San Marino kommer først med 5G

Allerede næste år udrulles 5G i lilleputnationen San Marino. To år før alle andre steder.

Den lille bjergstat San Marino, der ligger omkranset af Italien, er et af verdens mindste lande, men det betyder ikke, at nationen ikke er med på beatet.

Lilleputnationen bliver nemlig den første i Europa, og dermed også et af de første lande i verden, med 5G dækning. Det skriver Business.dk.

Ericsson 5G mobilsite

Ericsson 5G mobilmast

Mens de fleste teleselskaber først forventer at 5G bliver udrullet omkring år 2020, så satser San Marino på, at republikkens 61 km2 og alle 33.000 indbyggere kan få adgang til 5G allerede i 2018.

Det er teleselskabet Telecom Italia, som står bag udrulningen af 5G i San Marino. Efter planen vil teleselskabet fordoble antallet af mobilmaster og antenner i San Marino for at kunne dække den lille bjergnation med 5G.

Telecom Italia vil derefter bruge San Marino som “testlaboratorium” hvor 5G afprøves før selskabet udruller 5G i andre dele af teleselskabets netværk.

Ifølge Business.dk har Telecom Italia lettere ved at lave et 5G netværk i San Marino, fordi den lille bjergstat har færre lovmæssige begrænsninger på teleområdet sammenlignet med Italien.

Mere til historien

5G er ikke en enkelt standard. Der er mere tale om en række forskellige teknologier, som teleselskaberne kan til eller fravælge. Man kan derfor ikke tale om én teknologi, men derimod om mange forskellige teknologier, som hver især udgør en lille del af fremtidens mobilnetværk.

Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
iPhone 15-modellerne scorer højt på download

En dataindsamling fra Ookla bekræfter en væsentlig download-forbedring for iPhone 15-serien.

(mere…)
Prisnedsættelse på 5G-bredbånd fra 3

En router med frit dataforbrug, hvor du blot skal sætte stikket i, er blevet billigere hos 3.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram