Nokia og Carl Zeiss vil være stærke igen

2

Nokia og Carl Zeiss er gået sammen om, at sætte nye standarder for billeder taget med smartphone.

Carl Zeiss (Kilde: Pixabay.com)
Carl Zeiss (Kilde: Pixabay.com)

Nokia og Carl Zeiss satser igen på, at blive et stærkt team på mobilmarkedet.

Således meddeler selskabet bag Nokia, HMD Global, at det har underskrevet et eksklusivt partnerskab med optikproducenten Zeiss.

Partnerskabet skal frembringe den “ultimative billeddannelseserfaring, som er muligt på en smartphone” og sætte “nye billedstandarder inden for smartphoneindustrien”.

Ambitionerne er således høje, men de to virksomheder har også en historik at have det i.

Nokia og Zeiss gik sammen allerede for over ti år siden og har har blandt andet skabt den første mobiltelefon med multimoda pixel og PureView.

Ved at genopbygge partnerskabet, søger Nokia igen at hæve baren for smartphone-kameraer:

– “Med en fælles ambition om at fremme kvaliteten af ​​den samlede billeddannelseserfaring på smartphones, der spænder over hele økosystemet fra software, tjenester, gennem til skærmkvalitet og optisk design, vil partnerskabet se, at Zeiss og HMD Global udvikler standarddefinerede billeddannelsesmuligheder og samtidig bringe Zeiss-mærket tilbage til Nokia smartphones,” skriver Nokia i en pressemeddelelse.

Mere til historien

Tyskeren Carl Zeiss grundlagde i 1846 en fabrik i byen Jena i den tyske delstat Thüringen. Fabrikken har nu i 170 år været en afgørende spiller på markedet for optiske instrumenter, som mikroskoper, kikkerter og objektiver til kameraer. Dog var Zeiss-fabrikkerne offer efter 2. verdenskrig. Fabrikken blev nemlig i 1946 demonteret, og maskiner og specialister sendt til Sovjetunionen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer