Klager efter milliardbøde: Ny bøderegn truer Google

0

Kelkoo og Foundem er ikke tilfredse med Googles ændringer i søgeresultaterne i shopping-delen efter EU gav Google kæmpebøde.

Google
Google misbruger stadig sin position, lyder kritikken.

Nogle af de selskaber, der klagede over Google og fik EU og konkurrencekommissær Margrethe Vestager til at udstede en rekordstor bøde på 18 milliarder kroner, klager fortsat.

Det fortæller Margrethe Vestager til Berlingske Business.

Google har siden gigant-bøden ændret sin visning af søgeresultater inden for shopping for at undgå yderligere bøder. Men hvis den danske EU-kommissær konkluderer, at den amerikanske tech-gigant stadig misbruger sin dominerende position til, at skævvride konkurrencen ved at fremhæve egne produkter, kan det udløse dagbøder i størrelsesordenen 93 millioner kroner.

– “Jeg er begyndt at mødes med nogle af de selskaber, som forventede at få fordele af beslutningen, altså at de igen kunne blive fundet frem for at optræde i gennemsnit på side fire i et søgemønster. Og når jeg mødes med dem, hører jeg, at de ikke er glade for den måde, som Google implementerer det på”, siger Margrethe Vestager blandt andet til Berlingske Business.

Vestager kan idømme Google dagbøder på op til fem procent af den daglige, globale omsætning i Googles moderselskab Alphabet, men altså kun, hvis Google beviseligt IKKE overholder påbuddet.

Både den britiske prissammenlignings­tjeneste Foundem, der tilbage i 2009 satte gang i Google-sagen med en klage til EU-Kommissionen, og kollegerne i prissammenligningstjenesten Kelkoo mener, at Googles ændringer af søgeresultaterne ikke slår igennem.

Således kalder direktør i Foundem, Shivaun Raff, det for “et røgslør”, mens Kelkoos Richard Stables til den britiske avis The Telegraph siger, at Kelkoo ikke får volumen, og at Google fortsat får 99 procent af søgeresultaterne.

Googles Mark Jansen afviser beskyldningerne og siger til avisen, at Google har foretaget de ændringer som EU har krævet.

Mere til historien

Ifølge Berlingske Business havde Google en daglig omsætning i tredje kvartal 2017 på 300 millioner dollar. Fem procent svarer til 15 millioner dollars og med en kurs på 6,21 kroner løber en dagbøde i skrivende stund op i 93,12 millioner kroner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer