San Marino kommer først med 5G

0

Allerede næste år udrulles 5G i lilleputnationen San Marino. To år før alle andre steder.

Den lille bjergstat San Marino, der ligger omkranset af Italien, er et af verdens mindste lande, men det betyder ikke, at nationen ikke er med på beatet.

Lilleputnationen bliver nemlig den første i Europa, og dermed også et af de første lande i verden, med 5G dækning. Det skriver Business.dk.

Ericsson 5G mobilsite
Ericsson 5G mobilmast

Mens de fleste teleselskaber først forventer at 5G bliver udrullet omkring år 2020, så satser San Marino på, at republikkens 61 km2 og alle 33.000 indbyggere kan få adgang til 5G allerede i 2018.

Det er teleselskabet Telecom Italia, som står bag udrulningen af 5G i San Marino. Efter planen vil teleselskabet fordoble antallet af mobilmaster og antenner i San Marino for at kunne dække den lille bjergnation med 5G.

Telecom Italia vil derefter bruge San Marino som “testlaboratorium” hvor 5G afprøves før selskabet udruller 5G i andre dele af teleselskabets netværk.

Ifølge Business.dk har Telecom Italia lettere ved at lave et 5G netværk i San Marino, fordi den lille bjergstat har færre lovmæssige begrænsninger på teleområdet sammenlignet med Italien.

Mere til historien

5G er ikke en enkelt standard. Der er mere tale om en række forskellige teknologier, som teleselskaberne kan til eller fravælge. Man kan derfor ikke tale om én teknologi, men derimod om mange forskellige teknologier, som hver især udgør en lille del af fremtidens mobilnetværk.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer