Bedre dækning i Svendborg kommune

TDC opsætter seks nye mobilmaster efter en konstruktiv dialog med Svendborg kommune.

Forhandlinger mellem Svendborg kommune og TDC har resulteret i, at teleselskabet nu opsætter seks nye mobilmaster i områder af kommunen, hvor der i dag er dårlig mobildækning. Det skriver Fyns Amts avis.

Mobilmast telemast antenne netværk

Mobilmast i Ebberup på Fyn (Foto: MereMobil.dk)

Aftalen mellem teleselskabet og kommunen sker efter en længerevarende konstruktiv dialog.

Svendborg Kommune er en del af Byregion Fyn, som er et samarbejde mellem ni fynske kommuner. De fynske kommuner har vedtaget at leje af jord til mobilmaster skal koste det samme på tværs af kommuneren, når der rejses nye mobilmaster. Dette skal imødekomme telebranchen ønsker om billigere lejepriser.

De lavere, og ens, lejepriser skal få mobilselskaberne til, at investere i at fjerne de sidste områder med dårlig dækning i kommunerne.

Svendborg Kommune er dog gået et skridt videre og har besluttet at nedsætte lejeprisen på eksisterende master. TDC har så tilgengæld lovet at bedre dækning rundt om i kommunen.

De endelige placeringer af de nye master er ikke helt på plads, men mobilmasterne bliver rejst omkring Vester Skerninge, mellem Kirkeby og Stenstrup, i den østlige udkant af Svendborg by, i Gudme, i Hesselager og på Skarø.

- "Det er ikke nødvendigvis de sorteste huller i kommunen, men det er der, hvor kommunens og borgernes interesser og teleselskabets interesser bedst kunne møde hinanden," siger Søren Bach-Hansen, ejendomschef i Svendborg Kommune, til Fyns Amts avis.

Kommunen forventer, at masterne bliver rejst i løbet af 2-3 år.

Mere til historien

Svendborg Kommune mister 252.000 kroner i lejeindtægter ved at nedsætte antenne- og areallejen. Til sammenligning koster en 48 meter høj mobilmast med fundering, teknisk udstyr og fiberforbindelse let over en million kroner plus den løbende drift. Lejenedsættelse ryger altså ikke direkte ned i TDCs pengetank, men går direkte til investeringer til glæde for indbyggerne i Svendborg kommune.

3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
ADSL-internet og kobber lukker inden 2030

Fastnet-telefoner og ADSL-internet er vej i historiebøgerne. TDC forventer, at det er slut inden 2030.

(mere…)
3 har verdens højeste upload 

Ny analyse fra netværksanalyseselskabet Opensignal viser, at danske 3 har verdens højeste uploadhastighed.

(mere…)
Danskerne satte igen data-rekord

Nye tal viser, at danskerne endnu engang har sat nye rekorder i brugen af mobildata. Nyhedsbegivenheder og sport trækker.

(mere…)
3-direktør: Danmark har kun brug for to mobilnetværk

Tre landsdækkende mobilnetværk til 5,8 millioner mobilkunder er for meget, mener 3’s direktør.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram