Bedre dækning i Svendborg kommune

1

TDC opsætter seks nye mobilmaster efter en konstruktiv dialog med Svendborg kommune.

Forhandlinger mellem Svendborg kommune og TDC har resulteret i, at teleselskabet nu opsætter seks nye mobilmaster i områder af kommunen, hvor der i dag er dårlig mobildækning. Det skriver Fyns Amts avis.

Mobilmast telemast antenne netværk
Mobilmast i Ebberup på Fyn (Foto: MereMobil.dk)

Aftalen mellem teleselskabet og kommunen sker efter en længerevarende konstruktiv dialog.

Svendborg Kommune er en del af Byregion Fyn, som er et samarbejde mellem ni fynske kommuner. De fynske kommuner har vedtaget at leje af jord til mobilmaster skal koste det samme på tværs af kommuneren, når der rejses nye mobilmaster. Dette skal imødekomme telebranchen ønsker om billigere lejepriser.

De lavere, og ens, lejepriser skal få mobilselskaberne til, at investere i at fjerne de sidste områder med dårlig dækning i kommunerne.

Svendborg Kommune er dog gået et skridt videre og har besluttet at nedsætte lejeprisen på eksisterende master. TDC har så tilgengæld lovet at bedre dækning rundt om i kommunen.

De endelige placeringer af de nye master er ikke helt på plads, men mobilmasterne bliver rejst omkring Vester Skerninge, mellem Kirkeby og Stenstrup, i den østlige udkant af Svendborg by, i Gudme, i Hesselager og på Skarø.

– “Det er ikke nødvendigvis de sorteste huller i kommunen, men det er der, hvor kommunens og borgernes interesser og teleselskabets interesser bedst kunne møde hinanden,” siger Søren Bach-Hansen, ejendomschef i Svendborg Kommune, til Fyns Amts avis.

Kommunen forventer, at masterne bliver rejst i løbet af 2-3 år.

Mere til historien

Svendborg Kommune mister 252.000 kroner i lejeindtægter ved at nedsætte antenne- og areallejen. Til sammenligning koster en 48 meter høj mobilmast med fundering, teknisk udstyr og fiberforbindelse let over en million kroner plus den løbende drift. Lejenedsættelse ryger altså ikke direkte ned i TDCs pengetank, men går direkte til investeringer til glæde for indbyggerne i Svendborg kommune.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer