Klager efter milliardbøde: Ny bøderegn truer Google

Kelkoo og Foundem er ikke tilfredse med Googles ændringer i søgeresultaterne i shopping-delen efter EU gav Google kæmpebøde.

Google

Google misbruger stadig sin position, lyder kritikken.

Nogle af de selskaber, der klagede over Google og fik EU og konkurrencekommissær Margrethe Vestager til at udstede en rekordstor bøde på 18 milliarder kroner, klager fortsat.

Det fortæller Margrethe Vestager til Berlingske Business.

Google har siden gigant-bøden ændret sin visning af søgeresultater inden for shopping for at undgå yderligere bøder. Men hvis den danske EU-kommissær konkluderer, at den amerikanske tech-gigant stadig misbruger sin dominerende position til, at skævvride konkurrencen ved at fremhæve egne produkter, kan det udløse dagbøder i størrelsesordenen 93 millioner kroner.

- "Jeg er begyndt at mødes med nogle af de selskaber, som forventede at få fordele af beslutningen, altså at de igen kunne blive fundet frem for at optræde i gennemsnit på side fire i et søgemønster. Og når jeg mødes med dem, hører jeg, at de ikke er glade for den måde, som Google implementerer det på", siger Margrethe Vestager blandt andet til Berlingske Business.

Vestager kan idømme Google dagbøder på op til fem procent af den daglige, globale omsætning i Googles moderselskab Alphabet, men altså kun, hvis Google beviseligt IKKE overholder påbuddet.

Både den britiske prissammenlignings­tjeneste Foundem, der tilbage i 2009 satte gang i Google-sagen med en klage til EU-Kommissionen, og kollegerne i prissammenligningstjenesten Kelkoo mener, at Googles ændringer af søgeresultaterne ikke slår igennem.

Således kalder direktør i Foundem, Shivaun Raff, det for "et røgslør", mens Kelkoos Richard Stables til den britiske avis The Telegraph siger, at Kelkoo ikke får volumen, og at Google fortsat får 99 procent af søgeresultaterne.

Googles Mark Jansen afviser beskyldningerne og siger til avisen, at Google har foretaget de ændringer som EU har krævet.

Mere til historien

Ifølge Berlingske Business havde Google en daglig omsætning i tredje kvartal 2017 på 300 millioner dollar. Fem procent svarer til 15 millioner dollars og med en kurs på 6,21 kroner løber en dagbøde i skrivende stund op i 93,12 millioner kroner.

Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Kan Microsoft give Google en mavepuster?

KOMMENTAR: 100 millioner brugere om dagen. Microsoft har teknologien til at ryste Google. Det bliver et helt nyt internet og ”SEO” er snart fortid.

(mere…)
Googles foldbare mobil er spottet igen

RYGTE: Google Pixel Fold er spottet igen, hvilket kunne indikere at en lancering er tæt på.

(mere…)
Hader du disse reklamer på YouTube?

Godt nyt hvis du er træt af forstyrrende reklamer på YouTube.

(mere…)
Datoen for Google I/O 2023 er klar

KORT NYT: Google har offentliggjort datoen for dette års udviklerkonference Google I/O.

(mere…)
Eksklusiv Pixel-funktion er klar til alle

Da Google Pixel-telefonerne kom på markedet, havde de en eksklusiv feature. Nu kommer ”magisk viskelæder” ud til alle.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram