Sådan er Jabra Elite Sport og JBL Inspire 500

MINITEST: Jabra Elite Sport og JBL Inspire 500 er to trådløse headsets til sport. Vi afprøver, om du kan nøjes med den billigste og spare 1.000 kroner.

Jabra Elite Sport JBL Inspire 500 a

Jabra Elite Sport og JBL Inspire 500 (Grafik: MereMobil.dk)

Headsets til sport og andre aktiviteter

Hvis du mangler et Bluetooth headset af høj kvalitet, går man stort set aldrig fejl af Jabra. Der kan sagtens findes billigere alternativer, men Jabra har en fremragende historik, når det kommer til gode produkter.

Jabra Elite Sport, har vist sig at være glimrende, men ikke uden problemer. JBL Inspire 500 er markant billigere og med andre kompromisser. Over en længere periode har jeg brugt disse headsets, også til andet end sport. Her får du nogle af mine oplevelser.

Uanset om man dyrker sport eller blot skal høre f.eks. podcasts og musik til havearbejdet, er headsets uden ledning at foretrække. Når ledningerne er væk kommer den næste udfordring; kan headsettet sidde godt og stabilt i ørerne, uden man får ondt eller det falder ud.

FAKTA Jabra har tidligere fået lavet en stor international undersøgelse om folks forhold til ledninger i headsets. 77 procent af deltagerne svarede, at de foretrækker at træne uden ledninger.

Tilpas Elite Sport til dine ører

Jabra Elite Sport

Jabra Elite Sport i oplade og transportæske (Foto: Jabra)

Med Jabra Elite Sport har du en unik mulighed for at tilpasse headsettet til præcis dine ører. Der medfølger seks sæt EarGels. Tre størrelser i skum og tre størrelser i silikone. Dertil kommer tre størrelser EarWings. EarGels er den lille dut der sidder inde i øret. EarWings holder det hele fast i ørets indre kant.

Jeg har prøvet alle mulige kombinationer, og synes et langt stykke hen ad vejen jeg har fundet noget der fungerer, men det er (i mine ører) ikke et hundrede procent match. Jeg vil kalde det ”det bedst opnåelige”.

EarWings har været den største udfordring. Jeg kan simpelthen ikke ramme den størrelse, der giver det helt præcise fit. Alt efter hvor meget man sveder kan der også være forskel på hvor glat øret er, hvilket har betydning for om headsettet sidder godt. Jeg har ikke direkte tabt det, men jeg skal ind i mellem justere det på plads.

Går ud over lyden

Når headsettet ikke passer helt perfekt går det ud over lyden. Den lækre dyb bas må jeg undvære, med mindre jeg med fingrene presser headsettet helt ind hvorefter det langsomt glider ud. Til de fleste tider lyder det som en højtaler, hvor bassen er skruet langt ned.

Jabra Elite Sport er ikke et hi-fi headset til store musikoplevelser, men et headset der uden ledninger bringer musikken med til træningen.

På en opladning leverer Elite Sport op til 5 timers batteritid ved streaming af musik og tracking af data, står der i materialet. Det er på niveau med Apple AirPods. Dertil kommer IP67 certificering, der gør headsettet sved- og vandtæt. Jabra giver tre års garanti mod funktionsfejl som følge af sved.

I materialet noterer Jabra i øvrigt, at man kan få 9 timers batteritid. Det er målt på den måde, at man har opladet headsettet hjemmefra, og så hver tredje time lader det op i den medfølgende oplade æske.

Alt efter hvor store wings og gels du har sat på, kan der være problemer med at få æsken til at lukke helt. Det synes jeg er at betragte som en håbløs fejl i produktdesignet.

Brug Elite Sport sammen med din favorit app

Jabra Elite Sport understøttes af blandt andet Endomondo, Runkeeper, Runtastic, Codoon, MapMyFitness og Strava. Dertil kommer Jabras egen app kaldet Jabra Sport Life.

Hvis ikke du allerede har en fortrukken træningsapp så kan du gratis anvende Jabra Sport, der findes til både Android og iOS. Jeg bruger selv Endomondo, og her var der ingen problemer med at få forbindelse til Elite Sport inklusive pulssensoren.

På hver øreprop sidder i øvrigt en række knapper. Disse bruges til betjeningen af lydstyrke, musik og indgående opkald. Men helt ærligt sidder de temmelig bøvlet og kan være vanskelige at skelne fra hinanden.

Screenshots fra Jabra Sport app

Et alternativ: JBL Inspire 500

JBL Inspire 500

JBL Inspire 500 (Foto: JBL)

Jeg har også prøvet et semi-trådløst headset fra JBL. Inspire 500 der består af to ørepropper, og en lille ledning rundt om nakken. Kommunikationen med telefonen sker via Bluetooth.

JBL Inspire 500 passer umiddelbart bedre i mine ører, og sidder bedre og mere behageligt, end Jabra Elite Sport. Fordi de sidder godt så er lydkvaliteten også meget bedre.

Dette headset har så omvendt den ulempe, at ledningen knirker i ørepropperne. Det er direkte irriterende at høre på. Ørepropperne har da også en markant ringere fysisk kvalitet end på Jabra, men prisen er så også en tredjedel.

Dermed følger to sæt gummi-ørepropper. Der er ingen særlig trænings-app, pulsmåler eller andet af den slags.

TEST: Apple AirPods har genial paring men lyden skuffer

Konklusion: To forskellige målgrupper

Er du nybegynder inden for løb og sport er JBL Inspire 500 et godt bud på et trådløst sportsheadset, hvis du kan leve med knirkelydene. Ifølge Annoncelink Pricerunner koster Inspire 500 omkring 450 kroner.

Jabra Annoncelink Elite Sport koster mellem 1.500 og 2.000 kroner. Altså et helt andet prisniveau. Her får du så også indbygget pulsmåler, opladeæske med strøm til to fulde opladninger og en masse entusiast-funktioner.

Med Jabra skal du huske, at bruge god tid på at få EarGels og EarWings til at passe helt perfekt. Og måske er dine ører slet ikke egnet til netop denne type headset.

Konklusionen bliver, at Jabra og JBL så ganske absolut er produkter til to forskellige målgrupper i det samme segment.

Andre sport-headsets fra Jabra

SE OGSÅ: Se hele udvalget af JBL hos Telia Annoncelink

Mere til historien

I en minitest som denne uddeler vi ikke karakterer kun oplevelser og erfaringer med produkterne.

Læs også:
Dette headset kan bruges med iPhone mens du lader

Samsung Galaxy Z Flip6 er et fremskridt | Test

TEST: Samsung Galaxy Flip6 er et skridt frem fra Galaxy Flip5, men der er stadig udfordringer. Her kan du læse min test af 2024-klaptelefonen.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
OnePlus Nord CE 4 Lite er lidt for “lite” | Test

MINE INDTRYK: Inden sommerferien ramte præsenterede OnePlus den nye lavprismodel Nord CE 4 Lite. Er den værd at købe?

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Jeg har prøvet et MEGA-solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
OnePlus Nord 4 er alt du behøver | Test

TEST: Denne budget-telefon vil de fleste blive glade for. OnePlus Nord 4 har alt du behøver og ikke ret mange problemer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram