Sådan er Jabra Elite Sport og JBL Inspire 500

MINITEST: Jabra Elite Sport og JBL Inspire 500 er to trådløse headsets til sport. Vi afprøver, om du kan nøjes med den billigste og spare 1.000 kroner.

Jabra Elite Sport JBL Inspire 500 a

Jabra Elite Sport og JBL Inspire 500 (Grafik: MereMobil.dk)

Headsets til sport og andre aktiviteter

Hvis du mangler et Bluetooth headset af høj kvalitet, går man stort set aldrig fejl af Jabra. Der kan sagtens findes billigere alternativer, men Jabra har en fremragende historik, når det kommer til gode produkter.

Jabra Elite Sport, har vist sig at være glimrende, men ikke uden problemer. JBL Inspire 500 er markant billigere og med andre kompromisser. Over en længere periode har jeg brugt disse headsets, også til andet end sport. Her får du nogle af mine oplevelser.

Uanset om man dyrker sport eller blot skal høre f.eks. podcasts og musik til havearbejdet, er headsets uden ledning at foretrække. Når ledningerne er væk kommer den næste udfordring; kan headsettet sidde godt og stabilt i ørerne, uden man får ondt eller det falder ud.

FAKTA Jabra har tidligere fået lavet en stor international undersøgelse om folks forhold til ledninger i headsets. 77 procent af deltagerne svarede, at de foretrækker at træne uden ledninger.

Tilpas Elite Sport til dine ører

Jabra Elite Sport

Jabra Elite Sport i oplade og transportæske (Foto: Jabra)

Med Jabra Elite Sport har du en unik mulighed for at tilpasse headsettet til præcis dine ører. Der medfølger seks sæt EarGels. Tre størrelser i skum og tre størrelser i silikone. Dertil kommer tre størrelser EarWings. EarGels er den lille dut der sidder inde i øret. EarWings holder det hele fast i ørets indre kant.

Jeg har prøvet alle mulige kombinationer, og synes et langt stykke hen ad vejen jeg har fundet noget der fungerer, men det er (i mine ører) ikke et hundrede procent match. Jeg vil kalde det ”det bedst opnåelige”.

EarWings har været den største udfordring. Jeg kan simpelthen ikke ramme den størrelse, der giver det helt præcise fit. Alt efter hvor meget man sveder kan der også være forskel på hvor glat øret er, hvilket har betydning for om headsettet sidder godt. Jeg har ikke direkte tabt det, men jeg skal ind i mellem justere det på plads.

Går ud over lyden

Når headsettet ikke passer helt perfekt går det ud over lyden. Den lækre dyb bas må jeg undvære, med mindre jeg med fingrene presser headsettet helt ind hvorefter det langsomt glider ud. Til de fleste tider lyder det som en højtaler, hvor bassen er skruet langt ned.

Jabra Elite Sport er ikke et hi-fi headset til store musikoplevelser, men et headset der uden ledninger bringer musikken med til træningen.

På en opladning leverer Elite Sport op til 5 timers batteritid ved streaming af musik og tracking af data, står der i materialet. Det er på niveau med Apple AirPods. Dertil kommer IP67 certificering, der gør headsettet sved- og vandtæt. Jabra giver tre års garanti mod funktionsfejl som følge af sved.

I materialet noterer Jabra i øvrigt, at man kan få 9 timers batteritid. Det er målt på den måde, at man har opladet headsettet hjemmefra, og så hver tredje time lader det op i den medfølgende oplade æske.

Alt efter hvor store wings og gels du har sat på, kan der være problemer med at få æsken til at lukke helt. Det synes jeg er at betragte som en håbløs fejl i produktdesignet.

Brug Elite Sport sammen med din favorit app

Jabra Elite Sport understøttes af blandt andet Endomondo, Runkeeper, Runtastic, Codoon, MapMyFitness og Strava. Dertil kommer Jabras egen app kaldet Jabra Sport Life.

Hvis ikke du allerede har en fortrukken træningsapp så kan du gratis anvende Jabra Sport, der findes til både Android og iOS. Jeg bruger selv Endomondo, og her var der ingen problemer med at få forbindelse til Elite Sport inklusive pulssensoren.

På hver øreprop sidder i øvrigt en række knapper. Disse bruges til betjeningen af lydstyrke, musik og indgående opkald. Men helt ærligt sidder de temmelig bøvlet og kan være vanskelige at skelne fra hinanden.

Screenshots fra Jabra Sport app

Et alternativ: JBL Inspire 500

JBL Inspire 500

JBL Inspire 500 (Foto: JBL)

Jeg har også prøvet et semi-trådløst headset fra JBL. Inspire 500 der består af to ørepropper, og en lille ledning rundt om nakken. Kommunikationen med telefonen sker via Bluetooth.

JBL Inspire 500 passer umiddelbart bedre i mine ører, og sidder bedre og mere behageligt, end Jabra Elite Sport. Fordi de sidder godt så er lydkvaliteten også meget bedre.

Dette headset har så omvendt den ulempe, at ledningen knirker i ørepropperne. Det er direkte irriterende at høre på. Ørepropperne har da også en markant ringere fysisk kvalitet end på Jabra, men prisen er så også en tredjedel.

Dermed følger to sæt gummi-ørepropper. Der er ingen særlig trænings-app, pulsmåler eller andet af den slags.

TEST: Apple AirPods har genial paring men lyden skuffer

Konklusion: To forskellige målgrupper

Er du nybegynder inden for løb og sport er JBL Inspire 500 et godt bud på et trådløst sportsheadset, hvis du kan leve med knirkelydene. Ifølge Sponseret link Pricerunner koster Inspire 500 omkring 450 kroner.

Jabra Sponseret link Elite Sport koster mellem 1.500 og 2.000 kroner. Altså et helt andet prisniveau. Her får du så også indbygget pulsmåler, opladeæske med strøm til to fulde opladninger og en masse entusiast-funktioner.

Med Jabra skal du huske, at bruge god tid på at få EarGels og EarWings til at passe helt perfekt. Og måske er dine ører slet ikke egnet til netop denne type headset.

Konklusionen bliver, at Jabra og JBL så ganske absolut er produkter til to forskellige målgrupper i det samme segment.

Andre sport-headsets fra Jabra

SE OGSÅ: Se hele udvalget af JBL hos Telia Sponseret link

Mere til historien

I en minitest som denne uddeler vi ikke karakterer kun oplevelser og erfaringer med produkterne.

Læs også:
Dette headset kan bruges med iPhone mens du lader

Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Xiaomi 14 Ultra test | Muligvis årets bedste telefonkamera

TEST: Xiaomi 14 Ultra er en stor og kraftfuld smartphone med masser af RAM og lagerplads. Men det er, når du starter kameraet, at du for alvor bliver imponeret.

(mere…)
Sennheiser Accentum Plus test | fantastisk til prisen

TEST: Vil du have hovedtelefoner med aktiv støjreduktion og god lydkvalitet til en god pris? Læs min Sennheiser Accentum Plus test her.

(mere…)
Samsung Galaxy A55 test | faktisk ret god billigtelefon

TEST: Denne telefon bringer dig ned i gear! Kameraet og batteritiden overrasker men ydelsen er begrænset. Læs min Galaxy A55 test her.

(mere…)
Det bedste smartwatch til Android-telefoner

DUELTEST: Lang batteritid eller omfattende sundhedsdata. Det er hovedforskellene på disse to smartwatches.

(mere…)
Min mening om Xiaomi 14

VIDEO: Xiaomi 14 er på papiret en spændende topmodel-smartphone med Leica-kamera. Desværre er den for dyr og ikke så god som konkurrenterne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram