beholdt fingeraftrykslæseren, som på denne telefon er lokaliseret bagpå. Du kan se videoen herunder.
Her snydes sikkerheden i Huawei P20 Pro
Kommer i tre versioner
OnePlus 6 bliver tilgængelig i tre versioner. Farverne er Mirror Black, Midnight Black og Silk White.
Telefonen har glas på for- og bagsiden. Her benyttes det hærdede Gorilla Glass 5 fra Corning, som mange andre konkurrerende smartphones også anvender.
Vil du have topspecifikationen er det Midnight Black du skal gå efter. Denne kommer med 8 GB RAM og 256 GB intern hukommelse, der dog ikke kan udvides. Ingen af de nye OnePlus telefoner har i øvrigt mulighed for MicroSD-kort.
Den mindste specifikation er Mirror Black med 6 GB RAM og 64 GB intern hukommelse. En mellemversion på 128 GB bliver ligeledes en mulighed.
Priserne ligger mellem 3.899 kroner og 4.699 kroner uden abonnement. Læs OnePlus 6 pris og tilgængelighed for flere informationer om priser og varianter.
Mere til historien
OnePlus 6 understøtter hurtigopladning via den medfølgende oplader og kabel (USB Type-C). Trådløs opladning er ikke en mulighed. 3.5 mm. jackstik er bibeholdt i telefonen uden behov for adapter.