Vil du ha’ styr på lyset med stemmen?

Sidst på sommeren tilføjer Ikea nye funktioner til møbelhusets intelligente belysning. Man vil kunne styre belysningen via Amazon Alexa og Google Assistant. Styringen vil også kunne ske gennem Apples Home app og Siri.

Om et par måneder tager den svenske møbelgigant Ikea endnu et skridt mod smartere belysning og øget tilgængelighed for de mange. Det sker efter Ikea i april lancerede Ikea “Trådfri”, som er Ikeas bud på intelligent belysning til det smarte hjem.

– Med Trådfri har vi fjernet alt det, der er kompliceret og dyrt ved intelligent belysning. Vores produkter kan spille sammen med de andre produkter på markedet og kan dermed fungere med de smarte home-løsninger, folk allerede har, siger Oliver Fricke, salgsleder for Belysning hos Ikea Danmark, i en pressemeddelelse.

Styr lyset med  Apples Home, Alexa eller Google Assistant

Det kræver ikke mere end et pæreskifte at komme i gang. Og med en fjernbetjening eller via “Trådfri”-appen kan lyset justeres fra koldt til varmt.

Med de seneste tilføjelser vil det også være muligt at styre belysningen med sin stemme gennem Amazon Alexa, Google Assistant og Apples Home-app.

Hos Ikea ser man potentiale i det intelligente hjem, og møbelvirksomheden forventer at udvikle dette område langt mere i fremtiden.

– Vi ønsker at gøre smart belysning tilgængelig for alle. Derfor fortsætter vi med at lave produkter, der kan fungere sammen med de produkter, der allerede er på markedet, siger Oliver Fricke.

Mere til historien

Endnu ligger Ikeas stemmestyrede belysnings-løsning i den dyre ende. En pakke indeholdende gateway, fjernbetjening og to E27 LED-pærer koster 599 kroner. Gateway’en er nødvendig for at kunne kontrollere lyset via appen.

En pære med trådløs kontrol koster fra 149 kroner – men så er du også i gang.

Indret dit hjem med en ny AI-løsning fra Ikea

En ny AI-løsning fra Ikea gør det muligt at scanne din bolig og indrette med eksisterende eller nye møbler direkte fra mobilen.

(mere…)
USB-oplader fra Ikea tilbagekaldes

Ikea advarer mod deres egen USB-oplader.

(mere…)
Ikea på vej med nye smarthome-sensorer

I 2024 er Ikea klar med nye ”sikkerhedsgadgets” til deres smarthome-sortiment. Bliv klogere på hvad Ikea er på vej med her.

(mere…)
Nu vil Ikea sikre dit velbefindende

Den svenske møbelgigant Ikea sender endnu et smartprodukt på markedet. Denne gang drejer det sig om luftkvalitet.

(mere…)
Se Ikea og Sonos gulvlampehøjttaler

Endnu en højttaler er på vej fra Ikea og Sonos. Denne gang det en gulvlampe-højttaler. Læs mere om den her.

(mere…)
Ikea annoncerer pladespiller

Det er en trend, at mange igen vil lytte til vinylplader. Ikea er nu klar med en pladespiller.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram