Her er Googles fede dimser du ikke kan købe
Pixel 2, Pixelbook, Google Home Max er alle fede produkter. Desværre går de uden om Danmark. Læs her hvad du går glip af.
I to en halv time præsenterede Google en række nye produkter, der alle som en er rigtigt spændende, men inden du læser videre så vær lige opmærksom på følgende: Produkterne vil ikke kunne købes i Danmark ej heller bestilles fra Googles webshop.
Google lancerer kun produkterne på få udvalgte markeder, og Danmark er desværre ikke på listen.
Det blev til to telefoner, et kamera, højtalere og en computer. Herunder får du et opstrammet overblik.
Pixel 2 og Pixel 2 XL – fede telefoner med top-kamera
I 2016 kom Pixel og Pixel XL. Begge telefoner fik rigtigt gode anmeldelser, også her på MereMobil.dk. Jeg vurderede, at Pixel er en af de mest interessante Android-smartphones på markedet.
– TEST: Google Pixel XL – nu er Android blevet voksen
Nu følges de op af Pixel 2 og Pixel 2 XL. Skærmstørrelsen er henholdsvis 5 og 6 tommer. Designet er ikke specielt banebrydende. Der er hverken kant-til-kant skærm eller en skærm, der fylder hele fronten, som på iPhone X.
Til gengæld er Pixel 2 helt fremme i bussen på kameraet, og har markeret sig hos kameratest-sitet DxOMark. De har udråbt Pixel 2 til at have det bedste kamera nogensinde i en smartphone. I videodelen har Google nu, som noget nyt, kombineret både optisk og digital billedstabilisator så kvaliteten skulle være endnu bedre.
– Pixel 2 sætter Galaxy Note 8 og iPhone 8 Plus på plads
Google præsenterede også eksempler på Augmented Reality (AR). Figurer fra Netflix serien Stranger Things blev lagt ind over virkeligheden som et digitalt lag. Det nye var, at figurerne kunne reagere på både omgivelser og hinanden.
En anden nyhed er, at Google har fjernet 3,5 mm jackstik fra telefonerne. Så nu hedder det trådløse headets, eller et headset med USB Type-C stik, hvis du vil høre musik i headset.
I USA kommer Pixel 2 til at koste 649 dollars for versionen med 64 GB hukommelse. 128 GB versionen koster 749 dollars. En Pixel 2 XL koster 849 dollars med 64 GB. Den store version med 128 GB er prissat til 949 dollars.
Vil du tættere på Pixel 2 og Pixel 2 XL så har vi skrevet en stor gennemgang af de nye Google-telefoner.
Pixelbook er en high-end Chromebook
Google kommer med en ny Chromebook. Navnet er Pixelbook. Prisen starter på 999 dollars. Det er for den skrabede model. Købere der ønsker den store konfiguration med Intel Core i7 processor, 16 GB RAM og 512 GB SSD skal slippe 1.649 dollars.
Computeren understøtter brug af en stylus-pen på skærmen. Dette er ekstraudstyr. Pixelbook Pen koster 99 dollars.
Pixebook har en skærmstørrelse på 12,3 tommer og kører styresystemet ChromeOS.
En smart detalje ved Pixelbook er i øvrigt Instant Tethering. Når computeren registrerer, at man er uden netforbindelse, så vil den automatisk koble sig på nettet via ens Pixel telefon.
Google beskrev Pixelbook som en highend Chromebook. Hidtil har Chromebooks været kendt som relativt billige alternativer til Windows-computere, hvilket har gjort dem interessant for særligt uddannelsesinstitutioner.
Vores seneste anmeldelser af Chromebooks fra Asus, Acer og HP finder du her.
Pixelbook kommer, som Googles andre produkter, også med indbygget Google Assistant.
Google Pixel Buds – headset med assistent
Et headset blev det også til i præsentationen. Google Pixel Buds er navnet. Dette headset har ligeledes indbygget Google Assistent. Det kan eksempelvis bruges til, at lave oversættelser i real-tid.
På scenen demonstrerede Google det ved en kvinde der talte svensk til en amerikansk mand. Samtalen blev så oversat til begge parter via Google Assistent.
Sammen med Pixel Buds får man en opladningsæske, der i alt kan bringe brugstiden op på 24 timer under de mest optimale forhold. I Pixel Buds sidder et batteri på 120 mAh mens æsken har 620 mAh yderligere.
Prisen er 159 dollars.
Google Home højtalere til hjemmet
Vi kender allerede Google Home – Googles digitale assistent, der kan svare på alt mellem himmel og jord. Denne får nu følgeskab af Google Home Mini og Google Home Max.
– PODCAST: Så vilde bliver de digitale assistener
Som navnene siger, er der tale om en lille og stor højtaler.
Formfaktoren, og features, bringer tankerne hen på Sonos multiroom-højtalere.
Google Home Max har såkaldt ”Smart Sound” hvor lyden automatisk tilpasses til omgivelserne. Det sker ved, at mikrofoner løbende måler ekko, absorbering og refleksioner i rummet, og optimerer lyden. Sonos har en lignende funktion kaldet “Trueplay”. Men i modsætning til Sonos så skal man ikke selv ”måle rummet op”. Det gør højtaleren selv, også når den flyttes til et andet sted. Faktisk sker justeringen inden for få sekunder.
Højtaleren, der også har Google Assistant indbygget, koster 399 dollars.
Den lille Google Home Mini er mere spiselig. Den koster 49 dollars. Google nævnte børn og børneværelset som et oplagt sted for Home Mini. Google introducerede kommandoen “Hey Google. Lets Learn”. Denne skulle sætte højtaleren i en særlig uddannelsestilstand.
Der kom en særlig broadcast-funktion, hvor der kan gives en besked til alle højtalere i huset. Så man f.eks. kan meddele ungerne, når maden er klar.
100 millioner nye svar
Det seneste år har Google tilføjet yderligere 100 millioner unikke svar til Google Assistant, og i den nye version kan assistenten kende forskel på, hvilket familiemedlem der taler til den. Dermed bliver svar på spørgsmål, og eksempelvis kalenderaftaler, automatisk målrettet den rigtige person.
Det sidste hardwareprodukt Google smed på bordet var Google Clips. Det er et lille kamera, der selv tager billeder af hvad den ser. Her bruger Google igen kunstig intelligens. Denne gang til at genkende ansigter, dyr m.v. Det skulle skabe helt unikke billeder af situationer hvor ungerne leger osv.
Google Clips er prissat til 249 dollars.
Tilgængeligheden er skuffende
Googles produkter er HELT vildt spændende, og Google udtrykker selv, at de gerne vil være en stor spiller på hardwareområdet. Desværre er det kun få udvalgte, der får adgang til produkterne, og det nordiske marked er helt udeladt.
Australien, Canada, Frankrig, Tyskland, Japan, Storbritannien og USA er de lande der typisk lanceres i.
Google Assistant er ikke lanceret på dansk, og da assistenten generelt er omdrejningspunktet for produkterne, kan man måske tildels godt forstå, at vi ikke er med. Omvendt virker det jo mærkeligt, at Google ikke giver os adgang til at købe produkterne online. Naturligvis med det forbehold, at Google Assistant taler engelsk.
Succeshistorien indenfor hardware hos Google er helt klart Chromecast, som vi kan købe i Danmark. Resten af produkterne er som nævnt spændende, men samtidigt også fuldstændigt ligegyldige. Desværre.
– TEST: Chromecast Ultra er alle pengene værd
Mere til historien
Da Google sidste år lancerede Pixel kunne den købes på enkelte webshops i Danmark. Produkterne var parallelimporterede, og prissat vanvittigt højt.