Google Maps hjælper dig med at parkere i 25 nye byer

1

Med Google Maps på mobilen er du godt hjulpet på en køretur til flere europæiske storbyer. Nu tilbyder tjenesten nemlig hjælp til parkering.

Google Maps husker dig på hvor du parkerede (Foto: Google)
Google Maps husker dig på hvor du parkerede (Foto: Google)

Googles parkerings-tjeneste i Google Maps skal nok gå hen og blive den succes, som den er blevet spået.

Google har nemlig rullet endnu 25 byer ud i Google Maps, så du hurtigt kan se, om du er på vej ind i et område, hvor det er svært at finde en parkeringsplads.

 – Husk hvor du parkerede med Google Maps

København er blandt de 25 nye byer, og det passer sikkert specielt de danske smartphone-brugere ganske godt.

En undersøgelse fra Analysevirksomheden AudienceProject viser nemlig, at Google Maps-appen er blandt de ti mest foretrukne blandt danskere.

Tjenesten blev lanceret i januar med de første 25 byer, som talte blandt andet New York og San Francisco.

Nu er der, udover København, også tilføjet følgende europæiske byer – som således ligger i fin køreafstand fra Danmark: Alicante, Amsterdam, Barcelona, Darmstadt, Düsseldorf, Køln, Madrid, Malaga, Milan, München, Paris, Prag, Rom, Stockholm, Stuttgart og Valencia.

Dertil kommer lidt mindre tilgængelige London, Manchester og Moskva samt de oversøiske byer Montreal, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Toronto og Vancouver.

Tjenesten fungerer ifølge Google på historiske data om parkeringsforhodene i den pågældende by tilsat en smule “machine learning magic”.

Det vil sige, at bilisten formentlig vil bruge kortere tid på at finde en parkeringsplads – eller måske stiller bilen og tager de offentlige tranportmideler til centrum af en hektisk by som London, New York eller Darmstadt.

Sammen med de 25 nye byer dukker der en ny funktion op. Google Maps tilbyder direkte hjælp til at finde en alternativ parkering end lige der, hvor bilisten opholder sig – plus en rutevejledning dertil.

Google Maps husker dig på hvor du parkerede (Foto: Google)
Google Maps husker dig på hvor du parkerede (Foto: Google)

P-tjenesten bliver større og udvides

Umiddelbart er der nok mange, som gerne vil udstede en bøde til Google for parkerings-tjenesten. Den er nemlig kun tilgængelig, hvis brugeren anvender en Android-mobil. Men forventningerne i branchen siger, at Google indenfor overskuelig tid gør tjenesten tilgængelig på iOS og dermed iPhone.

Samtidig er der store forventninger til, at antallet af byer vil vokse stødt – og hurtigt.

Mere til historien

For folk der rejser til USA vil der ud over ovennævnte byer i USA også være parkerings-tjeneste i Google Maps på en Android-mobil i følgende byer: Atlanta, Boston, Charlotte, Chicago, Cleveland, Dallas/Fort Worth, Denver, Detroit, Houston, Miami, Minneapolis/St. Paul, Orlando, Philadelphia, Phoenix, Pittsburgh, Portland, San Diego, Sacramento, San Francisco, Seattle, St. Louis, Tampa og Washington DC.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer