7 grunde til at iPhone 7 er et bedre køb end iPhone 8

iPhone 8 er rigtig fed, men det er iPhone 7 også. Læs her hvad du ikke går glip af ved at købe en iPhone 7, fremfor den helt nye 8’er.

iPhone 7 (Foto: Apple)

iPhone 7 (Foto: Apple)

Smartphone-branchen ligner rigtigt meget mode- og bilbranchen. Der kommer løbende nye kollektioner og modeller, som ofte minder ret meget om sidste års kollektioner.

Blot fordi der kommer en ny faceliftet Ford, Audi eller Skoda, bliver den hidtil nyeste model, jo ikke dårlig af den grund. Og sådan er det også, når vi taler smartphones.

Apple har sendt iPhone 8 i butikkerne. På det ydre ligner den iPhone 7 utroligt meget, og naturligvis er der forskel, men sjældent vil du ikke opleve den store forandring ved dagligt brug.

Duel: iPhone 7 mod iPhone 8, her er forskellene

Prøv at lægge dine følelser på hylden, og lad fornuften råde. En brugt velholdt iPhone 7 er stadig et fantastisk godt køb. Jeg har samlet realiteterne om iPhone 7 og iPhone 8 herunder i syv punkter.

iPhone 7 vs. iPhone 8

  1. Kan du se forskel?
iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus bagside (Foto: Apple)

Når du har iPhone 7 ved siden af iPhone 8, gælder også plusmodellerne, kan du naturligvis godt se en lille forskel, men på afstand og i bybilledet vil du ikke kunne se om det er en 7’er eller 8’er.

Mange putter desuden telefonen i et cover, hvorefter det er helt umuligt at se forskel. Selv for kendere. Med andre ord. Du kan lige så godt købe en brugt.

Designmæssigt er begge telefonserier skåret over den samme arbejdstegning.

  1. Trådløs opladning koster ekstra

Trådløs opladning betyder, at du kan lægge telefonen på en særlig ladeplade, der er tilsluttet strøm. Herefter oplader telefonen, uden du skal sætte et kabel i. Det har den åbenlyse fordel, at der ikke er slid på Lightning porten og opladekablet.

Men trådløs opladning er markant langsommere end opladning med et kabel. Desuden skal du købe en trådløs oplader, der understøtter standarden Qi, hvis funktionen skal udnyttes.

Du skal forvente omkring 299 kroner og opefter, hvis du køber en ny trådløs oplader. Skal du have en i soveværelset, i køkkenet eller på kontoret er det altså en omfattende ekstraudgift, der kommer oven i telefonens pris.

  1. Maskinkraft du aldrig får brug for

På papiret er processorkraften i iPhone 8 markant kraftigere end forgængerne. Det svarer til, at du køber en bil med en meget større motor, end den gamle, men på grund af hastighedsgrænser, andre bilister og lignende, kan du stadig ikke køre hurtigere i den nye bil.

iPhone 8 kan køre hurtigere end iPhone 7, men så skal du virkelig også have behovet. Du skal spille nogle vilde og store spil med masser af 3D-grafik, lave videoredigering på telefonen eller benytte Augmented Reality (AR) før du vil opleve en forskel.

I dagligt brug på nyhedswebsites, mails, SMS og apps, som DBA, er der absolut ingen gevinst.

  1. Apps og muligheder er de samme

Både iPhone 7 og iPhone 8 kører styresystemet iOS 11, der på begge telefoner har de samme muligheder. Telefonerne fungerer ens og har de samme features. iPhone 8 har ingen software-baserede funktioner som iPhone 7 ikke også har – i grove træk.

  1. Mere vægt i lommen

Der er glas på for- og bagside af iPhone 8. Det er aluminium på iPhone 7’erne. Det betyder en vægtforøgelse. iPhone 8 har taget 10 gram på, mens plusmodellen er blevet 14 gram tungere. Det lyder måske ikke af meget, men du kan tydeligt mærke forskel.

Risikoen for glasbrud på bagsiden er markant større på iPhone 8-serien. Simpelthen fordi det er glas. En bule i alubagsiden på iPhone 7 vil med høj sandsynlighed betyde et glasbrud på en iPhone 8, hvis den blev udsat for det samme.

Du har altså med iPhone 8 fordoblet din risiko for brud på telefonen, fordi der nu er glas på begge sider.

  1. Hurtig opladning kan du alligevel ikke bruge

De nye iPhones understøtter hurtig-opladning. Dette er nyt, og egentlig en god funktion. Men også her kan du lige så godt købe en god brugt iPhone 7.

Hurtigopladning kan nemlig kun udnyttes, hvis du har en anden oplader, end den der medfølger i salgspakken.

Vil du bruge hurtig-opladning kan du benytte den oplader, som medfølger til en af de nye MacBook Pro computere (hvis du har sådan en), men her skal du så købe et kabel, der går fra USB Type-C til Lightning, da dette heller ikke medfølger. Altså endnu en ekstraudgift.

  1. Ekstra lommepenge til ferien

En brugt iPhone er markant billigere end en fabriksny. På DBA kan du sagtens finde en iPhone 7 (32 GB) fra 2.500 til 3.500 kroner i god stand. En tilsvarende ny koster 4.899 kroner. Du kan altså spare op mod 2.400 kroner ved at købe brugt. iPhone 8 koster 6.199 kroner for den billigste variant.

Du får mange flere lommepenge med på din næste ferie, hvis du vælger at finde en god brugt iPhone 7, fremfor at købe en ny iPhone 7 eller iPhone 8.

TEST: Kameraet i iPhone 8 Plus slår alt

Tre tips til brugtkøb af iPhone 7

Her er et par tips til brugtkøbet

  • Køb ikke en telefon der har fået skiftet skærm på et uautoriseret værksted
  • Brugsridser kan ikke undgås, men gå uden om en telefon der ser ramponeret ud
  • Alt originalt tilbehør og æske skal medfølge

Hvis du har en brugt iPhone, som du gerne vil sælge, så tjek her vores guide til iPhone salg. Skal din MacBook udskiftes, så er der også her rigtig god grund til at kigge på brugte computere, hvis du vil spare mange penge.

Mere til historien

Den største forskel, når du køber en ny iPhone, vil du opleve, hvis du går fra eksempelvis en iPhone 6 til iPhone 8. Eller måske fra iPhone 7 til iPhone X. Denne artikel er bragt i samarbejde med DBA Guide.

Her er Apples nye Password-app – vi har prøvet den

PRØVEKØRT: Vi har set nærmere på Apples nye Password-app, som kommer i efteråret 2024.

(mere…)
5 billige powerbanks til opladning af telefonen

GUIDE: Her er 5 powerbanks til under 200 kroner. Du får en billig powerbank, der er let at have med.

(mere…)
Robotplæneklipper? Her er min store 2024-guide

GUIDE: Her får du de mest udbredte myter og misforståelser omkring græsklipning og robotplæneklippere. Plus gode råd.

(mere…)
Sådan gennemtvinger du genstart af Apple Watch

TIP: Dit Apple Watch reagerer ikke? Sådan tvinger du en genstart af Apple Watch på 10 sekunder.

(mere…)
Her er 2 billigere alternativer til iPad Pro 2024

GUIDE: Den nye iPad Pro med M4-chip er ikke billig. Derfor har jeg set på 2 billigere alternativer til iPad Pro.

(mere…)
Nyd ferien og sæt din iPhone på SMS-feriesvar

TIP: Sådan sætter du din iPhone på SMS-autosvar, når du holder ferie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram