Bare rolig. Android er lige så sikkert som Windows

Selvom mobilproducenterne ikke opdaterer sikkerhedslaget i Android, kan du roligt bruge telefonen, mener en sikkerhedsekspert.

I sidste uge citerede jeg en historie fra Wired om sikkerheden i Android-telefoner. En to år lang undersøgelse fra Security Research Labs (SRL) afslørede nogle Android producenter i lyve om softwareopdateringer – f.eks. ved at ændre datoen på en sikkerhedsopdatering uden at installere noget som helst.

LÆS OGSÅ: Mobilproducenter lyver om sikkerhedsopdateringer til Android

Man kan diskutere det etiske i enten ikke at opdatere sine produkter, kun opdatere ind i mellem eller direkte at lyve overfor forbrugerne. Spørgsmålet er naturligvis, om den jævne forbruger nogensinde vil komme i problemer rent sikkerhedsmæssigt?

Det korte svar er nej. De fleste brugere vil sandsynligvis ikke blive påvirket.

Eksperten: Du behøver ikke være bekymret

– ”En enkelt manglede patch udgør i sig selv ikke et problem, hvor du skal være bekymret. De fleste hacks på Android gør brug af flere bugs i systemet. Hvis afstanden mellem de enkelte patches er for stort, kan den sikkerhedsbevidste forbruger måske overveje at skrifte til en telefon, som er bedre opdateret” fortæller Karsten Nohl fra SRL til Android Authority.

Når det er sagt, så har der endnu ikke været et stort succesfuldt angreb på Android platformen.

– ”Vi har endnu ikke set et hacking-angreb i stor skala på Android, og forhåbentlig kommer vi aldrig til at opleve det. Alle telefoner har en række sikkerhedsbarrierer, og et enkelt patch påvirker ofte kun en enkelt af disse barrierer. Forbugerne kan roligt bruge en Android telefon med nogle manglende sikkerhedspatches. De vil stadig være mere sikre, end hvis de brugte en gennemsnitlig Windows computer,” lyder det fra Karten Nohl.

Ifølge eksperten skal producenterne forenkle deres jungle af modeller. Det er en forudsætning for at en ”gap-free patching”.

Mere til historien

På MereMobil.dk synes vi sikkerhedsdelen i vores telefoner er meget vigtig at sætte fokus på. Reelt oplever jeg, at mange læsere er ligeglade. Sikkerhedsartikler har generelt dårlige læsertal. Det er som om, at mange stikker fingrende i ørerne, håber det bedste mens de råber ”LA LA LA”.

Læs også:
Hvad skal du gøre for at undgå fup-opkald?

Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
OnePlus vil ikke matche Google og Samsung på opdateringer

Når det kommer til Android-opdateringer, vil OnePlus ikke matche de 7 år, som Samsung og Google nu lover.

(mere…)
Forsvaret og politiet udfaser DJI-droner
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram