Disse telefoner kan bruges til Wi-Fi Opkald hos dit teleselskab

15

Hvilke smartphones kan jeg bruge til Wi-Fi Opkald? Her får du overblikket over hvilke modeller, der understøtter Wi-Fi Opkald hos operatørerne.

Wi-Fi opkald på iPhone
Wi-Fi Opkald understøttes langt fra på alle telefoner.

Wi-Fi Opkald (ofte omtalt som Wi-Fi Calling) er en af de store nyskabelser i mobilnetværkene. Måske den vigtigste i nyere tid ud over forøgede hastigheder og dækninger.

Med Wi-Fi Opkald sender telefonen automatisk telefonopkald over ens lokale trådløse netværk (Wi-Fi), hvis dækningen fra mobilmasterne uden for huset er for dårlig. I korte træk giver teknologien bedre mobildækning indendørs, både der hvor mobilsignalerne generelt er dårlige, men også i huse og bygninger hvor vinduer, isolering og stål smadrer mobildækningen.

Selvom mange nyere telefoner som udgangspunkt understøtter Wi-Fi Opkald, fungerer det langt fra på alle mobilnetværk. Det kræver nemlig manuel konfiguration af mobilværket for hver enkelt model. Derfor er der også forskel på hvilke telefoner, de enkelte selskaber vælger at åbne for i deres netværk.

Vi har spurgt teleselskaberne i Danmark hvilke smartphones, der aktuelt er åbne for Wi-Fi Opkald i netop deres netværk. Herunder får du overblikket.

Telia er den eneste operatør, der endnu ikke har Wi-Fi Opkald aktiveret. Det vil, ifølge Telia, ske seneste i løbet af 2018.

BAGGRUND: Derfor er Wi-Fi Opkald en game-changer

Telefoner med Wi-Fi Opkald aktiveret hos operatørerne

3

Apple
iPhone 5s, 5c, SE, 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus og iPhone X

Samsung
Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy A3, Galaxy A5, Galaxy Note 4, Galaxy Note 8

Sony
Xperia XZ, Xperia X, Xperia X Compact


Telenor

Huawei
P10

iPhone
iPhone SE, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7, 8 og 8 Plus

Nokia
8

Samsung
Galaxy A3 2016, A3 2017, A5 2016, A5 2017, J3, J5, Note 4, Note 8, S5, S5 Neo, S6, S6 Edge, S7, S7 Edge, S8, S8+, Xcover 4.


Telia

Har endnu ikke åbnet for Wi-Fi Opkald i deres netværk


YouSee (TDC)

Apple
iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus og X

Huawei
P10

Samsung
Galaxy A3 2017, A5 2017, S6, S6 Edge, S7, S7 Edge, S8 og S8+


Listerne er opdateret den 21. september 2017

Mere til historien

Det er forskelligt om det kun er moderselskabet der tilbyder Wi-Fi Opkald, eller det også er aktiveret hos de underliggende selskaber. Eksempelvis hos Telenor tilbydes Wi-Fi Opkald til CBB’s kunder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer