Nokia og Carl Zeiss vil være stærke igen

Nokia og Carl Zeiss er gået sammen om, at sætte nye standarder for billeder taget med smartphone.

Carl Zeiss (Kilde: Pixabay.com)

Carl Zeiss (Kilde: Pixabay.com)

Nokia og Carl Zeiss satser igen på, at blive et stærkt team på mobilmarkedet.

Således meddeler selskabet bag Nokia, HMD Global, at det har underskrevet et eksklusivt partnerskab med optikproducenten Zeiss.

Partnerskabet skal frembringe den "ultimative billeddannelseserfaring, som er muligt på en smartphone" og sætte "nye billedstandarder inden for smartphoneindustrien".

Ambitionerne er således høje, men de to virksomheder har også en historik at have det i.

Nokia og Zeiss gik sammen allerede for over ti år siden og har har blandt andet skabt den første mobiltelefon med multimoda pixel og PureView.

Ved at genopbygge partnerskabet, søger Nokia igen at hæve baren for smartphone-kameraer:

- "Med en fælles ambition om at fremme kvaliteten af ​​den samlede billeddannelseserfaring på smartphones, der spænder over hele økosystemet fra software, tjenester, gennem til skærmkvalitet og optisk design, vil partnerskabet se, at Zeiss og HMD Global udvikler standarddefinerede billeddannelsesmuligheder og samtidig bringe Zeiss-mærket tilbage til Nokia smartphones," skriver Nokia i en pressemeddelelse.

Mere til historien

Tyskeren Carl Zeiss grundlagde i 1846 en fabrik i byen Jena i den tyske delstat Thüringen. Fabrikken har nu i 170 år været en afgørende spiller på markedet for optiske instrumenter, som mikroskoper, kikkerter og objektiver til kameraer. Dog var Zeiss-fabrikkerne offer efter 2. verdenskrig. Fabrikken blev nemlig i 1946 demonteret, og maskiner og specialister sendt til Sovjetunionen.

3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Ingen nye Nokia-topmodeller på vej

Producenten bag Nokia-brandet, HMD Global, bekræfter, at de ikke har nogle topmodeller på vej. I stedet satser på mere budgetvenlige smartphones.

(mere…)
Ny billige Nokia C-modeller kan købes nu

Nokias C-modeller har ret stor succes på verdensplan. Nu er Nokia klar med tre nye C-modeller. To af disse modeller finder også vej til Danmark. Læs om dem her.

(mere…)
Nokia G11 og G21 er nye prisbillige smartphones

Er budgettet til en smartphone max 1.500 kroner, så skal du måske se nærmere på Nokia G11 og Nokia G21, som er nye prisbillige smartphones.

(mere…)
Nokias bedrift - retrokig på Nokia N95

RETRO: Vi ser tilbage på modtagelsen af Nokia N95, der var banebrydende for sin tid.

(mere…)
Stem på din mobilfavorit i Årets Mobil 2021

AFSTEMNING: Så er afstemningen til Årets Mobil 2021 i gang. Du kan stemme på din favorit fra 2021 her. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram