Spectre og Meltdown rammer Apple: Gør klar til opdatering

Milliarder af computerenheder verden er sårbare over for hackere. Apple sender opdatering ud en af de nærmeste dage.

Computereksperter fra Alphabet INC kom torsdag med en chokmelding om, at der er konstateret to graverende sikkerhedsfejl på de fleste processorer fra 1995 og frem.

Fejlene, som har fået navnene Spectre og Meltdown, betyder, at hackere har mulighed for at stjæle blandt andet passwords, data fra kreditkort og andre personfølsomme oplysninger fra stort set enhver moderne computerenhed der indeholder mikrochips fra de tre store producenter Intel Corp, Advanced Micro Devices INC (AMD) og ARM Holdings.

Systemopdatering kan løse fejlen

Producenterne har bekræftet fejlene, men insisterer på, at der ikke er tale om en fejl i produktdesignet.

Ifølge dem skal brugerne nu downloade en systemopdatering. Den gør det muligt for systemerne at stoppe de huller, der giver hackere adgang.

Således melder Apple, at der udsendes en opdatering i løbet af et par dage. Opdateringen er målrettet internetbrowseren Safari og vil fungere for Apple-produkterne iPhone, iPad og Mac.

Spectre og Meltdown

Meltdown har kun indflydelse på chips fra computergiganten Intel, mens Spectre har indflydelse på næsten alle computerchips, der er fremstillet det seneste årti.

Apple meddeler desuden, at alle Mac og andre enheder med styresystemet iOS er påvirket af både Meltdown og Spectre. Meltdown påvirker ikke Apples ure, skriver tech-giganten.

Onsdag eftermiddag sagde Intels topchef, Brian Krzanich, i et interview med mediet CNBC, at alle computerenheder - telefoner, pc'er m.m. vil blive ramt af det:

- "Men det vil variere fra produkt til produkt", tilføjede Brian Krzanich.

Mere til historien

Tech-konsulentbureauet IDC har for få dage siden vurderet, at omkring ni ud af ti af de 1,5 milliarder computere og bærbare, der er i brug i dag, kører på Intels chip.

Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
App optog lyd i hemmelighed

Et sikkerhedsfirma opdagede, at en app i Google Play Store gik fra at være nyttig til at blive ondsindet.

(mere…)
Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

GUIDE: Uskyldige mobilspil lænser data om vores børn og familie. Sådan stopper du dataindsamlingen fra telefonen.

(mere…)
Betaversionen af Android 14 er klar - du kan prøve den nu

Der er nu godt nyt, hvis du elsker at prøve nyt og har en Android-telefon. Android 14 beta er nemlig nu klar til en række enheder.

(mere…)
Sådan ser Google Pixel 7a ud – afsløret på video

En video af den kommende Google Pixel 7a er afsløret inden lanceringen. Se Pixel 7a ser ud her – og hvilke farver den kommer i.

(mere…)
Apple og Google går sammen for at forhindre sporing af brugere

Uønsket sporing af personer via Bluetooth-trackingenheder er et problem. Nu vil Apple og Google sætte nye standarder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram