Spectre og Meltdown rammer Apple: Gør klar til opdatering

0

Milliarder af computerenheder verden er sårbare over for hackere. Apple sender opdatering ud en af de nærmeste dage.

Computereksperter fra Alphabet INC kom torsdag med en chokmelding om, at der er konstateret to graverende sikkerhedsfejl på de fleste processorer fra 1995 og frem.

Fejlene, som har fået navnene Spectre og Meltdown, betyder, at hackere har mulighed for at stjæle blandt andet passwords, data fra kreditkort og andre personfølsomme oplysninger fra stort set enhver moderne computerenhed der indeholder mikrochips fra de tre store producenter Intel Corp, Advanced Micro Devices INC (AMD) og ARM Holdings.

Systemopdatering kan løse fejlen

Producenterne har bekræftet fejlene, men insisterer på, at der ikke er tale om en fejl i produktdesignet.

Ifølge dem skal brugerne nu downloade en systemopdatering. Den gør det muligt for systemerne at stoppe de huller, der giver hackere adgang.

Således melder Apple, at der udsendes en opdatering i løbet af et par dage. Opdateringen er målrettet internetbrowseren Safari og vil fungere for Apple-produkterne iPhone, iPad og Mac.

Spectre og Meltdown

Meltdown har kun indflydelse på chips fra computergiganten Intel, mens Spectre har indflydelse på næsten alle computerchips, der er fremstillet det seneste årti.

Apple meddeler desuden, at alle Mac og andre enheder med styresystemet iOS er påvirket af både Meltdown og Spectre. Meltdown påvirker ikke Apples ure, skriver tech-giganten.

Onsdag eftermiddag sagde Intels topchef, Brian Krzanich, i et interview med mediet CNBC, at alle computerenheder – telefoner, pc’er m.m. vil blive ramt af det:

– “Men det vil variere fra produkt til produkt”, tilføjede Brian Krzanich.

Mere til historien

Tech-konsulentbureauet IDC har for få dage siden vurderet, at omkring ni ud af ti af de 1,5 milliarder computere og bærbare, der er i brug i dag, kører på Intels chip.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer