Fem tips til din OnePlus 5

TIP: Få mere ud af din OnePlus 5! Vi giver dig fem gode tips til din telefon.

Skærmbillede fra OnePlus 5 (Foto: MereMobil.dk)

Skærmbillede fra OnePlus 5 (Foto: MereMobil.dk)

OnePlus 5 er en super hurtig og lækker telefon fyldt med fede features. Hvis du er en af de mange danskere, som har købt en OnePlus telefon, er der masser af gode funktioner i Oxygen styresystemet, der er værd at kende til. Vi giver dig her fem funktioner, som du måske ikke kender.

Åbn dit kamera hurtigt

De fleste af os kender nok til den situation, hvor vi ser det perfekte kamera-moment, men inden vi har fået telefonen låst op og har startet kamera-app’en, er det væk. Heldigvis har OnePlus 5 indbygget en hurtig genvej til at aktivere kameraet. Når du dobbelt-klikker på strømknappen, som sidder på højre side af telefonen, åbner kamera-applikationen. Genvejen virker både med tændt og slukket skærm. Så kan du nemt få det gode sommerbillede i kassen.

TEST: OnePlus 5 – god men så heller ikke bedre

Undgå at blive forstyrret, når du spiller

Det kan være utroligt irriterende, at der pludselig popper notifikationer op mens, du er i gang med at sætte en high-score i dit yndlingsspil. Heldigvis kan du undgå forstyrrelser mens, du spiller, for på OnePlus 5, kan du slå forstyrrelser fra mens du spiller. For at aktivere funktionen, skal du åbne indstillinger. Herefter skal du rulle ned til Advancerede og klikke på Spiller, vil ikke forstyrres. Her kan du slå meddelelser til og fra, samt låse knapperne i bunden af telefonen, så du ikke rammer dem ved et uheld under et spil.

Aktiver Shelf-funktionen

OnePlus 5 har, ligesom de tidligere OnePlus telefoner, en såkaldt Shelf-funktion. Med Shelf aktiveret, kan du stryge mod højre fra startskærmen for at tilgå Shelf. Du får nu hurtig-adgang til dine meste benyttede kontakter, apps og noter. Du har også mulighed for selv at tilføje widgets til Shelf-siden. Du aktivere Shelf ved at navigere til din startskærm og holde fingeren nede på skærmen. Når du trykker på indstillinger, kan du slå Shelf til eller fra.

Læse og nattetilstand

En af de unikke features på OnePlus 5 er læsetilstanden. Med den aktiveret bliver skærmen sort/hvid, og dette skulle gøre det mere behageligt at læse på telefonen. Kontrasten bliver også øget en smule for at give lidt af samme læsefornemmelse som på en e-reader. Du aktiverer læsetilstanden ved at gå ind i Indstillinger og åbne Skærm.  Når du klikker på Læsetilstand har du mulighed for at slå funktionen til og fra. Du kan også vælge, om funktionen skal aktiveres automatisk, når du bruger bestemte apps.

Under menupunktet Skærm har du også mulighed for at slå Nattetilstand til. Denne funtktion skruer ned for det blå lys, og gør skærmen mere gullig. Dette skulle gøre øjnene mindre trætte, hvis du bruger din telefon om aftenen. Du kan selv styre, hvor intens du gerne vil have tilstanden, og om den selv skal aktivere på et bestemt tidspunkt.

DxOMark fælder dom over kameraet i OnePlus 5

Fang hele skærmen, når du tager skærmbilleder

En lækker funktion på OnePlus 5 er muligheden for at tage skærmbilleder af hele hjemmesider eller en messengertråd. OnePlus 5 kan nemlig tage et ekstra langt skærmbillede, som gør det muligt at fange alt det, som er udenfor skærmen. Du tager et skærmbillede ved at holde strøm og volume-ned knapperne inde samtidigt. For at aktivere et langt skærmbillede trykker du på det rektanglede ikon (til venstre for skraldespandsikonet), og nu ruller skærmen ned automatisk. Du stopper skærmbilledet ved at trykke på skærmen.

Mere til historien

Som et lille bonus-tip er vi, her på MereMobil, ganske begejstrede for den fysiske knap til valg af lydtilstande, som sidder på venstre side af telefonen. Alert slideren, som den så fint hedder, har tre tilstande: Ring, Vil ikke forstyrres og Lydløs. Knappen gør det nemt at skifte lydtilstand uden at kigge på telefonen. Den knap så vi gerne på flere telefoner.

Ny variant af OnePlus Watch 2 er snart tilgængelig

OnePlus er på vej med en ny variant af deres populære OnePlus Watch 2. Det bliver tilgængeligt i næste uge.

(mere…)
OnePlus klar med ny tablet

KORT NYT: OnePlus har netop lanceret en ny mellemklasse-tablet, som allerede lander i handlen i næste uge.

(mere…)
Rygter om ny tablet fra OnePlus – OnePlus Pad 2?

KORT NYT: Der svirrer lige nu rygter om, at OnePlus er på vej med en ny generation af deres tablet. Læs de seneste rygter om OnePlus Pad 2 her.

(mere…)
OnePlus klar med Eraser AI på udvalgte modeller

OnePlus er klar med AI-funktionen Eraser AI på udvalgte modeller og teaser for flere AI funktioner kommer i år.

(mere…)
Det bedste smartwatch til Android-telefoner

DUELTEST: Lang batteritid eller omfattende sundhedsdata. Det er hovedforskellene på disse to smartwatches.

(mere…)
Nye OnePlus-telefoner på vej – de seneste rygter

Det ventes, at vi inden for de næste måneder får mindst to nye OnePlus-modeller.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram