Google Maps hjælper dig med at parkere i 25 nye byer

Med Google Maps på mobilen er du godt hjulpet på en køretur til flere europæiske storbyer. Nu tilbyder tjenesten nemlig hjælp til parkering.

Google Maps husker dig på hvor du parkerede (Foto: Google)

Google Maps husker dig på hvor du parkerede (Foto: Google)

Googles parkerings-tjeneste i Google Maps skal nok gå hen og blive den succes, som den er blevet spået.

Google har nemlig rullet endnu 25 byer ud i Google Maps, så du hurtigt kan se, om du er på vej ind i et område, hvor det er svært at finde en parkeringsplads.

 – Husk hvor du parkerede med Google Maps

København er blandt de 25 nye byer, og det passer sikkert specielt de danske smartphone-brugere ganske godt.

En undersøgelse fra Analysevirksomheden AudienceProject viser nemlig, at Google Maps-appen er blandt de ti mest foretrukne blandt danskere.

Tjenesten blev lanceret i januar med de første 25 byer, som talte blandt andet New York og San Francisco.

Nu er der, udover København, også tilføjet følgende europæiske byer – som således ligger i fin køreafstand fra Danmark: Alicante, Amsterdam, Barcelona, Darmstadt, Düsseldorf, Køln, Madrid, Malaga, Milan, München, Paris, Prag, Rom, Stockholm, Stuttgart og Valencia.

Dertil kommer lidt mindre tilgængelige London, Manchester og Moskva samt de oversøiske byer Montreal, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Toronto og Vancouver.

Tjenesten fungerer ifølge Google på historiske data om parkeringsforhodene i den pågældende by tilsat en smule “machine learning magic”.

Det vil sige, at bilisten formentlig vil bruge kortere tid på at finde en parkeringsplads – eller måske stiller bilen og tager de offentlige tranportmideler til centrum af en hektisk by som London, New York eller Darmstadt.

Sammen med de 25 nye byer dukker der en ny funktion op. Google Maps tilbyder direkte hjælp til at finde en alternativ parkering end lige der, hvor bilisten opholder sig – plus en rutevejledning dertil.

Google Maps husker dig på hvor du parkerede (Foto: Google)

Google Maps husker dig på hvor du parkerede (Foto: Google)

P-tjenesten bliver større og udvides

Umiddelbart er der nok mange, som gerne vil udstede en bøde til Google for parkerings-tjenesten. Den er nemlig kun tilgængelig, hvis brugeren anvender en Android-mobil. Men forventningerne i branchen siger, at Google indenfor overskuelig tid gør tjenesten tilgængelig på iOS og dermed iPhone.

Samtidig er der store forventninger til, at antallet af byer vil vokse stødt – og hurtigt.

Mere til historien

For folk der rejser til USA vil der ud over ovennævnte byer i USA også være parkerings-tjeneste i Google Maps på en Android-mobil i følgende byer: Atlanta, Boston, Charlotte, Chicago, Cleveland, Dallas/Fort Worth, Denver, Detroit, Houston, Miami, Minneapolis/St. Paul, Orlando, Philadelphia, Phoenix, Pittsburgh, Portland, San Diego, Sacramento, San Francisco, Seattle, St. Louis, Tampa og Washington DC.

Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
Google Maps gør det nemmere at finde en ladestander til elbilen

Den nyeste version af Google Maps gør det lettere at finde frem til opladestandere til elbiler. Du kan endda søge ud fra ladeeffekt og stiktype.

(mere…)
Google Maps klar med brændstofbesparende ruter

En ny undersøgelse viser, at to ud af tre danskere gerne kører en omvej, hvis det betyder, at de kan spare på brændstoffet. Det kan Google Maps nu hjælpe med.

(mere…)
Google Maps giver elbiler den strømeffektive rute

Med en opdatering af Google Maps bliver det nemmere, at optimere brændstof eller strøm på sine ture.

(mere…)
Google Maps på vej med større opdatering

Google er på vej med en opdatering, som bringer forbedringer i Google Maps til Apple Watch, iPhone, CarPlay, Android og Android Auto.

(mere…)
Find vandreruter i Danmark på Google Maps

Dansk Vandrelaug har udvalgt 288 vandrestier rundt i det danske land, som netop har fundet vej til Google Maps. Se hvordan du finder vandreruter i Danmark.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram