Danske mobilnet er fortsat blandt verdens hurtigste

Danmark er stadig i top 10 på hastighed i mobilnetværkene, viser ny rapport. Globalt har 4G LTE ramt en usynlig mur på 50 Mbit/s.

4G LTE hastigheder fra The State Of LTE 2018(Foto:OpenSignal)

4G LTE hastigheder fra The State Of LTE 2018 (Foto:OpenSignal)

OpenSignal foretager løbende crows-sourced målinger af netværkskvaliteten via deres mobilapplikationer Opensignal og Meteor. Netværkskvaliteten blandt mobilselskaber over hele kloden måles, og selskabet kan efterfølgende bruge dataene til at sammenligne teleselskaberne i de enkelte lande, men også til at sammenligne landene imellem.

– Danmark har super gode 4G-netværk

Opensignal har i alt analyseret over 50 milliarder målinger fordelt på 88 forskellige lande. Alle målinger er foretaget i fjerde kvartal 2017. I alt er målingerne foretaget af 4.852.320 enheder.

Det store datagrundlag bruger OpenSignal til rapporten The State of LTE, som netop er udkommet i nyeste 2018 version.

Barren er sat på 50 Mbit/s

Et af de interessante fakta man kan udlede ud fra det omfattende datamateriale er, at de lande der har de hurtigste datahastigheder synes at have ramt en usynlig mur på omkring 50 Mbit/s i downloadhastighed.

Over de seneste par år har trenden været, at 4G LTE netværkene bliver mere og mere udbyggede over hele kloden, men de hurtigste 4G LTE netværk leverer i dag ikke hurtigere hastigheder end tidligere år.

Det er som om der er en usynligt overlægger på omkring 50 Mbit/s. Rapporten angiver den mulige årsag, at mange teleselskaber endnu ikke udnytter mulighederne i LTE-Advanced teknologien fuldt ud. Forbrugerne har desuden endnu ikke har købt smartphones, som kan udnytte de mange avancerede funktioner i LTE-Advanced.

På MereMobil.dk har vi en tidligere beskrevet disse teknologier i vores baggrunds artikel om emnet. Læs: Så stort potentiale er der stadig i 4G.

Høj tilgængelighed i mange lande

Fire lande har en 4G LTE tilgængelighed på over 90 procent – dvs., at de enkelte smartphones har adgang/forbindelse til et 4G LTE netværk i mere end 90 procent af tiden.

De fire lande er Sydkorea (97,49), Japan (94,70), Norge (92,16) og Hongkong (90,34). Til sammenligning ligger procenten for Danmark på 80,50, hvilket ikke er prangende. Det er svært at sige, hvorfor vi i Danmark ikke klarer os bedre, men det kan skyldes at der stadigvæk pågår en udrulning af 4G LTE på lave frekvensbånd i Danmark.

4G LTE tllgængelighed fra The State Of LTE 2018 (Foto:OpenSignal)

4G LTE tllgængelighed fra The State Of LTE 2018 (Foto:OpenSignal)

Rent hastighedsmæssigt klarer Danmark sig bedre med en gennemsnitlig overførselshastighed på 33,09 Mbit/s., hvilket er i top 10.

Sammenligner man både tilgængeligheden og hastigheden på 4G LTE netværkene så ligger vi i Danmark i top 10 på en del niendeplads med Canada.

4G LTE er hurtigere end Wifi

En anden spændende del af rapporten viser, at 4G LTE netværkene faktisk leverer hurtigere datahastigheder end Wi-Fi.

Når enhederne tester forbindelsen til internettet, så er den gennemsnitlige datahastighed hurtigere via 4G LTE (16,9 Mbit/s), mens Wi-Fi forbindelser kun leverer 14,0 Mbit/s.

Hele rapporten kan læses her.

Mere til historien

The State of LTE rapporten giver et fingerpeg omkring hastighed og tilgængelighed af 4G LTE netværk i mange lande. Men som læser skal du huske på, at rapporten ikke viser, hvor belastet de enkelte mobilnetværk er. Når gennemsnitshastigheden ikke er skyhøj i Danmark, så kan det f.eks. skyldes, at dataforbruget er højere i Danmark sammenlignet med andre lande – eller omvendt.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Tæt på 90 procent af amerikanske teenagere har en iPhone

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af de amerikanske teenagere har valgt iPhone, som deres mobil.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram