Bare rolig. Android er lige så sikkert som Windows

18

Selvom mobilproducenterne ikke opdaterer sikkerhedslaget i Android, kan du roligt bruge telefonen, mener en sikkerhedsekspert.

I sidste uge citerede jeg en historie fra Wired om sikkerheden i Android-telefoner. En to år lang undersøgelse fra Security Research Labs (SRL) afslørede nogle Android producenter i lyve om softwareopdateringer – f.eks. ved at ændre datoen på en sikkerhedsopdatering uden at installere noget som helst.

LÆS OGSÅ: Mobilproducenter lyver om sikkerhedsopdateringer til Android

Man kan diskutere det etiske i enten ikke at opdatere sine produkter, kun opdatere ind i mellem eller direkte at lyve overfor forbrugerne. Spørgsmålet er naturligvis, om den jævne forbruger nogensinde vil komme i problemer rent sikkerhedsmæssigt?

Det korte svar er nej. De fleste brugere vil sandsynligvis ikke blive påvirket.

Eksperten: Du behøver ikke være bekymret

– ”En enkelt manglede patch udgør i sig selv ikke et problem, hvor du skal være bekymret. De fleste hacks på Android gør brug af flere bugs i systemet. Hvis afstanden mellem de enkelte patches er for stort, kan den sikkerhedsbevidste forbruger måske overveje at skrifte til en telefon, som er bedre opdateret” fortæller Karsten Nohl fra SRL til Android Authority.

Når det er sagt, så har der endnu ikke været et stort succesfuldt angreb på Android platformen.

– ”Vi har endnu ikke set et hacking-angreb i stor skala på Android, og forhåbentlig kommer vi aldrig til at opleve det. Alle telefoner har en række sikkerhedsbarrierer, og et enkelt patch påvirker ofte kun en enkelt af disse barrierer. Forbugerne kan roligt bruge en Android telefon med nogle manglende sikkerhedspatches. De vil stadig være mere sikre, end hvis de brugte en gennemsnitlig Windows computer,” lyder det fra Karten Nohl.

Ifølge eksperten skal producenterne forenkle deres jungle af modeller. Det er en forudsætning for at en ”gap-free patching”.

Mere til historien

På MereMobil.dk synes vi sikkerhedsdelen i vores telefoner er meget vigtig at sætte fokus på. Reelt oplever jeg, at mange læsere er ligeglade. Sikkerhedsartikler har generelt dårlige læsertal. Det er som om, at mange stikker fingrende i ørerne, håber det bedste mens de råber ”LA LA LA”.

Læs også:
Hvad skal du gøre for at undgå fup-opkald?

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer