Netatmo vejrstation er must-have for vejrnørden

TEST: Vejrstationen fra Netatmo samler dit eget lokale vejr i smartphonen, men leverer også målinger fra andre brugere i hele verden. Vejrnørden vil elske Netatmo.

Netatmo vejrstation test

Netatmo vejrstation (Foto: Netatmo)

Jeg vil ikke kalde mig selv en vejrnørd, men jeg kan godt lide at følge med i vejret. Jeg er samtidigt typen, der bliver voldsomt irriteret, når (særligt) TV 2 Vejret overdramatiserer vejrudsigten. Den mindste tot sne så er en snestorm på vej, der vil lukke landet. Kraftig vind og en stormflod er på vej.

Netop derfor sætter jeg pris på at kunne følge med selv. Og efter installationen af vejrstationen fra Netatmo har jeg nu for alvor fået styr på vejret. Særligt mit personlige lokale vejr.

Et startsæt består af en indendørs og udendørs enhed. Vind- og regnmåler købes ved siden af. Dermed har du et par oplagte ønsker til fødselsdag og næste jul.

Netatmo er den moderne vejrstation til den nye tid hvor smartphonen er omdrejningspunktet for flere og flere ting i vores dagligdag. Jeg har testet Netatmo vejrstationen over en længere periode. Her får du mine oplevelser.

Alt er i appen

Omdrejningspunktet for systemet er en app til enten Android eller iOS. Faktisk “fylder” applikationen så meget, at det er et problem.

Selve vejrstationen er en alu cylinder, som er flot og diskret på en gang. Striben midt på kan lyse op i forskellige farver, hvilket primært aktiveres ved installationen.

Med ”et problem” mener jeg, at jeg savner muligheden for at aflæse temperaturen uden smartphonen. Vil jeg se inde- eller udendørstemperaturen skal applikationen åbnes.

Overraskende mange informationer

Netatmo

Hovedskærmen i Netatmo app (Foto: MereMobil.dk)

I applikationen åbner sig overraskende meget information. Også selvom du ikke har købt vind- eller regnmåleren.

Udover temperaturen er jeg blevet glad for CO2 målingerne. Her kan du se hvordan indeklimaet har det, og hvornår udluftning er påkrævet. Måleenheden er ”PPM”. Et tal over 1.000 indikerer, at vinduet skal åbnes et øjeblik, så der igen kan tænkes friske tanker i lokalet.

Du kan også følge støvniveauet samt luftfugtigheden.

Udendørsenheden måler, udover lufttryk, fugtighed og temperatur også forureningsniveauet i luften.

Alle målingerne gemmes i ens personlige brugerkonto, og der dannes grafer så udviklingen over tid dokumenteres.

Tilføjer du regn- og vindmåleren til systemet får du i sagens natur flere informationer, og når det pludselig begynder at regne, popper en notifikation frem på mobilen.

Vejret i skyen

Netatmo vindmåler

Netatmo vindmåler (Foto: Netatmo)

Det rigtig stærke element i Netatmo er samspillet med andre vejrstationer. Ikke blot i Danmark men i hele verden. Som udgangspunkt (med mindre du slår det fra) deles ens vejrdata med andre Netatmo brugere. Det sker anonymt.

På et kort kan du se hvad temperaturen er i nabobyen, andre steder i landet eller et sted i verden. Det er målinger lavet helt lokalt, og ikke på et centralt målested hos et vejrcenter som DMI. Du kan også se nedbør og vindstyrke/vindretning.

Når du skal på ferie, kan du altså se hvordan vejret er, præcis der hvor du skal bo.

Netatmo tager højde for unøjagtige målinger. Ved installationen angives i øvrigt i hvilken højde vindmåleren er placeret. Dette bliver en del af kalibreringen. Faktisk er der en del kalibreringsmuligheder for de super nørdede.

Alt efter hvordan dataene bruges og analyseres kan du dermed se om et regnvejr er på vej mod netop dig.

Herunder kan du se skærmbilleder fra appen. På eksempelvis kortet over Fyn vil du få flere og flere målinger, mere og mere lokalt, i takt med der zoomes ind.

Skærmbilleder fra Netatmo app

Perfekt til dit smarthome

Netatmo regnmåler

Netatmo regnmåler (Foto: Netatmo)

Netatmo passer perfekt ind i tidens trend hvor mere og mere i vores hjem kan lægges i kassen ”smarthome”.

Jeg har tidligere anmeldt blandt andet Danfoss Link (varmestyring via app), app-styrede smart-persienner, Philips Hue smartpærer, Chromecast, Apple TV og meget andet.

Der er ingen tvivl om, at vi fremadrettet vil se flere og flere dimser fra vores hverdag, der samles i smartphonen under overskriften smarthome, som for mig også inkluderer en tandbørste og robotplæneklipper.

TEST: Google Wifi gør det let at dække hele hjemmet med Wi-Fi

Konklusion: Jeg er vild med Netatmo

MereMobil.dk Anbefaler

MereMobil.dk Anbefaler

Jeg elsker Netatmo vejrstationen! I modsætning til meget andet vejrudstyr så ligner denne ikke en rumstation fra 70’erne. Den er lækkert designet, og passer ind i ethvert hjem. Selv den sureste indretningstrunte burde kunne finde plads i stuen, når manden i hussstanden skriver Netatmo på ønskesedlen. Og så er gaven sikret til manden der har “alt”.

Installationen er enkel. Applikationen er selvforklarende. Dataene præsenteres flot og overskueligt.

Det eneste jeg savner er et lækkert display til temperatur, eventuelt et tilkøb som ekstra modul, eller at dioderne på vejstationen med farver kunne indikere temperaturen.

Netatmo Annoncelink NWS01 startsæt koster ifølge Pricerunner ned til omkring 1.100 kroner. Annoncelink Regnmåleren NRG01-WW ligger til cirka 500 kroner, mens Annoncelink vindmåleren NWA01-WW koster omkring 700 kroner.

Vejrstationen fra Netatmo får min varmeste anbefaling. Kun den manglende mulighed for at se temperaturen uden en smartphone irriterer mig.

5 ud af 6 stjerner.

Fordele og ulemper

Fordele

– Lækkert design og enkelt opsætning
– Rigtigt mange data om vejret i et overskueligt layout
– Globalt vejrkort er genialt

Ulemper

– Ingen mulighed for at se temperaturen uden en smartphone
– Indendørsenheden kræver strøm fra stikkontakt

Mere til historien

Netatmo fungerer udelukkende via trådløst netværk (Wi-Fi). Der er ingen mulighed for kabeltilslutning.

Netatmo vejrstation
Det mener jeg om Xpeng G6 – jeg har også testet selv-parkering

PRØVEKØRT: Xpeng G6 kan konkurrere med Skoda Enyaq og Tesla Model Y, men ikke alt er fedt.

(mere…)
OnePlus 13: Jeg fanger chefen

PODCAST: Lyt til min dybdegående episode om den nye OnePlus topmodel, OnePlus 13, hvor jeg også fanger chefen for OnePlus i et "cold call".

(mere…)
OnePlus 13 er perfekt | TEST

(mere…)
Det læste du i 2024: Mest læste anmeldelser

Igen i 2024 havde vi MANGE forskellige produkter forbi til test. Her har vi samlet de mest læste anmeldelser i 2024.

(mere…)
Mine børn har testet AI-bamsen Poe

MINITEST: Så er den anmelderroste bamse endelig klar til Danmark. Mine børn og jeg har set nærmere på den.

(mere…)
Fik jeg en museskade af Magic Mouse? Er MX Ergo S-musen løsningen?

TEST: Jeg har prøvet om Logitech MX Ergo S kan erstatte min Apple Magic Mouse, som måske har givet mig en lille museskade.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram